Ledeni čaj - recenzije

Bubrežni čaj je staminat ortosifon, biljka koja je također dobila ime "mačji brkovi". Uz pažljivu pozornost na preporuke i kontraindikacije, možete ga uspješno primijeniti kako za liječenje bolesti mokraćnog sustava, tako i za liječenje drugih oboljenja. Zbog mnogih korisnih svojstava, dopušteno je koristiti proizvod čak i tijekom trudnoće.

Sastav i korisna svojstva

Stamino ortosifon sadrži sljedeće tvari:

  • organske kiseline;
  • triterpene saponini;
  • tanini;
  • tanin;
  • glikozid ortocifonin;
  • kalijeve soli;
  • alkaloide;
  • bioflavonoidi;
  • beta-sitosterol;
  • masnoće (2-7%) i eterična ulja.

Tanin je tonik, a organske kiseline normaliziraju procese probave. Kalijeve soli reguliraju ravnotežu vode u tijelu, stimuliraju srčanu aktivnost, smanjuju natečenost, sprječavaju kronični umor i doprinose normalnom funkcioniranju mekih tkiva - mozga, mišića i krvnih žila. Triterpenski saponini imaju sedativna, tonička i ekspektorantna svojstva, a beta-sitosterol snižava kolesterol i nužan je za prevenciju raka.

Bubreg čaj ima izražen diuretski učinak. To izaziva povećanje razine ureje koja se stvara u tijelu, mokraćnoj kiselini i kloridima, a također potiče izlučivanje žuči, koja normalizira probavni trakt i osigurava uklanjanje štetnih tvari (na primjer, olovo).

Korištenje mačjeg brka poboljšava sekretornu funkciju želučane sluznice i povećava količinu slobodne klorovodične kiseline, a također smanjuje sadržaj sluzi i leukocitima u žuči kod osoba oboljelih od hepatobilijarnog sustava.

Aktivno primijenjeni alat u urologiji. Najčešće se propisuje u slučaju bolesti bubrega, uzrokujući pojavu edema, azotemije i povećanje razine proteina u urinu. U liječenju urolitijaze, bubrežni čaj je također koristan, a za upale u organima mokraćnog sustava (npr. Cistitis i uretritis) propisuje se kao dezinfekcijsko sredstvo.

Čaj od bubrega koristi se u slučaju neuspjeha cirkulacije 2 i 3 stupnja, hipertenzivne nefropatije, dijabetesa i gihta. Tijekom trudnoće ortosifon se propisuje za edem, za preeklampsiju i pijelonefritis.

Ponekad majke koje doje propisuju lijek za liječenje hipogalaktije.

Video: Prednosti ortofizofaga

Metode pijenja čaja s bubrezima

S pijelonefritisom

Ulijte 5 g sirovine uz čašu tople vode i kuhajte na malom plinu 5 minuta. Ostavite sredstvo 3 sata i zatim filtrirajte. Pijte dva puta dnevno prije obroka za pola čaše, tijekom liječenja 30 dana.

Uz cistitis, giht, kamenje i pijesak u bubrezima

Inzistirajte u čaši kipuće vode 3 g trave za 20 minuta, a zatim filtrirajte tekućinu i prelijte toplom vodom kako biste je doveli na prvobitni volumen. Uzmite lijek 2 puta dnevno prije obroka u pola čaše. Trajanje liječenja je mjesec dana, nakon tog perioda potrebno je uzeti pauzu od 6 do 8 tjedana i po potrebi ponoviti postupak.

Uz zadržavanje urina i bol

Sipati 1 žlicu ortosifona u 250 ml hladne vode 12 sati i piti hladnu infuziju 2 puta dnevno, 200 ml. Tijek liječenja je mjesec dana.

S visokim tlakom

Pivo 2 žlice suhe trave 400 ml kipuće vode i uliti u termosu preko noći. Ujutro filtrirajte dobiveni čaj i konzumirajte ga prije jela od 150 ml. Recepcija traje 30 dana.

S upalom mjehura

Promiješati čajnu žličicu ortosifona i list bobice, preliti sirovinu s 250 ml vode i ostaviti 10 sati. Popijte dobiveni lijek oslanjajući se na 2 šalice dnevno. Terapiju treba nastaviti 4 do 6 mjeseci s intervalom od 6 dana mjesečno.

Za bolesti bubrega i mjehura

Jedna žlica lišća brusnice i čajna žličica sušene mačje usne kuhati čašu kipuće vode. Inzistirajte na tome oko sat vremena, a zatim filtrirajte. Popijte piće 2-3 puta dnevno za pola čaše 20 minuta prije jela. Tijek liječenja je mjesec dana.

S kolecistitisom

Čaša tople vode sipajte žlicu suhog ortosifona i inzistirajte na satu. Popiti gotov proizvod u pola čaše 2 puta dnevno nakon jela. Tečaj traje 4 tjedna, pa se preporuča odmoriti 7 dana. Ukupno trajanje liječenja je 4-6 mjeseci.

Za poboljšanje cirkulacije krvi i edema

Stavite 2-3 žlice suhe trave u posudu s emajlom i ulijte čašu tople vode. Zatvorite posudu s poklopcem i stavite na parnu kupelj 15 minuta. Zatim ulijte smjesu 45 minuta, ocijedite i stisnite. Dopuniti vodom da biste dobili 200 ml. Pijte proizvod u toplom obliku u pola čaše prije obroka 3 puta dnevno. Nastavite primati tijekom mjeseca.

Pijenje vrećica čaja

1 filtar vrećicu čaja stavite u staklenu posudu i ulijte pola šalice kipuće vode. Inzistirajte 15 minuta, pritiskajući žlicu na vrećicu, a zatim je stisnite. S prokuhanom vodom dovedite volumen napitka na 100 ml. Prije uporabe, infuziju protresti i piti pola sata prije jela za pola čaše 2-3 puta dnevno. Tijek terapije je 2-3 tjedna.

Primjena tijekom trudnoće (za edem, za preeklampsiju i pijelonefritis)

Ženama se tijekom poroda ne preporuča samozapošljavanje. Specijalist bi trebao odrediti tijek terapije, pogotovo zato što nije svaka zbirka prikladna za trudnice.

Kontraindikacije i mogući štetni učinci

Nemojte koristiti proizvod za preosjetljivost i alergije, kao i djeci do 12 godina. Nepoželjno je uzimati čaj s bubrezima s povećanom kiselosti želuca, čireva, hiperacidnog gastritisa i hipotenzije.

Prekomjerna uporaba ortosifona može naškoditi tijelu i pogoršati bolest. Mačji brkovi trebaju se koristiti kao pomoć, a ne kao glavna metoda liječenja. U kombinaciji s terapijom lijekovima, ovaj proizvod će dati dobre rezultate.

Ne preporučuje se nošenje čaja s bubrezima - budući da je to diuretik, njegovo djelovanje može uzrokovati neugodu.

Recenzije ljudi koji su koristili čaj od bubrega

Pa, popio sam oticanje. Zapravo, neće biti ništa gore! Bubrezi opterećuju više, ako ga ne pijete, pa, naprotiv, uklanjaju dodatno opterećenje. Razmislite o sebi, ovaj čaj uklanja svu blatu, isti pijesak. Imam propust i rotaciju bubrega. I ništa, sve je u redu: kad sam prvi put zatrudnjela, popila sam puno toga - sve je u redu sa mnom i djetetom.

Juliahttps: //www.babyblog.ru/community/post/living/1639424

U nastavku liječenja cistitisa (a ja ga, nažalost, ne liječim prvi put, želio bih vam reći o takvom lijeku kao ortosifon (na jednostavan način, čaj s bubrezima). Što se efekta tiče, odmah ćete ga osjetiti, uvjeravam vas. Tako često na WC-u (oprosti zbog detalja), nikad nisam trčao. Svakih pola sata ili sat imao sam najjači poticaj da nema urina da izdržim. Općenito, zabavno razdoblje, što mogu reći... Na pozadini složenog liječenja furadoninom, simptomi cistitisa su počeli nestajati. Tečaj unosa čaja je 2-3 tjedna. Pio sam u skladu s brojem vrećica - 20 dana (i sve to vrijeme trčao sam do zahoda). Ali pomisao da su bubrezi i jetra očišćeni, oh, kako mi je topla duša. Općenito, zadovoljan sam prijemom čaja, drago mi je što sam se ovoga puta uspio nositi s cistitisom s malo krvi, da tako kažem.

Zelenoglazoff

http://irecommend.ru/content/v-kompleksnoi-terapii-pri-tsistite-budet-poleznym-no-budte-gotovy-k-super-mochegonnomu-effek

Pio sam ovaj čaj 2 puta dnevno! Za okus sam dodao 1 žličicu šećera (ne mogu bez nje). Okus je vrlo ugodan, biljni. Učinak čaja, primijetio sam tjedan dana nakon 2 (treba ga popiti nakon liječničkog pregleda). Noge su mi prestale boljeti i oticati, a kad su ispraznile pilule, odlučio sam ih još ne piti i vidjeti što će se dogoditi. Rezultat me iznenadio već treći tjedan! Za to vrijeme nikada nije došlo do povećanja krvnog tlaka. Ovdje ću napomenuti da sam paralelno odbijao kavu, crni čaj i pridržavao se pravilne prehrane. Moja radost nema granica!

AlekSandraF

http://irecommend.ru/content/izbavil-menya-ne-tolko-ot-otekov-no-i-ot-vysokogo-davleniya-foto

Ovo je vrlo, vrlo dobar prirodni čaj! Tijekom trudnoće prepisao sam ga tijekom ciklusa edema, a također sam vidio i cistitis. U mokraći je već bio prisutan pijelonefritis s pijeskom. Tada mi ga je propisao liječnik u kombinaciji s Bangshil tabletama. Učinak je samo prasak!

Natalia

http://www.piluli.ru/product/Ortosifon_tychinochnyjj_Pochechnyjj_chajj

Bubrežni čaj je učinkovit lijek koji pomaže kod mnogih bolesti. Proizvod je prirodan, stoga praktički nema kontraindikacija. Glavno je pratiti dozu i pravila administracije kako ne bi došlo do suprotnog učinka.

Orthosiphon staminate (bubrežni čaj) /

Naziv proizvoda: Ortosiphon staminate leaves (Folia Orthosiphoni)

Farmakološko djelovanje:
Lijek protiv diuretika i spazmolitika.

