Recenzije Bactrime za djecu

6. studenoga 2015

U kojoj se dozi i za koju svrhu propisuje lijek Bactrim? Upute za uporabu, cijene, recenzije o učinkovitosti ovog alata bit će prikazane u nastavku. Također ćete saznati o uvjetima pod kojima se navedeni lijekovi ne mogu koristiti, bilo da se daju djeci itd.

Oblik, pakiranje i sastav lijeka

Ovaj lijek možete kupiti u različitim oblicima:

  • Bactrim sirup (suspenzija). Upute za uporabu navode da su aktivne tvari ovog alata trimetoprim i sulfametoksazol. U oralnu suspenziju također su uključene dodatne komponente kao što su metilparahidroksibenzoat, disperzibilna celuloza, polisorbat 80, propilparahidroksibenzoat, sorbitol, pročišćena voda, aroma vanile i banane. Prozirni sirup prodaje se u staklenkama, koje se stavljaju u kartonsku kutiju s mjernom žlicom.
  • Tablete "Bactrim". Recenzije tvrtke "Bactrim" navode da su njegovi aktivni sastojci također trimetoprim i sulfametoksazol. Kao dodatni sastojci koriste se natrijev dokusat, natrijev škrobni glikolat, magnezijev stearat i povidon. Dugotrajne bijele tablete mogu se kupiti u blister pakiranjima smještenim u kartonske pakiranja.

Farmakološka svojstva

Kako se lijek "Bactrim"? Upute za upotrebu suspenzija i tableta navode da je to kombinirano baktericidno sredstvo koje pokazuje sinergistički učinak.

Mehanizam djelovanja aktivne tvari kao što je trimetoprim je blokirati 2 enzima koji prisiljavaju bakterije u fazi replikacije folinske kiseline. U kombinaciji sa sulfametoksazolom, antibakterijski učinak ove komponente je široko rasprostranjen. listeria, klamidija, pertussis bacillus, toksoplazma, fekalni enterokoki, aktinomiceti, brucella, enterobacter, patogeni nokardioze, shigella, legioneloza, Crijeva yersiniosis, tularemija, koksidioidomikoza).

farmakokinetika

Je li Bactrim apsorbiran? Upute za uporabu (za djecu, suspenzija je najprikladnija) navodi da se nakon uzimanja lijeka unutar njega apsorbira prilično brzo u gornjem GI traktu.

U krvi se maksimalna koncentracija lijeka postiže za 2-4 sata. Njegova antibakterijska aktivnost traje 7 sati. Komunikacija sa proteinima plazme sulfametoksazola je 70%, a trimetoprim - 44%.

Biološka transformacija glavnih tvari (u neaktivne metabolite) događa se acetilacijom u jetri. Kod ljudi, lijek je ravnomjerno raspoređen, s penetracijom kroz histohemogene barijere.

U plućima i urinu koncentracija trimetoprima premašuje plazmu. Što se tiče bronhijalnog sekreta, prostate, kao i pljuvačke, žuči, vaginalnog sekreta, spinalnih i intersticijalnih tekućina srednjeg uha, majčinog mlijeka, kostiju i sluznice, u njima se droga nakuplja u manjoj mjeri.

Kod obje aktivne tvari brzina eliminacije je ista. Njihov poluživot ovisi o dobi:

  • djeca do godinu dana - 7 sati;
  • djeca od 1 do 10 godina - 6 sati;
  • odrasli - 11 sati.

S oslabljenom funkcijom bubrega, kao iu starosti, povećava se poluživot lijeka.

Lijek se izvodi putem bubrega (do 70% trimetoprima i do 30% sulfametoksazola).

Indikacije za uporabu

Što je droga "Bactrim"? Upute za uporabu (za dječju suspenziju - najbolja opcija) označava sljedeće indikacije:

  • Dišni sustav: lobarna upala pluća, bronhiektazije, bronhopneumonija, pneumokista pneumonija, akutni ili kronični bronhitis.
  • ORL organi: grimizna groznica, sinusitis, upala srednjeg uha, tonzilitis, laringitis.
  • Genitourinarni sustav: meki šanker, uretritis, prostatitis, pijelitis, venerični limfogranulom, cistitis, epididimitis, pielonefritis, gonoreja, ingvinalni granulom.
  • Probavni sustav: kolecistitis, paratifus, gastroenteritis, tifus, kolera, kolangitis, dizenterija, nosač salmonela.
  • Koža: akne, furunkuloza, infekcije rana, pioderma.
  • Ostali: akutna bruceloza, akutni ili kronični osteomijelitis, malarija, osteoartikularne infekcije, toksoplazmoza (kao složena terapija), južnoamerička blastomikoza.

kontraindikacije

Koje su kontraindikacije lijeka "Bactrim"? Upute za uporabu (za djecu suspenzija se kupuje samo na preporuku liječnika) izvješćuje o sljedećim zabranama:

  • leukopenija;
  • preosjetljivost na glavne komponente lijeka;
  • agranulocitoza;
  • zatajenje jetre;
  • dobi do tri mjeseca;
  • aplastična anemija;
  • zatajenje bubrega;
  • B12-nedostatna anemija;
  • razdoblje dojenja;
  • nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze;
  • razdoblje trudnoće;
  • pedijatrijska hiperbilirubinemija.

