Furagin c3 razlika od furagina

Tablete od zelenkasto-žute do žute s narančastom nijansom boje, ravnog valjkastog oblika s aspektom.

Pomoćne tvari: laktoza monohidrat (mliječni šećer) - 18,8 mg, saharoza (šećer) - 18 mg, krumpirov škrob - 11,2 mg, stearinska kiselina - 1 mg, polisorbat (twin-80) - 1 mg.

10 kom. - Paketi konturnih ćelija (1) - kartonske kutije.
10 kom. - Paketi konturnih ćelija (3) - kartonske kutije.
10 kom. - Oblikovane ćelijske kutije (5) - kartonske kutije.
10 kom. - paketi konturnih ćelija (6) - kartonske kutije.
10 kom. - Paketi konturnih ćelija (10) - kartonske kutije.
30 komada - Paketi konturnih ćelija (1) - kartonske kutije.
30 komada - Paketi konturnih ćelija (2) - kartonske kutije.
30 komada - Paketi konturnih ćelija (3) - kartonske kutije.
30 komada - Paketi konturnih ćelija (4) - kartonske kutije.
30 komada - polimerne limenke (1) - kartonske kutije.
50 kom. - polimerne limenke (1) - kartonske kutije.
30 komada - polimerne boce (1) - kutije od kartona.
50 kom. - polimerne boce (1) - kutije od kartona.

Antimikrobni agens širokog spektra pripada skupini nitrofurana. Mehanizam djelovanja povezan je s inhibicijom sinteze nukleinske kiseline. Pod utjecajem nitrofurana potiskuje se aktivnost respiratornog lanca i ciklusa trikarboksilne kiseline (Krebsov ciklus), kao i suzbijanje drugih biokemijskih procesa mikroorganizama, što dovodi do uništenja njihove membrane ili citoplazmatske membrane.

Aktivni protiv gram-pozitivnih koka: Staphylococcus spp., Streptococcus spp.; Gram-negativni bacili: Escherichia coli, Salmonella spp., Shigella spp., Klebsiella spp.

Otporan na furazidin: Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus spp., Acinetobacter spp., Većina sojeva Proteus spp., Serratia spp.

Ovisno o koncentraciji ima baktericidni ili bakteriostatski učinak. U odnosu na većinu bakterija, bakteriostatska koncentracija je između 10 i 20 ug / ml. Baktericidna koncentracija je oko 2 puta veća.

Nakon oralnog davanja, furazidin se pasivnom difuzijom apsorbira iz tankog crijeva. Apsorpcija nitrofurana iz distalnog dijela tankog crijeva premašuje apsorpciju iz proksimalnog i medijalnog segmenta, 2 i 4 puta (treba uzeti u obzir pri istovremenom liječenju urogenitalnih infekcija i gastrointestinalnih bolesti, osobito kroničnog enteritisa). Nitrofurani se slabo apsorbiraju iz debelog crijeva.

Cmaksimum u plazmi ostaje od 3 do 7 ili 8 sati, furazidin se nalazi u mokraći nakon 3-4 sata

U tijelu se furazidin ravnomjerno raspoređuje. Klinički važan je visok sadržaj lijeka u limfi (odgađanje širenja infekcije kroz limfne kanale). Kod žuči je njegova koncentracija nekoliko puta veća nego u serumu, au tekućini je nekoliko puta niža nego u serumu. U sadržaju sline u furazidinu je 30% njegove koncentracije u serumu. Koncentracija furazidina u krvi i tkivima relativno je niska, što je povezano s njegovim brzim oslobađanjem, dok je koncentracija u urinu mnogo veća nego u krvi.

Što trebamo očekivati ​​od lijeka Furagin - upute za uporabu

Furagin se proizvodi u kapsulama i tabletama od 50 mg, kao iu obliku praška (topljivog) u posudama od 100 g. Sastav oblika se ne mijenja, aktivna komponenta furazidin. Dostupni su lijekovi nekoliko proizvođača: Obolensky OP, Severnaya Zvezda, Ozon, Olainfarm (Latvija), Polfa (Poljska).