Indikacije za uporabu:
Kao diuretik (diuretik) agens za bolesti bubrega, edem na temelju neuspjeha cirkulacije; s kolecistitisom (upalom žučnog mjehura) kao umjerenim antispazmodičnim lijekom.

Način uporabe:
Uzima se kao infuzija (3,5 g lišća ili 1/2 briketa po 200 g kipuće vode) u obliku pola čaše 1-2 puta dnevno 20-30 minuta prije obroka.

Obrazac za izdavanje:
U kartonskim kutijama od 50 g; u briketima od 6 g.

Uvjeti skladištenja:
U suhom, dobro prozračenom prostoru.

Osim toga:
Sadrže triterpenske saponine, glikozid ortocifonin, 5-6% tanina.

Upozorenje!
Prije uporabe lijeka Ortosifon staminate ostavljajte se savjetovati s liječnikom. Ovaj priručnik je u slobodnom prijevodu i namijenjen je isključivo informacijama. Više informacija potražite u napomenama proizvođača.

Ortosifon za čaj (zbirka) bubrega

Dobar dodatak u suzbijanju otoka i cistitisa

Saznala sam za izdržljivost ortosifona tijekom trudnoće kada se u posljednjem tromjesečju počelo pojavljivati ​​oticanje nogu i šaka. Kako bi uklonili višak tekućine iz tijela, ginekolog koji je vodio trudnoću poslao me u dnevnu bolnicu na liječenje. Već sam uzeo "Kanefron". Liječnik u bolnici, pored kapaljki s magnezijem (fla.rf / Medicine / Magnesiya_sulfat_ (Magnesia) / Recenzije / 7454203), propisao je diuretični čaj, ime koje sam tada naučio. Ne, doista nisam čuo za takvu biljku kao što je ortosifon, a još više o njezinom učinku.

Općenito, liječnik je propisao 3 filtarske vrećice dnevno. Svaku vrećicu, naravno, skuhajte jednom. Način zavarivanja je trivijalan: sipajte vrelu vodu u čašu s vrećicom i pričekajte najmanje 15 minuta. Volim čaj umjerene temperature, jer sam se izvario za 30-40 minuta. Dnevna doza kuhala se navečer, a ujutro, bez ustajanja iz kreveta, prvo je bilo piti juhu.

Okus čaja s bubrezima vrlo je podnošljiv. Možda amater, ali mi se sviđa. Volim biljne čajeve, osobito one u kojima nema slatkastog elementa poput korijena sladića (brrrr!). Pijte u užitku. Sjećam se da su tri čaše tijekom dana učinile moj šarm u svom reguliranom režimu pijenja.

O najvažnijoj stvari - učinku. Iz mog osobnog iskustva, orthosyphonus staminate se ne može nazvati lijekom za edem, osobito one velike. U složenom tretmanu radi skladno s “Cananephronom” i strogim režimom pijenja: postoji potreba za mokrenjem, ali samo da bi se bez kraja “odvezli do zahoda”, kao što je bio slučaj s magnezijem, br. Sve je umjereno. Edemi su spavali, ali to je bilo glavno postignuće kapaljki magnezijevog sulfata. Nakon otpusta iz dnevne bolnice, nastavio sam piti čaj od bubrega neko vrijeme. Dva paketa pila su točno. Tada je bilo potrebno prestati, jer se više od 3 tjedna ne preporučuje zlouporaba takvog čaja. Ledeni čaj je neko vrijeme podupirao tijek liječenja magnezijem: oteklina je bila minimalna.

Zatim sam nekoliko puta popio čaj od bubrega tijekom pogoršanja cistitisa. Dobro, dobro, ugodno piće, koje mi se, čini se, ublažilo. Ali kao neovisno sredstvo u mojim slučajevima, čaj je još uvijek slab.

Pakiranje orthosyphon staminate trošak oko 50 rubalja - uopće ne skupo. Ako stručnjak preporučuje takvu esencije, poslušajte preporuku. Ekstra ona očito neće.

Naknada za bubreg: što odabrati, upute za uporabu

Bolesti bubrega i mokraćnog sustava obično zahtijevaju dugotrajno liječenje. Liječnici, kako ne bi preopteretili tijelo pacijenta s "kemijom", ako je moguće, propisuju prirodne proizvode, od kojih je jedan bubrežni čaj, koji je testiran dugogodišnjom terapijskom praksom.

Prilikom kuhanja koristi staminate ortosifonske listove i razne ljekovite biljke. Upute za uporabu pomažu pripremiti i uzeti čaj.

Indikacije za uporabu bubrežnog čaja

Ova vrsta ljekovitog čaja (poseban članak posvećen je njegovim blagotvornim svojstvima i sastavu) može se uzeti za akutne i kronične bolesti, kao i za preventivne svrhe.

Indikacije za uporabu su:

  • cistitis i uretritis;
  • nefrit i pielonefritis;
  • prisutnost pijeska ili kamenja u bubregu, žučnog mjehura;
  • edem
  • hipertenzija;
  • ateroskleroza;
  • dijabetes;
  • kolecistitis;
  • giht.

Pacijentima kod propisivanja određenih vrsta čaja s bubrezima liječnik praktički nije ograničen na dobnu granicu - uz pomoć ovog lijeka liječe se djeca od tri godine starosti i stariji pacijenti.

Važnu ulogu imaju i ovi medicinski pripravci u očuvanju ženskog zdravlja, posebno za buduće majke, čije tijelo se ne nosi uvijek sa povećanim stresom.

Nedavno su, međutim, stručnjaci počeli propisivati ​​renalni čaj trudnicama s većim oprezom nego prije, razlog je pojava na farmaceutskom tržištu upitnih lijekova, u kojima su dopuštena odstupanja od propisane formulacije, uvode se sastojci koji predstavljaju potencijalnu prijetnju ženama.

Više informacija o uporabi čaja s bubrezima tijekom trudnoće, rekli smo ovdje.

Upute za uporabu

Većina farmaceutskog čaja prodaje se u filtar vrećicama i priprema se prema općoj shemi - preko njih se prelije 100 ml kipuće vode, posuda se pokrije poklopcem i pije se 15 minuta. u tekućinu. Kada je infuzija spremna, u nju se ulije još 100 ml vruće vode.

"Orthosiphon staminate"

Glavno svojstvo ovog terapijskog napitka je dobar diuretski učinak. "Ortosifon" pomaže u borbi protiv upale, uklanja kiseline, toksine iz tijela, oslobađa osobu od bolova.

Pivo na uobičajeni način za bubrežne čajeve "Ortosiphon" preporučuje se piti toplo, nakon malo protresanja. U pravilu, dnevna stopa za pacijenta je 1 šalica. Piju čaj u dvije doze, pola čaše, svaki put pola sata prije jela. Obično liječnik pacijentu propisuje 2-3 tjedna. Možete ga produljiti samo konzultiranjem s liječnikom.

"Urofiton"

Ova vrsta čaja, koja uključuje list breze, bobica, konjski rep, rizoma sladića, djeluje protiv edema, sprječava stvaranje pijeska i bubrežnih kamenaca.

Za razliku od OrtoSifona, liječnici ne propisuju ovaj čaj budućim majkama i maloj djeci - “Urofiton” se smije uzimati ne ranije od 12 godina.

"Fitonefrol"

Ovaj čaj s lingonerima (snažan diuretik koji se aktivno koristi u receptima tradicionalne medicine) također ima dobne granice - ne smije se davati djeci mlađoj od 12 godina. "Fitonefrol" se rijetko propisuje trudnicama i dojama, jer može dati jak alergijski učinak zbog velikog broja biljnih komponenti.

Za ostale pacijente, "Phytonefrol" je koristan kao lijek koji se uspješno bori protiv štetnih bakterija, ublažava upale i ima dezinfekcijski učinak.

Evo kako napraviti piće od slomljenog biljnog čaja: 2 žlice. sipati čašu vode i zagrijati na principu vodene kupelji pola sata. Nakon toga filtrirajte i dodajte prokuhanu vodu tako da je volumen tekućine opet jednak 1 čaši. Ovaj dio pacijenta je dovoljan za jedan dan. Pijte čaj toplo, tri puta dnevno, 1/3 šalice.

"Nephron"

Za dugotrajno liječenje bolesti bubrega dobro se uklapa urološka fito zbirka Nephron - čaj od nje se može uzimati tijekom 1,5-2 mjeseca.

Preporučena stopa za 1 dan je 2 šalice. Za svaki potrošeni 1-2 filter paket. Poplavljeni kipućom vodom, moraju se infundirati najmanje 0,5 sata i tek tada spremni za uporabu. Popijte ovo piće pola sata prije jela.

O prednostima i opasnostima čaja s cimetom, rekli smo u ovom članku.

Odavde možete saznati što je oolong čaj.

O tome kako skuhati čaj s kukova, možete pročitati ovdje.

"Nephrophyt"

Ako se čaj priprema izravno iz biljnih sirovina kupljenih u ljekarni, morate se pridržavati sljedećih preporuka: ulijte 0,5 litre kipuće vode 2 žlice. sakupljanje i, sigurno omotano, inzistiraju 1 sat. Pijte čaj filtriran, topli, 150 ml po vremenu, tri puta dnevno. Preporučljivo je uzeti ovaj alat pola sata prije jela.

Kod uporabe filtar vrećica, norma je sljedeća: 2 komada po 150 ml tekućine. Potrebno je inzistirati čaj ¼ sat, uzeti ga - na isti način kao i čaj pripremljen od biljnog čaja.

"Nephrofit" može biti imenovan ne samo za odrasle već i za djecu od 7 godina. Liječenje se često provodi s dva ciklusa od 60 dana s intervalom od 1 mjeseca.

"Evalar"

Glavne komponente ovog proizvoda su ortosifonski staminate i lišće breze koje piću daju dobar protuupalni učinak. Dodatak u obliku crnog ribiza i metvice daje Evalaru ugodan okus i miris.

Čaj se uzima najmanje 20 dana i, ako je potrebno, liječenje se ponavlja nakon 10 dana. Pripremite piće iz filter vrećice 10 minuta, 1 kom. dovoljno za 200 ml kipuće vode.

"Zerde"

Ovo piće možete naći u prodaji pod nazivom "Kidney Phytotea". Ne sadrži ortosifon, glavni sastojci su origano, menta, knotweed, konjski rep. Zerde se smatra jednim od najsigurnijih napitaka za liječenje mokraćnih organa, pa ga liječnici preporučuju onima koji pate od kroničnog oblika bolesti i često moraju nastaviti s liječenjem.

