Fosfati u mokraći djeteta

Testovi urina prikazani su i za zdravu djecu i za bebe s znakovima raznih bolesti. Istodobno, promjene u analizama ne ukazuju uvijek na ozbiljne bolesti. Hajde da otkrijemo zašto se fosfati mogu pojaviti u dječjoj mokraći i s čime se ona može povezati.

Uzroci amorfnog fosfata u urinu

Amorfni fosfati su nestrukturirane soli koje se izlučuju u urinu. Izraz "amorfan" znači da soli nemaju jasnu strukturu i ne kombiniraju se u kristale. U većini slučajeva, amorfne fosfatne soli ne dovode do stvaranja bubrežnih kamenaca, ali ipak se takvi slučajevi nalaze.

Hemodijaliza kod kuće

Mali, ali sve veći broj klinika nudi kućnu hemodijalizu (kućnu HD) uz standardne postupke hemodijalize. Klinika nudi uređaj za uporabu kod kuće, a materijali se dostavljaju kući jednom ili dva puta mjesečno.

Analiza urina za leukocite

Analiza urina (leukociti) dio je sveobuhvatnog pregleda pacijentovog tijela zbog patologije ili tijekom rutinskih pregleda. Ako je istraživanje otkrilo da je stopa tih tvari premašena, moguće je da osoba napreduje.

Tko je urolog androlog

Do prošlog stoljeća urolog se bavio liječenjem svih bolesti muškog genitourinarnog sustava. Moderni urolog specijalizirao se samo za određene bolesti. Zbog diferencijacije pojavio se takav koncept kao "andrologija" - polje medicine koje proučava muški organizam u cjelini.

9 korisnih proizvoda za bubrege

Sadržaj člankaZa razliku od većine organa, svi predstavnici faune imaju bubreg. U tijelu bubrezi igraju ulogu filtera kojim se krv oslobađa štetnih nečistoća (poznato je da se oko 1,5 litre krvi obrađuje putem bubrega u minuti).

Crvenilo kod uretre kod žene

Uretritis se smatra najčešćom bolešću mokraćnog sustava. I premda se prema međunarodnim standardima smatra da se smatra isključivo muškom bolešću, žene su podvrgnute ne samo jačem spolu.