Furagin upute za uporabu: antimikrobni agens, bez obzira na proizvođača, cijena je relativno mala, što čini ovaj lijek dostupnim svakome. Otpušta se samo na recept, a za pohranu morate odabrati tamno i hladno mjesto.

Trgovački nazivi

U ljekarni, umjesto Furagina, mogu ponuditi analoge: Urofuragin, Aktifur, Furagin-Lekt, Furagin-c3, Furamag, Furadonin, Furasol. Urofugarinske tablete dolaze iz Poljske. Aktivne tvari: kalijev furazidin i magnezijev hidroksikarbonat. U sastavu sličan Furamag. Ovaj lijek je otporan na kiseline, ima manje nuspojava od Furagina, ali je nepoželjno koristiti za liječenje djece.

Furadonin u obliku tableta i praha isporučuje se iz Irbit HFZ, pogona Borisov i tvornice Olinefarm (Latvija). Aktivna tvar nitrofurantoin na učinke na tijelo slična je furazidinu. Ne preporučuje se djeci mlađoj od 3 godine i ženama tijekom trudnoće i prehrane. Pregledi pokazuju da je Furadonin učinkovitiji od Furagina kada su u pitanju odrasli. Ali Furadonin je skuplji.

Aktifur ima istu aktivnu tvar - furazidin. Ovaj lijek se ne preporučuje djeci mlađoj od 3 godine, trudnicama i dojiljama. Furagin-Lect proizvodi Tuminsku kemijsko-farmaceutsku tvornicu. Sastav (kao i Furagin-c3) s višim sadržajem furazidina, tako da ga ne biste trebali kupiti za dijete mlađe od 3 godine.

Upute za uporabu lijeka Furagin

Osnova svih navedenih lijekova je nitrofuran. Ove tvari ometaju vitalnu aktivnost mikroba i ne dopuštaju im da se množe. Ovi lijekovi su najučinkovitiji ako je upala uzrokovana stafilokokima, streptokokima, E. coli, salmonelom, šigelom, klebsielom.

Nitrofurani se apsorbiraju u crijevima, zatim se limfni pokreti blokiraju kretanje mikroorganizama u krv. Tretman aktivira imunološki sustav. Ali niti jedan od ovih lijekova ne može se smatrati antibioticom, jer ne postoji učinak na razini cijelog sustava.

Indikacije za uporabu kapsula i tableta

U uputama za uporabu lijeka Furagin je naznačeno da je glavni cilj njegove primjene liječenje akutnih oblika bolesti urinarnog i genitalnog sustava. Također se može koristiti kao profilaktičko sredstvo za kronične oblike kako bi se spriječili recidivi.

Tablete ili kapsule propisane su za:

 • uretritis;
 • cistitis;
 • kongenitalne anomalije u djece;
 • pijelonefritis;
 • potrebu za dugotrajnom primjenom kateterizacije ili cistoskopije.

Ako se lijek propisuje unutar njega, treba ga uzimati uz obroke, piti puno vode. Učinak je pojačan ako se u prehranu doda više proteina. Paralelno se obično propisuju vitamin B i antihistaminici.

Odrasle osobe prvog dana trebaju uzeti 2 tablete (50 mg svaka) 4 puta dnevno. Nadalje, broj se smanjuje na 3 prijema. Tijek liječenja može trajati 7-10 dana. Ako je potrebno, može se propisati drugi tečaj nakon 10-15 dana pauze. Za profilaksu se propisuje 1 tableta jednom dnevno.

Doza za djecu izračunava se na temelju težine. Ovisno o trajanju staze i stanja, masa se može pomnožiti s 5,6 ili 7 mg. Ako je potrebno dugotrajno liječenje, koristi se minimalni množitelj. Tečaj može trajati 7-8 dana, ako je potrebno, ponoviti.

Tetraciklin i aminoglikozidi mogu se koristiti za poboljšanje učinka. Ako se istovremeno uzimaju sulfonamidi, ristomicin ili kloramfenikol, postoji vjerojatnost da se krv može smanjiti.