Čak i trudnice s određenim vrstama bolesti mogu dobiti Zerde unos za 6-8 mjeseci - nekoliko tečajeva za redom, s pauzama između 1 tjedna. Ovaj čaj je također dopušten za djecu, a u dobi od 3 do 7 godina dobivaju dva puta dnevno po 1 žličicu. ljekovito piće.

Prodaje se "Zerde" u filter vrećama, priprema se na tradicionalan način.

"Shenshitong"

To je kineski čaj, poznat u svojoj domovini, ali do sada ga ruski liječnici koriste oprezno, i to isključivo u kompleksnom tretmanu, zbog njegove veće učinkovitosti.

Priprema se biljni pripravak bilja i cvatova, obavezna je prisutnost staminata ortosifona. "Shenshytong" utječe na kemijski sastav urina, tako da u bubrezima pacijenta ne dolazi do nakupljanja soli.

U dijagnostici pielonefritisa ili uretritisa, čaj se pije dva puta dnevno u 1 čaši (1 vrećica na 250 ml vode). S akutnim oblikom bolesti, "Shenshytong" se pije tjedan dana, s kroničnim - 2 tjedna.

Ako se čaj koristi u liječenju urolitijaze, shema njegove uporabe je sljedeća: 200 ml pića (napravljeno od 1 vrećice) svakih 12 sati.

Koju zbirku bubrega je bolje odabrati?

Ne postoji jedini odgovor na ovo pitanje. Najbolji za određenog pacijenta bit će onaj koji će se brže i bez negativnih posljedica nositi sa svojim problemima. Odgovornost izbora stoga, u pravilu, pada na liječnika - on mora uzeti u obzir osobitosti tijeka bolesti u svom pacijentu, imati na umu moguće kontraindikacije.

Primjerice, u diureticima trebaju biti listovi ortosifona, breze ili brusnice, preslice, bobice, drugih biljaka i korijena, koje su bolje poznate unaprijed. Ako govorimo o kemijskom sastavu, onda se pobrinite da biljni lijekovi imaju tanine, eterična ulja, kalijeve soli.

Oni koji izaberu bubrežni čaj kako bi izgubili na težini (na primjer, prema sustavu terapijskog posta, kojeg je predložio Rudolf Broys, ili pomoću čaja Care Health) su druge smjernice: piće bi trebalo poboljšati metabolizam, učinkovito ukloniti tijelo od toksina, djelovati u isto vrijeme vrlo brzo. Glavni sastojci takvih čajeva su konjski rep, kopriva, gospina trava, knotweed.

Recepti za bolesti

Ako postoji mogućnost kupnje visokokvalitetnih biljnih sirovina, možete sami napraviti analogiju kolekcije iscjeljenja.

S cistitisom i bubrežnim kamencima

Recept za bolesnike s cistitisom: 3 g suhog slomljenog ortosifonskog lišća uzima se u 200 ml kipuće vode, čaj se infundira 20 minuta, zatim filtrira i dodaje se topla voda kako bi se zapremina napitka 200 ml. To će biti dnevni dio koji treba podijeliti u dvije doze.

Kod urolitijaze, čaj iz bubrega se koristi kao pomoć u glavnoj proceduri - drobljenju kamenja. Oni se (u jednakim dijelovima) 2 vrste suhe biljne sirovine - konjski rep i plosnati uši suncokretovog lista: za 1 šalicu kipuće vode - 2 žlice. zbirka. Neophodno je napiti čaj 3 sata, ukloniti posudu na tamnom mjestu, a zatim filtrirati čaj.

Drugi je recept važan u fazi uklanjanja pijeska iz tijela. Ovdje (i opet u jednakim dijelovima) koriste se 4 sastojka: bobica, zobena slama, kukuruzna svila i lišće graha. Kipuća voda se uzima 2 šalice, fito-zbirka - 4 žlice. Trajanje infuzije je 1 sat.

S pijelonefritisom

Pacijentima s ovom dijagnozom obično se propisuje liječenje antibioticima. Biljna terapija pomaže učvrstiti postignute rezultate i obnoviti normalno funkcioniranje tijela.

Decoction od ortosifon se priprema iz 1 desert žlica suhog, slomiti lišća i 200 ml kipuće vode. Kontejner za piće kept sati u vodenoj kupelji. Popijte toplo piće (40 o C - najbolja temperatura za ovaj čaj) 2 puta dnevno za ½ šalice.

U kroničnom obliku bolesti pomaže izrezivanje sjemenki lana. Kuhaju 2-3 minute, a zatim inzistiraju 1 sat.

S glomerulonefritisom

Bujon za pacijente s ovom dijagnozom priprema se od 2 žlice. l. smrvljeni listovi ortosifona i 400 ml kipuće vode. Pivo se pije u termosu preko noći. Zatim se filtrira i pije tri puta dnevno, 150 ml.

Glomerulonefritis je obično praćen edemom. S njima se možete nositi pripremajući infuziju sjemenki lana (4 dijela), lišće breze i korijen drljače (svaki po 3 dijela). Upija čaj najmanje dva sata. Dnevni unos pića - 1 šalica, koja se mora piti 3 puta.

Glazirana kava - što je? Odgovor ćete naći u ovom članku.

Recepti za izradu indijskog masala čaja mogu se naći na ovom linku.

Simptomi predoziranja

Za one koji uzimaju čaj od bubrega više od doze koju preporučuje liječnik, možete primiti:

  • bol u jetri, želudac;
  • napadi mučnine;
  • labave stolice;
  • vrtoglavica.

Rok trajanja

Suha kolekcija zadržava ljekovita svojstva već 4 godine.

Rok trajanja kuhanog čaja je 48 sati, pod uvjetom da se čuva u hladnjaku.

Cijene u ljekarnama: koliko to košta?

Možete kupiti čaj od bubrega ne samo u ljekarnama, već iu mrežama eko-prijateljskih trgovina (na primjer, u St. Petersburgu od proizvođača Greenway LLC i kineske tvrtke Sreća).

Cijene za različite vrste robe značajno se razlikuju. Jedan od najisplativijih čajeva je “Orthosiphon staminate” - za paket od 20 filtar vrećica mora se platiti prosječno 60 do 100 rubalja. Cijena 30 vrećica sibirskog zdravlja čaj je 165 rubalja, a samostan Tea br. 7 (100 g pakiranja) košta 200 rubalja.

Čaj od bubrega iz "Sreće" košta 2600 rubalja. po pakiranju.

Tko je ne bi trebao piti?

Ograničenja se pojavljuju ako se pacijent ne uklapa u "dobni okvir". Mora se imati na umu da se ti "okviri" mogu značajno razlikovati za različite vrste čajeva: u jednom slučaju, ljekovito piće dopušteno je od tri godine, u drugom - od sedam, u trećem - od dvanaest.

Slično tome, u slučaju budućih majki: liječnik, naravno, propisuje ženi čaj koji je koristan u njenom stanju, ali postoji mnogo fitosa, koji su kontraindicirani za trudnice.

Ne možete koristiti čaj s bubrezima ako je barem jedan od njegovih sastojaka pokazao preosjetljivost.

Ostale kontraindikacije: gastritis i čir na želucu, hipotenzija, bolesti srca.

Zabranjeno je uzimati ljekoviti čaj istovremeno s alkoholom.

Liječnici recenzije

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite je s prijateljima:

Želite li najprije saznati više o novim člancima? Pretplatite se!

orthosiphon

Latinski naziv: Orthosiphon stamineus

Sinonimi: čaj od bubrega, mačji brkovi

  • Liječenje bolesti
  • kontraindikacije
  • recepti
  • Recenzije
  • Savjet liječnika
Pripada obitelji Labia i rođak je Sagea i Basila. U prirodi, ovo višegodišnje višegodišnje grmlje do jednog i pol metra raste u tropskim kišnim šumama Oceanije i sjeveroistočne Australije. Raste i množi se kada temperatura tla i zraka nije ispod 15 ° C.

Ljudi ga zovu "mačji brkovi" zbog dugih prašnika, koji su daleko iza cvijeta. Nadzemni dio biljke ima ljekovita svojstva i koristi se kod bolesti urinarnog trakta.
Koristi lišće i rumenilo (apikalni listopadni izdanci).

Listovi sadrže: triterpene saponine, gorki glikozid ortosifonin, masno ulje, organske kiseline (vinska, limunska, fenol ugljična i ružmarin), tanini, tragovi tanina, lišće bogato kalijevim solima.

Ortosifon ima izražen diuretski učinak koji štedi kalij i djeluje protuupalno te je koristan u akutnim i kroničnim bolestima bubrega i mjehura (glomerulonefritis, pijelonefritis, cistitis, uretritis), u edemima uzrokovanim zatajenjem bubrega i srca. Ortosifon uklanja ureu, mokraćnu kiselinu i kloride iz tijela te se koristi u diatezi, mokraćnoj kiselini i dijabetesu.

Bubrežni čaj povećava glomerularnu filtraciju, poboljšava funkciju tubula, ima antispastički učinak na organe s glatkim mišićima, a osim toga u liječenju bubrežnog čaja javlja se alkalizacija urina, što je korisno za prevenciju urinarne i bubrežne kamene bolesti.

U bolesnika s kroničnim i akutnim holecistitisom i kolelitijazom, bubrežni čaj pomaže u smanjenju broja sluzi i bijelih krvnih stanica u žuči, povećava izlučivanje želučanog soka i slobodne klorovodične kiseline, jača sekreciju žuči i blagotvorno djeluje na gastritis s niskim kiselinama želučanog soka, kolecistitisa i bolesti jetre.

Kada se koristi bubrežni čaj u bolesnika s izraženom aterosklerozom mozga i hipertenzijom, praćen oštećenjem bubrežne funkcije i jetre, dolazi do poboljšanja općeg stanja i nestanka brojnih bolnih simptoma.

Liječenje bolesti

Ortosifon se koristi u liječenju sljedećih bolesti:

kontraindikacije

Prihvaćanje ortosifona kontraindicirano je u:

Recepti 1

Ortosifon - u slučaju cistitisa, uretritisa, pijelonefritisa, početnih stadija ishemijske i hipertenzivne bolesti, zatajenja srca i bubrega

5 grama nasjeckanog bilja ulijte 1 šalicu kipuće vode, pirjajte sa slabim kuhanjem 5 minuta, insistirajte 3 sata, procijedite. Rezultirajuću juhu podijelite u 2 jednake doze. Uzmite 1 dozu 2 puta dnevno prije jela.

Kod žučnih kamenaca, edema, upale žučne kese, cistitisa, bubrežnih kamenaca, reume, gihta

3 grama nasjeckanog bilja uliti 1 šalicu kipuće vode, inzistirati 20 minuta, procijediti, preliti volumen kipuće vode u izvornik. Uzmite toplo do 1/2 šalice 2 puta dnevno, 30 minuta prije jela.

Hipertenzije, ateroskleroze, urate dijateza, gihta, edemi uzrokovani kardiovaskularne insuficijencije, akutne i kronične bolesti bubrega i mokraćnog mjehura, glomerulonefritis, pijelonefritis, nefrolitiazu, cistitis, uretritis, gastritis s niskim kiselost želučanog soka, kolecistitis, jetre

2 žlice nasjeckanog bilja ulijte 2 šalice kipuće vode u termos, insistirajte noć, ocijedite. Uzmite 150 ml. 3 puta dnevno, 40 minuta prije jela.

Kod zadržavanja mokraće, bolesti bubrega, mokraćnog sustava

1 žlica nasjeckanog bilja uliti 1/4 litre hladne vode, inzistirati 12 sati, povremeno promiješati, isušiti. Uzmite 1 čašu 2 puta dnevno.

Recenzije

Olga

Zdravo, draga Julia Evgenievna!

Prošlo je OAM nakon 10 dana (dodan je ortosifon tijekom 5 dana i dodan je sok od jednog limuna tijekom 10 dana). Vrlo zadovoljan smanjenjem crvenih krvnih zrnaca, nedostatkom cilindara, itd. Sergej se dobro osjeća, ne primjećuje edeme.

Čekamo daljnje upute!

Ljubav

Vraćena u vašu kolekciju s plavetnilom, listom breze, brusnicama i ortosifonom. Bez toga, gotovo svaki dan morate piti Diuver, a uz to je puno lakše, nema takvog edema na nogama. Zagrljaj čvrsto! Blagoslovi vas!

27.09.15. Sergej

Zdravo, Julia Evgenievna!

Slijedite svoje preporuke. Supruga za poboljšanje blagostanja vidjela je kolekciju koju je naznačila vaša djetelina lupina - 1, silybum marianum - 1 desl., Ortosifon - 2, tatarnik bodljikav - 1 desl., Melissa officinalis - 2).

oteklina je mnogo spavala. Pritisak i puls vratili su se u normalu.

30.10.13. Olga

12/04/12 Alexander

Danas su vaši ortho sifon staminate i Sophora Japanski korov dobili! Sutra ćemo s majkom početi liječiti naše rane. Puno vam hvala!

09/06/10 Raisa Astafevna

Već duže vrijeme koristim vaše bilje: kesten, Durišnik, zimzelena, verbena, voloduška, Cipar, Knyazhik, Ortosifon, manšeta, Eyebright i dr. Ja sam invalid, imam veliki buket rana. Zahvaljujući tim biljkama, oslobodio sam se proširenih vena, razina šećera u krvi vratila se u normalu, zaboravila sam na čir na želucu, a pritisak se sada rijetko brine. Preporučite svojim prijateljima i poznanicima. A vaši zaposlenici su vrlo prijateljski raspoloženi, želim komunicirati s njima. Puno vam hvala!

Savjet liječnika

08/05/18 Olga

Propisan mi je lijek koji sadrži Ortosiphon. Odlučio sam saznati više o njemu, jer nikada nisam čuo i pronašao vašu web-lokaciju. Bio sam jako zainteresiran za tvoj savjet.

Redovito uzimam tablete za pritisak, povremeno za bubrege. Povremeno se povećavaju kreatinin, urea i kolesterol.

Postoji mnogo bilja za bilo koju od bolesti koje ste naveli. Moramo uzeti minimum, ali oni koji će raditi na svemu, ili gotovo sve:

1. Infuzija korijenja šipka za gutanje i trljanje.

- 2 žlice zdrobljenih korijena ulijte 2 šalice vode, prokuhajte, kuhajte na niskoj temperaturi 20 minuta, inzistirajte 2 sata, ocijedite. Pijte 70,0 ml 3-4 puta dnevno, 30 minuta nakon obroka. Tečaj je 3 tjedna, pauza od 2 tjedna i ponovite.

Zamotajte tortu u ubrus, navlažite ostatak izvarka i napravite obloge na zglobovima.

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; uzeti svaki od 2 žlice. i miješati ravnomjerno.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladiti, procijediti i istisnuti do 300,0 ml.

Popijte 100,0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - 2 mjeseca.

Najprije bih stavio bolest policističnih bubrega. Najvjerojatnije, hipertenzija je povezana s njom. Ali to može biti i primarno, na "nervoznoj osnovi".

natečenost zahtijeva pojašnjenje - bilo da je srčanog porijekla, ili je uzrokovana dubokom venskom trombozom ekstremiteta. U tom slučaju, nemojte konzumirati korijen briara. Morate sami znati SKF (brzina glomerularne filtracije), a ne samo brojeve kreatinina.

Važan trenutak za vas je potreba za ograničavanjem životinjskih proteina u hrani.

Ali što me pitaš, Olga?

Rado ćemo vas vidjeti u brendiranim trgovinama Eko-tvornice "Staroslav" u vašem gradu, kao iu našoj online trgovini.

Maria

Sada ima problema sa srcem. Nekoliko puta je bilo napadaja atrijske fibrilacije (EKG). Tijekom razdoblja kućni tonometar bilježi neuspjeh ritma. Tlak također nije stabilan. Nakon buđenja, 30 minuta nakon spavanja, stabilno pokazuje 185/75. Tijekom dana, 150/70. Iako se pilule stalno uzimaju. Prema vlastitim osjećajima, kaže da osjeća "blijedi" srce i neugodno stanje u njemu. U tom kontekstu, došlo je do povećanja razine šećera, dostigavši ​​13. Iako su svi ovi prekidi bili u rasponu od 7,5 do 10 maksimuma.

Analize su također dijagnosticirale visoki kolesterol. Tu je i mali miom u maternici i tromboflebitis.

Jutro: Britomar 10 mg 1 tableta, tableta Digoxin 1/2, Elekviz 5 mg 1/2 tableta, Mikardiz 80 mg 1 tableta, Sotageksal 160 mg 1 tableta, Lerkamen 10 mg 1 tableta.

Večer: Digoxin 1/2 tableta, Elekvis 1/2 tablete, Lerkamen 1 tableta, Mikardis 1/2 tablete, Physiotens 1/2 tablete, Sotagexal 1 tableta.

Prije svega, tvoja majka treba kompetentnog kardiologa.

Digoksin je snažan i opasan lijek iz skupine otrova, tzv. Srčani glikozidi. Sada se atrijalna fibrilacija ne tretira ovako. Vjerujem da bi Digoxin trebao biti ukinut, ali ne odmah, kako ne bi uzrokovao sindrom odvikavanja, nego povezivanjem bilja i drugih lijekova. Potrebno je promatrati učinke bilja i riješiti problem s Digoxinom.

Druga točka je povećan pritisak, bez obzira na prijem antihipertenziva. Ovo je također težak trenutak. Posude za dijabetes sužavaju se i "glaziraju", tako da više ne odgovaraju na antihipertenzivnu terapiju. I bilje, samo će raditi s plovilima:

- 20,0 grama cvijeća, bez mljevenja, ulijte 100,0 ml 60-70% alkohola (ili ljekarni Herboton) i inzistirajte 7 dana. Procijedite. Pijte 15 kapi dva puta dnevno. Tečaj - 1 mjesec. Ponovite tečaj bi trebao biti nakon 1,5 mjeseci.

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladiti, procijediti i istisnuti do 300,0 ml.

Pijte 100,0 ml tri puta dnevno 30 minuta prije obroka. Tečaj - 2 mjeseca.

3. Panangin. Pijte 2 tablete 2-3 puta dnevno - svakih 10 dana u novom mjesecu.

Želio bih znati oblik aritmije za točnije preporuke.

Rado ćemo vas vidjeti u brendiranim trgovinama Eko-tvornice "Staroslav" u vašem gradu, kao iu našoj online trgovini.

S željama uspješnog tečaja, do komunikacije!

Anna

Čekam dijete, 22 tjedna. Analize su normalne. Tlak 120/80, stabilan. Od 18. tjedna pojavila se žgaravica (posebno u večernjim satima) i mučila oteklina nogu (stopala), i to ujutro i navečer. Liječnik kaže da je to normalno za moje stanje. Imenovao je Hofetol (1 tableta 3 puta dnevno). Pila sam paket (60 tableta), nisam primijetila promjene. Možda možeš popiti neke odljeve bilja? Kupio sam listove ortosifona, ali trudnoću kao kontraindikaciju.

Ako Hofitol nije pomogao, žgaravica nije uzrokovala diskinezija žučnih kanala, već visok stupanj dijafragme. U isto vrijeme, promjena želuca i želučani sok može ući u jednjak.

Pokušajte jesti u malim porcijama, ali češće; i sa žgaravicom, rastopiti travu osušenog močvarnog tla, zgnječiti u prah.

Jutarnje oticanje stopala može jednako uzrokovati i proširene vene i pijelonefritis. Odmah dati urin i pažljivo pregledati potkoljenice i popliteal fossa. Vena ili kapilarna mreža ispod kože je proširene vene.

No, u svakom slučaju, ograničite sol na 2,0 grama dnevno, i svaki dan, koristite najukusniji diuretik na svijetu - lubenica!

1. bujon antiedematous.

Trave ravnomjerno isjeckajte na 3-5 mm i ravnomjerno promiješajte.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladiti, procijediti i istisnuti do 300,0 ml.

Popijte 100,0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - 2 tjedna.

Sretno i dobro raspoloženje!

14.07.18. Catherine

Moj suprug (47 godina) imao je hemoragijski moždani udar u studenom 2017., s formiranjem intracerebralnih hematoma u obje hemisfere GM-a, hipertenzije 3. stupnja, rizika - 4, csn-1).

Trenutno, usprkos uzimanju lijekova, pritisak je 154/114.

Dok je bio na intenzivnoj njezi, imao je povijest bilateralne upale pluća, peptičkog ulkusa i anemije. Za danas - borimo se s zatajenjem bubrega.