Mnogi su zainteresirani za kompatibilnost s alkoholom. U liječenju infektivnih i upalnih bolesti, alkohol je kontraindiciran. U kombinaciji s nitrofuranima, učinak terapije je smanjen, postoji vjerojatnost neugodnih nuspojava: bol u donjem dijelu trbuha, vrućica, osip, vrtoglavica, mučnina i povraćanje.

Kontraindikacije i moguće komplikacije

Radar (Registar lijekova) kao kontraindikacije ukazuju na akutno zatajenje bubrega, tijekom trudnoće i dojenja.

Kontraindikacije u skladu s uputama za uporabu neznatno se razlikuju:

 • disfunkcija bubrega (infekcija parenhima, urosepsa);
 • bolesti živčanog sustava;
 • kronični hepatitis;
 • povećana razina osjetljivosti na nitrofuranam;
 • nedostatak u tijelu glukoza-6-fosfat dehidrogenaze;
 • dobi oko jedne godine;
 • trudnoća nakon 38 tjedana;
 • razdoblje laktacije.

Uz dijabetes, ovaj lijek se također propisuje s oprezom. Što se tiče trudnoće, s razvojem upalnih procesa urogenitalnog sustava, sredstva temeljena na furazidinu mogu se propisati u ranim stadijima ako postoji opasnost za život žene ili fetusa.

Nuspojave se manifestiraju kao zimica, vrućica, pospanost, vrtoglavica, konstipacija, proljev, bolovi u trbuhu, povraćanje, osip s svrbežom. Predoziranje može izazvati angioedem ili bronhospazam.

zaključak

U mišljenjima Furagin-Lekt, visoka učinkovitost je poznata kod cistitisa i pijelonefritisa. Tijekom liječenja, razina leukocita u urinu se brzo smanjuje. Iako upute ukazuju da se ovaj alat ne može koristiti za djecu, u praksi je propisan za djecu. Svi lijekovi na temelju furazidina su vrlo popularni, jer nisu skupi, ne štete imunološkom sustavu, učinak se vrlo brzo manifestira.

Furagin-NW

Indikacije za uporabu

- infektivne i upalne bolesti urinarnog trakta,

- sekundarne infektivne komplikacije nakon kirurških zahvata na organima urogenitalnog sustava.

Mogući analozi (zamjena)

Aktivni sastojak, skupina

Oblik doziranja

Mogu li žvakati, slomiti ili slomiti tabletu? A ako ima mnogo komponenti? A ako je pokriven ljuskom? Pročitajte dalje.

kontraindikacije

- preosjetljivost na derivate nitrofurana;

- oštećena bubrežna funkcija;

- abnormalna funkcija jetre;

- dječja dob do 3 godine (za ovaj oblik doziranja).

U bolesnika s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, bolesti živčanog sustava, terapija furagin-SZ propisuje se s oprezom.

Način primjene: doziranje i liječenje

Tablete Furagin-SZ se uzimaju oralno - 0,01-0,2 g 2-3 puta dnevno nakon obroka 7-10 dana; ako je potrebno, možete provesti drugi tijek liječenja nakon 10-15 dana.

Farmakološko djelovanje

Furazidin - antimikrobno sredstvo dobiveno iz nitrofurana. Aktivni protiv gram-pozitivnih i gram-negativnih mikroba, patogenih sojeva Staphylococcus spp. i drugih mikroorganizama otpornih na antibiotike. Učinkovit je protiv gram-pozitivnih koka (Staphylococcus, Streptococcus), gram negativnih štapića (Escherichia, Salmonella, Shigella, Proteus, Klebsiella, Enterobacter), protozoa (Lamblia intestinalis).

Nuspojave

- na dijelu središnjeg živčanog sustava - vrtoglavica, glavobolja, razvoj polineuritisa;

- abnormalna funkcija jetre;

- razvoj alergijskih reakcija - urtikarija, pruritus.

Kod predoziranja Furagin-SZ mogu se razviti neurotoksične reakcije, polineuritis, oštećena funkcija jetre i akutni toksični hepatitis.