Prema najnovijim analizama: kreatinin - 206, urea - 11,7, glomerularna filtracija ACS - 31. Orto sifon pomaže vam da snizite kreatinin i podignete glomerularnu filtraciju. Mogli smo ga pronaći samo u našim torbama i skuhati vrećicu u čašu kipuće vode. Ne znam je li to istina?

Možda nam savjetujete nešto drugo. Bojim se uključiti se u samoliječenje, oprezan sam, jer smo uklonili žučnu kesicu.

Draga Catherine, halo!

Suosjećam s vama. Neću se uspinjati s pitanjima, samo pretpostavljam da se vaš suprug HPA razvio na pozadini dugotrajne hipertenzije. Ali ne bih odbio pogledati urin.

Ortosifon, pa čak iu ovom obliku, malo pomaže. Ovdje su vaši lijekovi i bilje:

1. Lespeflan ili Lespenefril. Dugo pijte prema uputama.

2. Skupljanje bilja s tlakom.

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 200,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladite, istresite i istisnite do 200,0 ml.

Pijte 50,0 ml 4 puta dnevno, 30 minuta prije jela. Tečaj - 2 mjeseca.

Bit će mi drago pomoći, prije komunikacije!

Anna

Stvarno trebam tvoj savjet. 2 prijatelja su vam se obratila i vi ste im stvarno pomogli. Nadam se da je u našem slučaju moguće.

Imam kćer, Arinu, ona ima 8 mjeseci. Posljednjih tjedana trudnoće dijagnosticiran je intrauterini hidrocefalus. Nakon dva mjeseca dijagnoza je potvrđena - dekompenzirani hidrocefalus, te je napravljen šant. U 5 mjeseci došlo je do revizije šanta i nakon što glava nastavi rasti, ali ne tako brzo.

Danas je glava 53,5 cm, a nadam se da će sustav likera sam zaraditi. Izrađujemo masaže s Tea Tree i damo Vitamin D. Oduzimamo da infuzije iz Melissa i Cornflower mogu pomoći. Netko preporučuje Marsh i Astragalus Marsh, a netko općenito sprema bubašvabe nudi)

Želim probati bilje. Nadam se vašem znanju i radujem se odgovoru.

Ne želim baciti sjenu na nikoga, ali s odgovarajućim manevriranjem glava ne bi trebala rasti.

No, u svakom slučaju, glavne biljke - diuretik i povećati odljev krvi i limfe:

Trave i plodove ravnomjerno usitnite na 2-3 mm, ravnomjerno promiješajte.

- 1 žličica smjesu ulijte 100,0 ml hladne vode za piće jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladite, procijedite i istisnite do 100,0 ml.

Pijte 10,0 ml 5 puta dnevno, 30 minuta prije svakog obroka. Tečaj 1.5-2 mjeseca.

Zbirka se daje 2 dana od prijema, filtrirana zbirka se čuva u hladnjaku. Ujutro uklonite i čuvajte na sobnoj temperaturi.

Diuretička biljka se daje u zagradama, za sada se bez nje i kontrolira diureza prije početka prikupljanja i tijekom primjene, svakodnevno. Stavite sve na tanjur.

Ako dojite, vrlo je dobro! Čak i činjenica da kroz mlijeko možete utjecati na sve procese u tijelu djeteta.

Samo piti diuretic naknade sami, dodajući ih u veroshpiron.

On će čak povećati dojenje.

14.06.18. Natalia

Dobar dan, Julia Evgenievna.

Recite mi, molim vas, zbirku ili bilje s diuretičkim učinkom, ali štedljivim za bubrege. Njezine su se noge počele bujati od njezine mame jače, ona teško hoda.

Natasha, dobar dan!

Morate pozvati liječnika da posluša vaše srce - to su manifestacije povećanog zatajenja srca.

1. Ograničite količinu soli na 3,0 g / dan, izmjerite dnevnu diurezu.

I NEMOJTE dati više vode od bilo koje druge tekućine, uključujući juhu, u vašu dnevnu količinu urina!

To će pomoći pri ponovnom postavljanju oteklina.

2. Za brzo povlačenje tekućine:

Torasemid - 1 tableta + Veroshpiron - 2 tablete. Pijte ujutro, na prazan želudac, 3 dana za redom.

2.1. Diuretici:

List od breze, list brusnice, stabljika orhipona, sjeme kopra.

Samljeti i miješati u jednakim omjerima; Pripremite infuziju u termosici od 1 žlice / 300,0 ml kipuće vode. Pijte 100,0 ml, tri puta dnevno, tijekom 5 dana.

3. Način pola kreveta, posni dani.

10.06.18. Catherine

Trebam tvoj savjet za bilje. U veljači mu je dijagnosticiran fokalni segmentni glomeruloskleroza. Protein se pojavio tijekom trudnoće u prosincu 2017. godine. Samac je bio - 10, dnevno - 5. Sada pada do 3 grama. Prihvaćam Metipred - 9 tableta. Statini. Kalcij. Chimes. Kolesterol 7.

Leukociti i crvene krvne stanice nisu u mokraći, samo su proteini. I stalno muči mukus u nosu. Već 3 mjeseca, kao odvod na stražnjem zidu. Postoji i endometrioza. ALT i AST su normalni. Kreatinin također.

Dobar dan, Catherine!

Proteini moraju biti nadopunjeni, pristojni gubici. Ne znam prehranu koja vam je preporučena, ali uobičajeno je koristiti barem 50,0 grama. proteina dnevno, 1: 1 biljka i životinja. Prednost se daje nemasnom svježem siru, beskvasnom siru, jajima u vrećici, purećem mesu, piletini; morske ribe; grašak, mahune grah, patlidžan, šparoge, Tykve, lubenice.

No, što je najvažnije, smanjiti razinu proteina u bilju.

Metipred obuzdava autoimuni proces, ali jednom ga je potrebno napustiti.

1. Tinktura Lespedetsy Daurian ili capitate.

- 1 dio zdrobljene trave za 10 dijelova votke (1:10), inzistirajte na tamnom mjestu, povremeno se tresući, 7-10 dana, procijedite. Pijte 20 kapi razrijeđenih u 50 ml vruće vode (vidi dolje), 3 puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - 1 mjesec, 3 tjedna pauze.

2. Na pauzi popijte infuziju plavog ribnjaka, stavite unaprijed i kuhajte na isti način, 1:10 (10,0 grama suhog cvijeća na 100,0 ml votke - dvostruke ili trostruke proporcije).

Za uklanjanje alkohola, kapirajte tinkturu u 15.0-20.0 ml lagano ohlađene kipuće vode (oko 70 stupnjeva) i pijte nakon 15 minuta. Tijekom tog vremena, alkohol isparava, ostavljajući sve korisno na mjestu.

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladiti, procijediti i istisnuti do 300,0 ml.

Popijte 100,0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj 1.5-2 mjeseca; promjena bilja.

Kontrola ureje, kreatinina svaka 3 mjeseca; urin prema Nechiporenko - svakih šest mjeseci; OAM - svakih 14 dana; SCF - svakih šest mjeseci.

- 1 žlicu s vrhom nasjeckane šikše trave sipati 500,0 ml vode u emajl šalicu, prokuhati i prokuhati na laganoj vatri točno 7 minuta. Ukloni, ohladi. Ne čistite travu od izvaraka, čuvajte juhu u hladnjaku. Ujutro je zgodno sipati volumen od oko 150,0 ml, popiti 2-3 gutljaja najmanje 5-7 puta dnevno. Ponavljajte svakodnevno dok se naljepnica ne završi. Zatim izlijte istu sirovinu sa 500,0 ml vode i pripremite je na isti način. Kuhajte juhu na takav način dok ne postane blijeda (2-3 puta), a tek tada koristite nove sirovine. Tečaj 4-6 mjeseci, bez prekida.

Vrlo rado ću vam pomoći riječju i djelom!

Vidimo se uskoro!

Ekaterina

Molim te, pomozi mi ako možeš. Pola godine patim od kroničnog cistitisa, čestih nagona, osjećam mokraćni mjehur, iako samo mokrenje nije bolno. Bio sam kod ginekologa i urologa, propisao mi je antibiotike dok pijete, onda sve opet počinje.

Testovi su gotovo uvijek čisti, nema spolno prenosivih bolesti, nema virusa, nema gljivica. Prihvaćam Chistolon i Osinol, jako volim te komplekse, prilagodili su moj rad gastrointestinalnom traktu. Ali što učiniti s cistitisom, ako je uopće (jer, kažu, ako mokrenje nije bolno, to nije cistitis. Bio bih vrlo zahvalan za odgovor.

Dobro je da ne postoji STD. Ali možda postoji dysbiosis ili intimni problemi?

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 2 žlice. smjesa ulijte 500,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladite, procijedite i istresite do 500,0 ml.

Pijte 100,0 ml 3-4 puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj je 2-3 tjedna.

S ostalima napravite fito-obloge.

Zamotajte kolač u platno, navlažite ga vrućom infuzijom i fiksirajte na suprapubičnom području 30-40 minuta, dva puta dnevno, tijekom 8-10 dana.

2. Comfrey ljekovito. Mislim da će vas pranje i pranje nakon svakog mokrenja i / ili 20 minuta prije njega spasiti od problema:

- 3 žlice korijena zdrobljene do žitarica zagrijati pola sata u 500,0 ml vode u zatvorenoj posudi na laganoj vatri. Ne dovodi do kuhanja, gubi svojstva! Inzistirajte 4 sata, procijedite.

3. Polioksidonijeve rektalne supozitorije.

Na 1 svijeći za noć, samo 10 puta.

Uspjeh i obavještavanje!

06/08/18 Elena

Suprugu je 2005. godine dijagnosticiran glomerulonefritis. Ima 46 godina, visina 168 cm, težina 82 kg. Svih ovih godina, dijeta je poslušna, onda ne. Droge su sve uzele. Uglavnom, to su pilule za pritisak. Od siječnja 2017. testovi su počeli propadati (kreatinin u krvi i proteini u dnevnoj mokraći počeli su rasti).

Počelo je nakon imenovanja Ketosterila od strane liječnika. Mjesec potrošen na pijenje ovih pilula i testovi su se pogoršali (prije toga bili su normalni za ovu bolest, GFR je bila 60). Ketosteril nije uzimao mjesec dana, njegovi testovi su bili bolji, ali liječnik je inzistirao na daljnjem uzimanju ovog lijeka, a sada se kreatinin povećao na 420 od siječnja (170-180)! Protein od 1.7 povećan na 7!