Liječenje: ukidanje lijeka, uzimanje velike količine tekućine, simptomatska terapija, antihistaminici, vitamini skupine B. Specifični antidot nije poznat.

Posebne upute

Da biste spriječili nuspojave, pijte mnogo vode.

Da biste spriječili razvoj neuritisa, morate propisati vitamine skupine B.

Furagin-C3: detaljne upute za uporabu

Furagin-C3 je antimikrobni lijek koji se dobiva iz nitrofurana. Namijenjen je za internu uporabu u liječenju infektivnih i upalnih patologija mokraćnog sustava.

Država-proizvođač droge - Rusija. Proizvođač se pridržava europskih GMP standarda.

Riječ je o prilično ozbiljnom lijeku, koji ima brojne kontraindikacije, pa se ne preporuča koristiti bez prethodnog savjetovanja s urologom.

Inače, pacijent ne samo da neće postići pozitivne rezultate u liječenju, nego će također moći prouzročiti znatnu štetu njegovom zdravlju.

Sastav i oblik otpuštanja

Furagin-C3 se proizvodi u obliku tableta ravnog valjkastog oblika. Njihova nijansa može varirati od zelenkasto žute do žuto-narančaste.

Glavni aktivni sastojak ovog lijeka je furazidin (50 mg). Da ima antibakterijski učinak. Također u pripravku lijeka su pomoćne komponente, kao što su: laktoza monohidrat, škrob, stearinska kiselina i polisorbat.

farmakokinetika

Furagin-C3 je aktivan protiv gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija, stafilokoka, kao i drugih mikroba koji su otporni na antibakterijske lijekove.

Osim toga, lijek može utjecati na gram-pozitivne koke, gram-negativne štapove i protozoe.

Apsorpcija lijeka odvija se u tankom crijevu pasivnom difuzijom. Slabo se metabolizira (ne više od 10% volumena ubrizganog u tijelo). Taj se proces odvija u jetri. Maksimalna koncentracija lijeka u krvnoj plazmi može se održavati od 3 do 8 sati. U urinu, lijek se može naći 3-4 sata kasnije nakon njegove uporabe.

Furazidin je ravnomjerno raspoređen po cijelom tijelu. Terapijski učinak sredstava opažen je u trenutku kada lijek dosegne visoku koncentraciju u limfi. To pomaže u sprječavanju širenja patogenih bakterija kroz limfne kanale.

Nakon konzumiranja lijeka, koncentracija žučića je nekoliko puta veća od koncentracije u serumu. U ovom slučaju, u cerebrospinalnoj tekućini, volumen furazidina je još manji, to je u serumu. U slini je volumen aktivne tvari 30% njegove koncentracije u serumu.

Razina lijeka u krvi i tkivima je relativno niska. To proizlazi iz činjenice da se kratkoročno znači da se dodjeljuje iz organizma. Istovremeno, količina furazidina u urinu je nekoliko puta veća nego u krvi.

Uklanjanje lijeka u većoj mjeri (85%) odvija se kroz bubrege. U isto vrijeme, manji dio je podvrgnut obrnutoj reapsorpciji u tubulima bubrega.

Istraživanja liječnika su pokazala da je s niskom razinom furazidina u mokraći proces filtracije i sekrecije najaktivniji, dok se kod visokih brzina izlučivanje smanjuje i, naprotiv, reapsorpcija se povećava.

Ovaj lijek je slaba kiselina, tako da se ne odvaja u kiselom urinu i zbog toga prolazi kroz aktivnu reapsorpciju. To može uzrokovati razvoj mnogih nuspojava. S alkalnijom reakcijom urina, lijek počinje se intenzivnije izlučivati.

Ako je bolesnikova bubrežna funkcija oslabljena - lijek će se više metabolizirati.

Mehanizam djelovanja

Furazidin aktivno inhibira respiratorni lanac i Krebsov ciklus, inhibira vitalne biokemijske procese, što rezultira uništenjem membrane i citoplazmatske membrane patogenog mikroorganizma.

Pod utjecajem lijeka, bakterije emitiraju manje toksičnih tvari. Iz tog razloga, pacijent može primijetiti poboljšanje blagostanja čak i prije nego se rast i razvoj mikroflore potisne.

Osim toga, furazidin stimulira imunološki sustav. Pacijent ima povećan titar komplementa, poboljšava sposobnost bijelih krvnih stanica za fagocitozne mikroorganizme.

Uz uporabu lijeka u ispravnom doziranju - povećava proizvodnju leukocita u tijelu.

Otpornost na ovaj lijek razvija se vrlo sporo i na kraju još uvijek ne doseže maksimalnu razinu.

svjedočenje

Najčešće se lijekovi propisuju pacijentima u takvim slučajevima:

 • urogenitalne infekcije (na primjer, cistitis, uretritis, pijelonefritis);
 • infektivna lezija reproduktivnih organa (uključujući prostatitis);
 • infekcije kože i mekih tkiva;
 • opekotine koje su uzrokovale infekciju zahvaćenih područja.

Između ostalog, ovaj se alat može koristiti kao preventivna mjera prije operacija na organima mokraćnog sustava. Time ćete izbjeći infekciju.

kontraindikacije

Furagin-C3 se apsolutno ne preporučuje pacijentima ako imaju:

 • patološka osjetljivost na sastojke lijeka;
 • zatajenje bubrega, koje se javlja u posebno teškom obliku;
 • nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze;
 • porfirijom;
 • polineuropatija (uključujući i ako je uzrokovana dijabetesom).

instrukcija

Lijekovi se moraju uzimati oralno nakon obroka. Doziranje treba biti sljedeće: za odrasle osobe - 50-100 mg tri puta dnevno, a za djecu iznad 3 godine - 25-50 mg tri puta tijekom 24 sata. Vrlo je važno da doza lijeka djeci ne prelazi 5 mg na 1 kg tjelesne težine.

Tijek terapije u svakom slučaju određuje liječnik. U pravilu traje oko 10 dana. Ako pacijent treba ponoviti tijek liječenja, mora održati pauzu od 10-14 dana.

Za prevenciju infekcije tijekom operacija Furagin-S trebate piti jednom u dozi od 50 mg. Učinite ga poželjnim pola sata prije jela.

Lijek se ne preporuča za trudnice i dojilje.

Lijek se ne može koristiti za liječenje djece čija starost nije dostigla 3 godine.

predozirati

Predoziranje se može dogoditi ako pacijent uzima dnevno više od 600 mg furazidina.

U tom slučaju može se susresti s takvim neugodnim pojavama:

 • depresija, apatija, smanjenje raspoloženja;
 • alergijske reakcije;
 • anemija;
 • upala živaca;
 • migrena.

Ako imate simptome predoziranja, pacijent mora što prije kontaktirati svog liječnika. U tom slučaju, možda ćete morati privremeno otkazati lijek.

Oslobodite pacijentovo stanje također će pomoći:

 • pijenje tekućina u velikim količinama (i poželjno je da nisu bili čaj i kompot od voća, nego čista voda);
 • upotreba aktivnog ugljena;
 • davanje vitamina B;
 • upotreba antihistaminika.

U najtežim slučajevima može biti potrebna hemodijaliza.

Nuspojave

Često, tijekom liječenja lijekovima, pacijenti doživljavaju sljedeće nuspojave:

 • alergijske reakcije (mogu se manifestirati na različite načine: od svrbeža do osipa i otoka);
 • poremećaj orijentacije u prostoru;
 • smanjeni vid;
 • nagon na povraćanje;
 • nadutosti;
 • anoreksija.

U rijetkim slučajevima, tijek terapije prati:

 • anemija;
 • neuropatije;
 • hipertenzija;
 • polyneuritis;
 • poremećaji pluća (u različitim oblicima);
 • nelagoda u mišićima;
 • pankreatitisa;
 • bol i upalu zglobova;
 • povećanje tjelesne temperature;
 • slabost, umor;
 • zatajenje jetre (žutica, hepatitis).