25. svibnja hospitaliziran je u bolnici Filatov u Moskvi zbog prilagodbe liječenju. Tamo su odmah otkazali Ketosteril i promijenili tablete zbog pritiska. Filatov testovi: krv - kreatinin - 429, kolesterol - 6,35; Urea - 21.9. Ukupni protein u dnevnom urinu je 0,61. Ultrazvuk bubrega: u lijevoj bubregu - parenhimske ciste do 1.4. Zaključak o ultrazvuku bubrega: smanjenje desnog bubrega (2015 - 90 * 52 * 50, 2018 - 85 * 45), difuzne promjene u parenhimu oba bubrega, ciste lijevog bubrega. Zaključak o hospitalizaciji: izražen je pad GFR-a koji odgovara CKD-u 4. članka, normourekemija, nema anemije, proteinurija do 1 g / dan, bubrezi su smanjeni u veličini sa stanjivanjem parenhima, nema znakova urodinamskih poremećaja. Dijagnoza: kronični glomerulonefritis s ishodom nefroskleroze.

Pritisak je normalan, sve ovo vrijeme nema oteklina.

Propisana je stroga dijeta (ne više od 60 g proteina dnevno - 30 g životinje + 30g povrća), isključuju se proizvodi s sadržajem fosfora i povećanim sadržajem kalija. Ako će testovi (uzeti 18.06.18.) Biti s povišenim kreatininom, tj. 400 i više, zatim ponovno hospitalizaciju radi stvaranja trajnog vaskularnog pristupa za HD.

Pomozite, molim vas, liječnici ne žele čuti ništa o biljnim tretmanima!

Zaista se nadam da ćete odgovoriti!

Čak i ako je hemodijaliza započeta za muža, nije prekasno za korištenje bilja. Urea i Kreatinin akumuliraju se u pauzama dovoljno brzo, a bilje NE dopušta. Osim propisanog liječenja, nastavite primati prikupljanje što je prije moguće:

1. Odmah započnite s Lespeflanom ili Lespenephrilom, ako još ne pijete, to su osnovni lijekovi.

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 200,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladite, istresite i istisnite do 200,0 ml.

Pijte 70.0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj je 1 mjesec.

Kontrola OAM, kreatinina i mokraćne kiseline - 2 tjedna od početka liječenja.

USPJEH i vidimo se uskoro!

Natalia

Imam 35 godina, težina 61 kg, visina 164 cm.

Tlak je normalan 80/120, često pada (70/110 i niže). Patim od zatvora, pokušavam jesti povrće, suho voće (suhe marelice). To nije dovoljno, Fitolax štedi, pijem samo ako je tjedan zatvor. U skladu s tim, distenzija trbuha, upala i bol - u ovom slučaju pijem Furazolidon.

žgaravica također muči. Pokušavam isključiti iz prehrane proizvode koji ga uzrokuju, a ako se to dogodi, pijem Omeprazol. Uz cistitis - piti Furagin. Također, u posljednje vrijeme sve češća alergijska reakcija, uglavnom na vanjske čimbenike: pelud, kozmetiku, prašinu, mačke itd. To uzrokuje najviše reakcije na oči, upaljene, pucanje kapilara, ponekad se događa urtikarija. Pijem antihistaminike i koristim kremu Belladerm.

Proširene vene donjih ekstremiteta, rešetke, vene, edemi, ponekad strašni bolovi, trganje, u kombinaciji s pijelonefritisom, manifestiraju se - ujutro se dižem edemom na licu i gornjem dijelu tijela, za jedan sat se spušta edem (napušta lice).

Sada idem na kurs oteklina Traksevazina, Askorutina, Tsinnarizina i Ortosifona. Mislim, zahvaljujući velikom dijelu Ortosifonu, edem je postao mnogo manji i pao je s nogu tijekom noći. Također sam volio Ortosiphon jer pritisak od njega ne pada, ne mogu piti Lingonberries.

Tako umoran da idem liječnicima, pijem šaku pilula koje ne pomažu, stvarno se nadam vašoj pomoći.

Koje bilje piti da bi se normalizirao rad crijeva? Kronični gastroduodenitis i upala duodenuma, refluks kiseline, uporni zatvor, enterokolitis, hrana se slabo probavlja. Također, što biljke piti, s proširenim venama donjih ekstremiteta, osim lijekova? Oni pate od jake otekline i suze boli. Kronične bolesti osim gore navedenih: cistitis.

Hvala unaprijed na odgovoru!

S obzirom na brojne probleme, počnimo s univerzalnim i pouzdanim sredstvima, počevši od alergija, i završavajući s upalom:

Uz težinu do 60 kg pojedinačna doza je 0,1 grama, dnevno - 0,3 grama.

- Do 70 kg, pojedinačna doza 0,2; dan - 0,6 gr.

Uz težinu do 80 kg, doza je 0,3; 0,9 gr.

Isključite komad, bacite loptu. Težina Mumie 0,5 grama odgovara veličini glave šibice. Otopite ga u maloj količini vode, dodajte 200 ml vode.

Popijte 100,0 ml ujutro, na prazan želudac i 2 sata prije spavanja, također na prazan želudac.

2. Žetva u isto vrijeme.

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladiti, procijediti i istisnuti do 300,0 ml.

Popijte 100,0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj 1.5-2 mjeseca.

3. Dijete. Nadam se da je znate!

Nužno je nositi antiparikosno rublje, prije svega - automatski i brzo smanjuje bol i oticanje, stoga se ovo pravilo broj 1 ne može zanemariti.

Izbjegavajte hranu i bilje koje povećavaju zgrušavanje krvi. Nemojte se odvesti diureticima da "grijeh".

Napravite losione, odustanite od skučene odjeće (traperice), štikli od pete - sve to otežava istjecanje krvi.

Sirovinu mljeti ravnomjerno na 2-3 mm. Uzmi svaki od 1 tbsp. i pomiješajte ga ravnomjerno.

- 2 žlice. smjesa ulijte 400,0 ml hladne vode za piće na sat, pustite da proključa. Pirjajte na laganoj vatri ili kipuću vodenu kupku pod poklopcem 15 minuta, inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 400,0 ml.

Broj biljaka po zadanom je naveden u žlicama.

Koristite za obloge 2-3 puta dnevno. Tečaj - 3 tjedna, pauza i ponavljanje.

- 3-4 žlice suhog cvijeta divljeg kestena usitnite u prah, prelijte rastopljenom piletinom i promiješajte. Potopite u pećnici na 75 stupnjeva na sat vremena. Ohladite i pohranite u hladnjak. Nanesite na problematična područja dva puta dnevno tijekom 1-1,5 mjeseci.

Želje bezuvjetnog uspjeha, Natalia.

Bogdan

Imam 22 godine i imam dijagnozu: kronični glomerulonefritis. Dijagnoza je postavljena u veljači. Uzimam hormone (Metprednazolone), dijetu itd. Analize se polako vraćaju u normalu, ali vrlo, vrlo sporo, do danas, protein u urinu je 2.3.

Volim se baviti sportom, ne mogu se zamisliti bez njega. Što savjetujete učiniti i što poduzeti?

Ako pratite dijetu i sve preporuke, rado ću vam pomoći s biljem:

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladiti, procijediti i istisnuti do 300,0 ml.

Popijte 100,0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - od 1 mjeseca.

Kontrola urina - 10 dana od početka uzimanja bilja.

DOBRO SREĆU i vidimo se uskoro s dobrim analizama! :-)

Marina 05/23/18

Bok Imam 25 godina. Dugi niz godina živim s dijagnozom kroničnog glomerulonefritisa mezangioproliferativnog, IgA-nefropatije.Tlak je uvijek normalan, kupio sam jeftin penis na Vašoj web stranici, kreatinin je pao, bio je 97, postao 64. Urea i mokraćna kiselina su uvijek normalne. Nedavno su se povećali trombociti-429, AST -41 i kolesterol -6,9. Dobrobit je uvijek dobra. Uvijek se borim s proteinima u mokraći, slijedim dijetu, ostavlja oko gram po danu. Što savjetovati? Čitala sam o Gryzhniku ​​golom i Ortosifonu. Hoće li mi pomoći da se riješim proteina? Ili postoji još nešto? Moj suprug i ja planiramo trudnoću, liječnik je rekao da je opasan s takvim proteinom, potrebno je da postane najmanje 0

2-0,3 g dnevno. Unaprijed zahvaljujemo na odgovoru.

U vezi s porastom kolesterola, potrebno je pogledati TSH, T4 St., antitijela na TPO, a za planiranje je potreban dobar urin, uzorak prema Nechiporenku i normalan broj hormona štitnjače.

Proteini također smanjuju koagulaciju, uz pomoć takvih biljaka:

1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj je 1,5 mjeseca, prva kontrola urina u roku od 10-12 dana od početka prikupljanja.

2. Ortosifonski staminat.

Travu zgnječite u prah, dobro je uskladištite. Jedite 1,0 grama, tri puta dnevno, prije jela. Tečaj traje 4 tjedna, pauza od 7 dana i po potrebi se obnavlja.

3. Dijeta s ograničenjem proteina, soli; s dovoljnim opterećenjem vodom (ne manje od 1,0 litre dnevno)

Sretno i prije komunikacije!

13.05.18. Sergej

Bok Dijagnosticiran glomerulonefritisom (umjerena hipertenzija 145/90, eritrociti i proteini u urinu). Propil mjesec orthosiphon staminate - protein je nestao. Što može ukloniti crvene krvne stanice i pritisak?

Počnite s prehranom. Odmah ograničite sol na 3,0 grama dnevno; početi odbijati od mesa, jaja, svježeg sira.

Jedite 2 puta tjedno morsku ribu ili plodove mora. Glavni izvor proteina za vas bi trebao biti povrće. Postoji mišljenje da je bolje voljeti životinje, ali postoji i iskustvo koje govori suprotno. Što više poštediš bubrege, to će duže trajati! Bilje treba neprestano piti, bez dugih pauza nakon 2 mjesečna tečaja. Danas je takvo bilje:

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 200,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 200,0 ml. Pijte 70,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 2 mjeseca, promjena bilja.

OAM kontrola - točno 2 tjedna od početka prikupljanja!

Spremni da ti pomognem, Sergey! Sretno i prije komunikacije!

Tayana

Dobar dan, jako mi je drago znati status vaše stranice, gdje ima toliko korisnih informacija, hvala na vašem radu i pažnji. Želio bih primiti vaše preporuke za liječenje biljem, prirodnim lijekovima.