Posebne upute

Tijekom terapije lijekovima treba prestati piti alkohol, jer to može izazvati nastanak teških nuspojava.

U slučaju ozbiljne disfunkcije bubrega i jetre, ovaj lijek se ne preporučuje.

Lijek se ne smije kombinirati s primjenom ristomicina, sulfonamida i kloramfenikola. Nepoštivanje ovog pravila može dovesti do toga da pacijent ima poremećeni proces stvaranja krvi.

Također, ne koristite lijek u isto vrijeme s lijekovima koji mogu promijeniti pH urina na kiseloj strani.

Istovremena upotreba furazidina i lijekova koji smanjuju kiselost želučanog soka mogu dovesti do nedovoljne probavljivosti prvog.

Ako se pojave nuspojave lijeka, prestanite ga uzimati. Ako je sljedeća prima furazidina propuštena, onda tijekom sljedećeg doziranja ne treba udvostručiti.

Da bi se spriječio razvoj neuritisa na pozadini liječenja, pacijentu treba dodijeliti dodatne vitaminsko-mineralne komplekse, koji uključuju vitamine B. U isto vrijeme, lijek ne djeluje štetno na središnji živčani sustav, pa ga mogu uzeti pacijenti čiji rad zahtijeva brzu reakciju.

Mišljenje i preporuke pacijenata i liječnika

S gledišta liječnika i pregleda pacijenata koji uzimaju lijek Furagin-SZ:

Furagin-SZ je vrlo dobra priprema niza nitrofurana. Ako pacijenti nemaju kontraindikacije, uvijek ga prepisujem za liječenje cistitisa. Većina pacijenata tolerira primanje ovog alata. Tijek terapije obično traje 5 dana. To je sasvim dovoljno da se riješi bolesti i spriječi ponavljanje bolesti. U teškim slučajevima, ovaj tečaj može biti duži.

Ne preporučujem uporabu lijekova, jer to može dovesti do neželjenih učinaka. Prije nego počnete s liječenjem, svakako se posavjetujte s urologom.

Irina Mikhailovna Ilyina, 37 godina, liječnica

Furagin-SZ je trenutno jedan od najučinkovitijih Uro-antiseptika. Njegova prednost je i niska cijena. Lijek, koji se nakuplja u velikim količinama u urinu, mijenja Ph, ubija patogene bakterije u najkraćem mogućem roku.

Vrlo je važno da otpornost mikroba na ovaj lijek i danas ostane na niskoj razini. Time je omogućeno liječenje u slučajevima kada su drugi antibiotici nemoćni.

Yury Alekseevich Gordeev, 42, liječnik

Ipak, kao učenica, često sam dugo čekala u autobusu na ulici. U tom trenutku, noge su mi se čvrsto zaledile. Kao rezultat toga, sada imam kroničnu upalu bubrega. U mom slučaju, urolog je preporučio Furagin-SZ. Pijem ga sa svakim pogoršanjem bolesti, kao i nakon prodora mraza kako bi se izbjegli recidivi.

Reljef se obično javlja nakon 1-2 tablete, a nakon nekoliko dana oporavak je završen. Ovo je jedan od najvažnijih lijekova u mom kompletu prve pomoći. Jednom je pokušao uzeti bubrege i supružnika. Nažalost, lijek mu nije odgovarao. Na temelju toga mogu zaključiti da je ovaj lijek prikladniji za žene.

Irina, 29 godina

Furagin-SZ je vrlo učinkovit lijek za cistitis. U prošlosti, dok sam pogoršavao bolest, pio sam Furadonin, ali mi je stalno bilo muka od toga. S istim lijekom ne osjećam nelagodu. Sada je Furagin-SZ pravo spasenje za mene u jesen i proljeće.

Elena, 38 godina

Pijem Furagin-SZ na savjet liječnika u slučaju pogoršanja kroničnog pielonefritisa. Osim toga, lijek može potrajati nakon malo prehlade. Pomaže zaustaviti širenje upalnog procesa. Učinak lijeka uvijek dolazi gotovo odmah, a nakon 5-6 dana bolest se potpuno povlači.