Imam 36 godina, imao sam zdravstvene probleme od djetinjstva, često sam imao prehladu, bronhitis, tonzilitis, sinusitis, slab imunitet, također gastritis od rane dobi (redovite egzacerbacije proljeće / jesen) dvp (ne volim masne, slatke) od djetinjstva, nekoliko puta akutni pankreatitis ( zaustavljen bez-špricanje i cerukus), vrlo bolna razdoblja od 15-te godine do danas (počela je s 13, ciklus je redovit, više od 10 godina postoje endometrioidne ciste jajnika 2-3 cm, ne rastu, maternica je normalna) analize spolnih hormona, štitne žlijezde iu mladosti i sada normalno; kronični pijelonefritis od 20 godina, puno pijeska (ultrazvukom) urina je uvijek normalno, čak i na pozadini egzacerbacija. Ona je uvijek obratio liječnicima na vrijeme, ali je došla do zaključka u svom iskustvu da klasična medicinska terapija ne liječi kronične bolesti, nego samo pomaže da se zaustavi akutna stanja, a onda morate tražiti sebe, tražiti ono što je blizu tijelu, prirodni lijekovi. Do pokušaja i pogrešaka, bilje su pokupili (široko dostupni) Mint je pomogao kod probavne smetnje, mučnine, liječenja gastritisa s kamilicom, Tysselchechnika, Bokvice, težine u desnom hipohondru - Gorke: smilje, krzna, bubrežne boli - Huskija, problema s grlom, nosom, besmrtnim, krznom, problemima s grlom, nosom, besmrtnim, krznom, problemima s grlom, nosom, besmrtnim, krznom, bolovima u bubregu - Husky. pranje, imunitet je pomogao podizanju Sabelnika. Pijem mnogo biljaka kao što je čaj tijekom cijele godine s kratkim pauzama, ali primijetio sam da se tijelo navikava na okupljanje i već izgube svoju početnu učinkovitost, čak i ako se piju s prekidima.

Trenutno sam zabrinut zbog tri problema:

prva je posljednjih 7 godina, ljetna alergija, koja se manifestira kao urtikarija na koži koja se pretvara u ekcem, početak u vrućem suhom vremenu, popraćena unutarnjom toplinom, gorućom kožom, svrbež, općenito podnijeti toplinu / otvoreno sunce (koža počinje peći) rane godine dermatolozi tretirani su antihistaminicima (pilule, masti, govornici), sorbentima, učinak je slab, prošlog ljeta došlo je do strašnog osipa (ruke, stopala) svrbeža, paljenja, izlječenja za dugo vremena, dugotrajnost pigmentacije, cijelo ljeto u zatvorenoj odjeći. Imamo tjedan poslijepodne više od 30 godina) Pojavljuju se prvi simptomi, razumijem da je korijen problema vjerojatno u probavnom traktu, ali u ovom slučaju mi ​​uobičajeno bilje ne pomaže. Više puta testiran na hepatički kompleks (normalan) blago povišen kolesterol i trigliceride.

Drugi problem je desni bubreg, posljednjih 5 godina, česta pogoršanja: bolovi koji prigovaraju, opća slabost, letargija, a ponekad i niska temperatura, unatoč činjenici da sam pio kroz tečajeve posljednje 2 godine (testiran sam eksperimentalnom metodom): plus apoteka ekstrakt Marena (zajedno sa Sabelnik pomogao da biste dobili osloboditi od bolova u zglobovima ruke, koljena, jutarnje otekline je otišao), ona je više puta testirana Renal i Revmokompleks, svi pokazatelji su bili normalni. Opći testovi krvi i mokraće uvijek su bili normalni. pritisak je često niži (moja stopa je 100 do 70). Posljednjih nekoliko godina na pozadini problema s bubrezima javljaju se periodični bolovi u srcu, jer ako nema dovoljno zraka, slabosti (možda zbog učestale upotrebe diuretičkih biljaka), EKG-a u starosnoj normi, ultrazvuk srca je normalan.

Treći problem: ginekološke endometriotske ciste, njihova starost je 10-12 godina, ne rastu), menstruacija je vrlo bolna od 15-te godine (teška slabost, grčevi potkoljeničnih mišića, nakon grčeva mišići su vrlo bolni pri hodanju, postoje blagi vene, trbušni grčevi, bolovi u leđima, teška mučnina, povraćanje), menstrualni dani 3-4 dana, posljednjih nekoliko ciklusa tijekom 3 dana, umjereni gubitak krvi, prigovaranje boli pojavilo se ne samo tijekom menstruacije, već iu sredini ciklusa, uzimemimemil iz grčeva, ako je injekcija diklofenaka vrlo loša, ciklus 27-28 dana, posljednjih nekoliko godina libido u tse om smanjili. Trudnoća, pobačaj nije bio. Ginekolozi su propisali OK, ali ih nisam mogla podnijeti (mučnina, proljev, glavobolja) za operacije (laparoskopija) se nisu složile, štoviše, pigmentna mjesta na licu pojavila su se na pozadini OK uprave. Najnoviji hormonski test (jesen 2017) je norma. Prije 4 godine uzela je Crveni kist, dugo vremena nije imala učinka na tijek menstruacije i bolne simptome, pa ga više nije uzimala.

Želio bih odabrati prirodni tretman za smanjenje grčeva, adhezija. Već 20 godina bolne menstruacije, vjerojatno sam već pio kilograme lijekova protiv bolova, razumijem da ne liječe, nego samo smanjuju bol, ali u isto vrijeme nanose štetu drugim organima.

Vodim aktivan životni stil, često posjećujem otvoreni zrak, čuvam zdravu hranu (povrće, voće, nemasno meso, ribu, mlijeko umiru) moja je težina stabilna: od moje mladosti oko 65 kg s visinom 170, ne pušim, uopće ne pijem alkohol (nikad nisam bila nacrtana) Spavam najmanje 8 sati, moje raspoloženje je općenito normalno, i prije sam bila depresivna (naučila sam tolerirati probleme s godinama, iako je moja temperiranost kratkotrajna i nestabilna)

Zaista se nadam Vašim stručnim savjetima i preporukama.

Dobar dan, Tayana!

Pažljivo pročitajte, nadam se da sam shvatio problem. To su hormonska disfunkcija i kronični upalni procesi u dodacima.

Ako mogu, kao monolog odgovora, dat ću vam mali plan za prvih 1,5-2 mjeseca.

25,0 g čaše zdrobljenog Vitex voća i 25,0 g suhe biljke Echinacea purpure sipajte 500,0 ml votke ili rakije i ostavite tri tjedna na tamnom mjestu, povremeno tresući se. Procijedite i popijte 1 žličicu. dva do tri puta dnevno pola sata prije jela. Tečaj traje 30 dana i tjedan dana pa onda još dva tečaja.

Dok se tinktura priprema, možete početi uzimati Cyclodinone

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 2 mjeseca, promjena bilja.

2.1 Komora livade. Dodajte u zbirku ljekovitog bilja prije miješanja 5 dana prije menstruacije i uklonite - nakon 1 dana nakon završetka.

Postavite rektalno, svaki drugi dan, 1 svijeću noću. Tečaj - 12 svijeća i prijeđite na mod podrške, 2 puta tjedno još 1 mjesec.

S željama uspjeha i dobrog raspoloženja, prije komunikacije!

Julija

Zdravo, Julia Evgenievna! Imam problem s lijevom nadbubrežnom žlijezdom - primarni hiperaldosteronizam. Dimenzije su 22,5 x 19,5. Prihvaćam taj veroshpiron, a zatim inspru za 50mg. Ne odlučujem o operaciji. tlak 140/90, 160/100. Osim toga, imam puno čireve: erozivni gastroduodenitis, pankreatitis, jetrena hymangioma, žučni kamenci, cista bubrega. Uz analize, također, ne uzrujavati se. Najčešće kod AST, Alt, alkalne fosfataze, Gg, visokog kolesterola - 6.8. Prije 5 godina operirana je - karcinom lijeve dojke s uklanjanjem limfnih čvorova, sektorska resekcija, fibroza jetre i kronični hepatitis na ultrazvuk. Hepatitis nije bio bolestan, ne piti, ne pušiti. Nakon operacije, i samo liječiti. Molim vas da nas obavijestite je li moguće nositi se s tim ranama, uzimajući bilje?

I mislim da su biljke jedini izlaz - prije operacije.

Capotenov tlak će biti smanjen Capotenom ili Physiotensom; mali žučni kamenci nisu opasni dok se ne pomaknu. fibroza - potrebno je povremeno piti enzime (Wobenzym), rektalne supozitorije Longidase. erozija u želucu, dijeta i regeneracija biljem. Upravo sada i počnite:

100,0 g zdrobljenog Klopogon korijena ulijte 500,0 ml 70% alkohola ili farmaceutskog Gerbotona i inzistirajte 15 dana, povremeno tresući. Procijedite i popijte 30 kapi 3 puta dnevno nakon jela. Tečaj je 30 dana, pauza od 7 dana i tečaj se ponavlja. Zadržite najmanje 3 tečaja.

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 2 mjeseca, promjena bilja.

3. Obrok Thistle Thistle. Jedite 1 žličicu. 3-4 puta dnevno ispirući ga s 2 gutljaja tople vode. Tečaj je do sada 1 mjesec.

Ostatak je dijeta, prehrana, diuretici, mi se odlučujemo na putu.

Prije komunikacije, Julia, s Danom pobjede! :-)

28.04.18. Elena

Prije godinu dana dijagnosticiran je dolichocolon, rektalni polipi koji zahtijevaju endoskopsko uklanjanje. Dijagnoza: kronična kronična konstipacija kojoj je prethodio dugogodišnji zatvor. Ujutro nemam vremena, navečer se umaram. Prije godinu dana, nakon savjetovanja s gastroenterologom, stolica se počela poboljšavati. Ali to ne funkcionira uvijek. Ponekad ima neuspjeha. Već godinama pijem noliprel od visokog krvnog tlaka. Imam tekućinu u svom perikardiju. Nema dovoljno težine. Imam 63 godine. Mnogo se selim. Nemam vremena sjediti. Osim toga, prije šest mjeseci moja je maternica počela ispadati. tj i prije toga bio je izostavljanje prednjeg zida. Hrana stečena povrće, voće, raženo-pšenični kruh klijav bez brašna, ali s kvascem, kuhanom ribom, zobenom kašom na vodi, malo maslaca, maslinama, mliječnim proizvodima, kavom. Takva prehrana i prehrana u isto jutro uzrokovali su prilagodbu stolice. Danas je ginekolog saznao da postoji i polip na ureteru. U urinu Candida. Snimljeno urologu. Također imam "nisko-ležeći žuč" zbog nedovoljne težine.