Alexander, 54 godine

Tijekom sljedećeg pogoršanja cistitisa počela sam uzimati Furagin-SZ. Lijek je pomogao, ali zbog njega sam osjetio stalnu mučninu. U ovom slučaju, odlučio sam se posavjetovati s liječnikom i on mi je savjetovao da koristim više tekućine. Od tada sam počeo voditi računa da količina vode koja se potroši tijekom dana bude 1,5-2 litre. Nakon toga, neugodni simptomi prestali su me zabrinjavati.

Ekaterina, 23 godine

Tijekom terapije s Furagin-SZ imala sam probavne smetnje. Bilo je nadutosti, proljeva, težine u želucu. Moj liječnik mi je objasnio da antibakterijski lijek ne samo da uništava patogene mikroorganizme, već i korisne bakterije koje se nalaze u crijevima i savjetuje ih da uzimaju Linex. Već iz druge pilule osjećala sam se ulaganjem. Linex je do kraja liječenja vidio Furagin-SZ, a zatim još jedan tjedan. Pacijentima koji su također suočeni s disbiozom tijekom liječenja ovim lijekovima, savjetujem vam i da pijete Linex.

Dmitry, 35 godina

Za i protiv

Furagin-SZ kao i bilo koji drugi lijek ima prednosti i nedostatke.

Prvi se može navesti na sljedeći način:

 • visoka učinkovitost;
 • jednostavnost korištenja;
 • nema ovisnosti s produljenim liječenjem;
 • razumna cijena;
 • nema negativnih učinaka na središnji živčani sustav.

S obzirom na nedostatke lijeka, među njima su:

 • nemogućnost korištenja za liječenje male djece, trudnica i dojilja;
 • negativni učinci na tkivo bubrega i jetre;
 • prisutnost velikog broja nuspojava (vrijedno je napomenuti da ih ne razvijaju svi).

Cijena lijeka u ovom trenutku je oko 260 rubalja.

Uvjeti skladištenja

Furagin-SZ treba čuvati na suhom mjestu zaštićenom od sunčeve svjetlosti na temperaturi koja ne prelazi 30 ° C. Djeca ne bi trebala imati pristup lijeku.

Rok trajanja - 4 godine. Nakon isteka ovog razdoblja, ne preporučuje se uporaba lijeka.

Ljekarni praznici

Za kupnju lijeka u ljekarni, pacijent mora imati liječnički recept s njim.

Analogi Lijekovi

Trenutno su analozi sastava lijeka takvi lijekovi:

Osim toga, postoje različiti sastavi, ali slični po djelovanju s lijekovima Furagin-SZ.

furadonin

Ovo je jedna od najpoznatijih zamjena za Furagin. Učinkovit je protiv mnogih patogena koji uzrokuju patologije mokraćnog sustava. Visoka učinkovitost lijeka povezana je s njegovom sposobnošću da inhibira proizvodnju proteina u patogenom organizmu.

Tijek liječenja obično traje 10 dana. Doziranje lijeka odabire liječnik u svakom slučaju posebno. Kao i kod liječenja Furagin-SZ, tijekom terapije Furadoninom morate piti puno vode.

monural

Ovaj lijek, kao i glavni učinak na gram-pozitivne i gram-negativne mikroorganizme. Glavni aktivni sastojak lijeka je fosfomicin. On uništava stanične stijenke mikroba i čini ih ranjivima.

Monural dolazi u obliku praha, iz kojeg je potrebno napraviti terapijsko piće. Mora se uzimati jednom navečer.

U zaključku, treba reći da nije preporučljivo sami zamijeniti fiksno sredstvo s njegovim analogom. Ako pacijent iz bilo kojeg razloga ne može uzimati lijekove, trebao bi o tome obavijestiti liječnika. Stručnjak će uzeti u obzir karakteristike različitih lijekova i karakteristike pacijenta, a zatim dati ispravne preporuke.

Vježbe pijelonefritisa

Leukociti u mokraći: brzina i liječenje leukociturija