Ako možete, dragi liječnici, pomozite mi sa savjetom i receptom, bit ću vam vrlo zahvalan!

Dobar dan, Elena!

Malo loše hrane. Potrebno je ubrzati vrijeme prolaza hrane na duge udaljenosti.

Tome će pridonijeti i bilje koje ne djeluju na pritisak.

U vezi s hidroperikardijem, preporučujem vam da koristite diuretičke biljke i vidite serumski kalij i natrij - pogotovo ako ne pijete Panangin ili Asparkam. I možda je potrebno zamijeniti Noliprel modernijim sredstvima.

Glavna stvar za vas, očito, SVE?

1. Tlak i stimulacija probave

-2 žlice zdrobljenih sjemenki sipajte 0,5 litre votke, inzistirajte 2 tjedna na tamnom mjestu, povremeno tresejući, naprezajte. Uzmite strogo kap po kap! Počnite s 2 kapi 3 puta dnevno i, dodajući kap po kap svaki dan, dovedite do 20 kapi 2-3 puta dnevno, nastavite još jedan tjedan, uzmite pauzu od 10-14 dana, dozu s kapaljkom za oči, razrijedite do 1 tbsp. voda. Tečajevi se ponavljaju prema potrebi. Pazite na pritisak.

Male doze Mordovnika (10 kapi, 2 puta dnevno) povećavaju tlak, a veće (20 kapi) niže.

A Mordovnik će vas osloboditi zatvora s više kalorijske dijete, to vam je potrebno!

2. Eliminacija polipa: Vetom 2 prah, dugačak

Jedite 1 žličicu. 3-4 puta dnevno. Ciklus najmanje 1 mjesec. Razbijte 10 dana i ponovite tri puta.

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj od 1,5-2 mjeseca

3. Matka - ako nema drozge, slobodno stavite kraljevski prsten i nemojte patiti! Iako izlaz iz operacije (zatezanje mišića dna zdjelice).

Sretno i prije komunikacije!

26.04.18. Elena

Draga Julia, halo! Imam 33 godine. Apeliram na vas sa zahtjevom da pomognete u liječenju karličnih varikoziteta. Vrlo jaka bol u trbuhu, koja podsjeća na "ginekološki". Nazovite ih tako, mislim da ćete razumjeti. Bolovi su praktički konstantni, oslabljuju, jednostavno, ponekad toliko teški da daju nogama, donjem dijelu leđa. Ponekad su slabiji, obično ujutro, nakon što su u ležećem položaju, bol je podnošljiva nekoliko dana. No, češće, oko sat vremena, kad ustanem, možete se popeti na zidove boli. Ojačan nakon izlučivanja. Već je mučio. Ginekolog je po dogovoru detralex 1,5 mjeseca, ali nažalost nije bilo rezultata. Detraleks ruske proizvodnje, prema ocjenama vrlo malo ljudi pomaže. Prije tjedan dana, prebacio sam se na Phlebodia 600. Još uvijek se nadam na liječenje biljkama. Pročitajte recenzije, mnogi pomoći nositi s proširenih vena. Ponavljano je ispitivana, nije otkrivena ginekološka patologija, SPI nije otkriven. Želim opisati još jedan problem s mokraćnim mjehurom, vjerojatno uzrokovan upravo proširenim venama. Ako "ginekološka" bol barem ponekad olakša, bol u urinarnoj konstanti, vrlo jaka. Osjećaj da želim ići u zahod također ne nestaje, a pojavljuje se negdje u mokraćnom vratu ili u mokraćnoj cijevi. Rijetko, ali još uvijek se događaju imperativne želje, osjećaj da je mokraća puna, ali zapravo nije. Zbog čestih posjeta toaletu, volumen mokraće se smanjio. Kada mokrenje boli, ja ne mogu ni opisati što, kao da boli u mokraćnoj cijevi, u perineumu, u mokraći u isto vrijeme. U prvim minutama nakon mokrenja povećava se bol u mokraći. Stalno se probija poput igala u pubisu i međunožju. Jednostavno je nemoguće živjeti, to je dan i noć, nemoguće je pronaći mjesto gdje bi čak mogao zaspati. A ovo je sve više od 8 godina s početkom svih dobrih testova urina, usjeva. Cistoskopija i dalje pokazuje upalu u području trokuta. Neki urolozi dijagnosticiraju intersticijalni cistitis, OAB, drugi kažu da IC nije, kronični cistitis je pisan, ponekad cervikalni cistitis je specifičan, drugi kažu da nema urološke patologije, traže nešto drugo. Popio je hrpu antibiotika, a rezultat infuzije kolargola nije dan. To je samo pogoršalo stvari. Neki liječnici propisuju antibiotike, drugi kažu da nema razloga, jer su testovi normalni. Zbog proširenih vena, ovo ili sve isto, javlja se zasebna upala u submukoznom i mišićnom sloju mokraće, tako da nije jasno. ali

IC simptomi su jasni. Savjetovati nešto za liječenje cistitisa. Stvarno se radujem vašoj pomoći. Hvala vam puno unaprijed.

Suosjećam! Ali vi niste baš tipični za VRVMT bol, čini se da postoji tromboflebitis. Mislim da ovo treba hitno razjasniti pomoću ultrazvuka zdjeličnih žila.

Za sada će vam takve mjere pomoći:

1. Anti-variicose pantyhose - nosite stalno

2. Jutarnja vožnja ili trčanje na licu mjesta; bicikl za vježbanje. To je strogo i nužno!

Ali u nedostatku venske tromboze

3. Dodajte tinkturi Lomonosovia u Phlebodia Kirkazon

1 žličica sjeckani bilje sipati 150,0 ml votke, inzistirati 7 dana na tamnom mjestu, povremeno trese, naprezanje. Pijte 20 kapi 3 puta dnevno. Tečaj traje 3 tjedna.

4. Rektalni čepići Troksevazin naizmjenično s sedentarnim kupkama:

5. Kupaonice za sjedenje

-50,0 grama nasjeckanog bilja prelijte 0,5 litre kipuće vode, ne ohladite u termosu, insistirajte 4 sata i istresite. Ulijte u umivaonik s vodom 36-037 stupnjeva i sjedite 15 minuta.

6. Skupljanje bilja za piće

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 1-1,5 mjeseca, mijenjanje bilja.

Sretno s nama, čekajući prve rezultate!

26.04.18. Irina

Moj suprug ima nizak hemoglobin (93 g / l), dok razloge otkrivamo, a noge su mu vrlo otečene. Pokušali su se boriti s edemima uzimanjem Sporyosh decoctiona, pritisak je počeo padati (do 90 x 60, puls 56, 59). Koje biljke mogu ukloniti edem, bez naglog pada tlaka? Unaprijed zahvaljujemo na pomoći.

oticanje nogu u večernjim satima, jasan znak zatajenja srca, a to nije šala. Ako su perzistentni i kombinirani s anemijom, patologija bubrega ne može se isključiti.

Ako postoji blago žutilo kože, uzrok može biti povećanje jetre.

Ne možemo isključiti kršenje odljeva kroz vene ekstremiteta, kao rezultat tumora zdjelice.

U svakom slučaju, morate pogledati ovaj minimum:

Ultrazvuk zdjeličnih i želučanih organa, EKG, okultni krvni izmet, urin prema Nechyporenko, serumski feritin, bilirubini

1 tbsp. smjesu ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, zatim dovedite do kuhanja i ulijte u termos bocu jedan sat. Procijedite, stisnite.

Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Odustani nakon 7 dana.

2. Ograničite tjelesni napor, količinu tekućine koju pijete na minimum (ugasite žeđ) i sol do 2,0 grama dnevno.

Možda će to biti dovoljno.

29.03.18 Aina

Imam 52 godine, imam perikarditis nejasne etiologije, nakon posjeta moskovskim središtima, pregledan sam u St. Petersburg Research Institute. Sve infekcije su isključene, napravljena je dijagnoza perikarditisa nepoznatih bakterija. nema edema, dispneja se nakuplja u perikardiju. Do 800 mg. 3 puta nije bilo bušenja. Vaš savjet za bilje? Ja sam hipotonist.

Dobro je da je tuberkuloza isključena, a uzrok se mora tražiti dalje! Ne želim vas uznemiravati, ali to može biti reumatski napad, i druga kolagenoza, pa čak i nepoznati parazit u larvalnom obliku, i onkoproces s metastazama u perikard.

- 50,0 g zdrobljenog kupeninog korijena ulijte 500,0 ml 70% alkohola ili farmaceutskog Gerbotona i inzistirajte 20 dana. Pijte 20 kapi ujutro i popodne, prije jela, uz obavezno stanje kap po kap u 100.0 vode, ili infuziju pivo.

Dok se priprema tinktura, pijte juhu Cupene:

- 1 tbsp. l. slomljeni suhi rizomi sipati 200,0 ml vode i kuhati na laganoj vatri 7 minuta. Uklonite i insistirajte 1 sat naprezanja. Pijte 1-2 žlice. 3-4 puta dnevno. Tečaj je točno 3 tjedna, pauza od 7 dana i ponovite.

Trava je otrovna, doza ne prelazi!

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 200,0 ml. Pijte 70,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj traje 3 tjedna.

3. Oštro ograničite količinu tekućine u piću i hrani (juha, ukras); sol treba zamijeniti kalijevim kloridom (ljekarnička alternativa solju).

Molimo pošaljite opis eksudata u pismu (mikroskopija, a ne backoza).

Prije komunikacije, draga Aina, čekam.

29.03.1818. Liana

Jako mi je drago što se brinete za mamu. No, takav pritisak krize u bilo koje vrijeme može dovesti do vaskularne katastrofe! Nadam se da razumijete. Ortosifon u "tužnoj samoći" NEĆE smanjiti pritisak, vaša majka treba kombinirati lijekove i bilje. Na primjer:

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 2 mjeseca, s dnevnom kontrolom tlaka; promjena bilja.

2. Pripreme biraju drugi, ako propisani ne rade, a to je najvažnije.

3. Optimizacija načina života i prehrane drugi je uvjet normalizacije pritiska.

Odstranjivanje parazita Marve Oganyana

Cistitis kod žena - simptomi i brzo kućno liječenje