Pažljivo propisivanje lijeka

Uz izuzetan oprez, ovaj je lijek propisan za:

  • porfirijom;
  • patologija štitnjače;
  • bronhijalna astma;
  • nedostatak folne kiseline.

Lijek "Bactrim" (suspenzija): upute za uporabu za djecu

Pregledi ovog lijeka bit će opisani u nastavku.

Dozu lijeka za djecu treba odabrati samo iskusni stručnjak. Koristite potrebnu količinu suspenzije pomoću mjerne žlice (5 ml), uključene u komplet.

Od 12. godine doza Bactrim-a treba biti 20 ml dva puta dnevno (ujutro i navečer). Ako je potrebna dugotrajna terapija, liječnici preporučuju uzimanje lijeka u 10 ml ujutro i navečer. U slučaju bolesti koje se javljaju u teškom obliku, dopuštene su večernje i jutarnje doze od 30 ml.

Koliko dugo Bactrim koristi djeca kod akutnih infekcija? Upute za uporabu (opis lijeka prikazan gore) navodi da za takve bolesti trajanje terapije treba biti najmanje pet dana ili dok svi simptomi nestanu.

Liječenje djece bez znakova poboljšanja njihovog stanja razlog je za konzultiranje pedijatra u svrhu prilagodbe doze.

Uz bolest poput mekog šankra, ovaj lijek se propisuje 20 ml dvaput dnevno. Ako nakon 7 dana nema znakova zarastanja, terapija se može produžiti za još jedan tjedan. Treba imati na umu da neučinkovitost lijeka može biti povezana s pojavom otpornosti patogena.

Kako liječiti nekomplicirane akutne infekcije mokraćnog sustava? Što o tome govori priručnik s uputama? "Bactrim" (sirup), čija su mišljenja nejasna, daju se jednom dnevno u količini od 40-60 ml. Uzmite suspenziju po mogućnosti na vrijeme za spavanje.

Za prevenciju upale pluća, djeca od 12 godina daju 20 ml lijeka dnevno.

Doziranje lijeka za malu djecu

Novorođenčad 3-5 mjeseci pokazuje večernji i jutarnji unos 2,5 ml sirupa. Počevši od 6 mjeseci do 5 godina, djeci se propisuje 5 ml lijeka, a od 6 do 12 godina - 10 ml. Kod teških infekcija, navedena doza se može povećati za jedan i pol puta.

Nuspojave

Što nuspojave mogu uzrokovati lijek Bactrim? Upute za uporabu (za djecu suspenzija - iako najbolji izbor, ali još uvijek dodijeljena samo indikacijom) označava sljedeće nuspojave:

  • leukopenija, neutropenija, agranulocitoza, megaloblastična anemija, trombocitopenija;
  • proljev, gubitak apetita, mučnina, gastritis, glositis, bol u trbuhu, hepatitis, stomatitis, hepatonekroza, kolestaza, povećana aktivnost transaminaza jetre, pseudomembranozni enterokolitis;
  • tremor, apatija, glavobolje, depresija, vrtoglavica, aseptični meningitis, periferni neuritis;
  • poliurija, intersticijalni nefritis, hematurija, poremećaji bubrega, hiperkreatininemija, kristalurija, toksična nefropatija, povećana ureja;
  • plućni infiltrati, bronhospazam;
  • svrab, fotosenzitivnost, eksfoliativni dermatitis, angioedem, osip, epidermalna toksična nekroliza, eksudativni multiformni eritem, groznica, skleralna hiperemija, alergijski miokarditis;
  • artralgija, mijalgija;
  • hipoglikemija.

Posebne preporuke

Ako se pojavi osip na koži ili druge nuspojave teške prirode, liječenje ovim lijekom treba prekinuti.

Trajanje Bactrim terapije treba biti minimalno, u suprotnom treba pratiti broj formiranih elemenata u krvi.

U nedostatku folne kiseline, zatajenja bubrega, kao iu starosti, na osnovi unosa lijeka može doći do hematoloških promjena koje su karakteristične za nedostatak folne kiseline u ljudskom tijelu.

Da bi se spriječila kristalurija, pacijent mora osigurati dovoljnu količinu tekućine, kao i pratiti odgovarajuću diurezu.

Recenzije "Bactrime" za djecu

Pacijenti koji su uzimali drogu u obliku suspenzije i tablete neodgovarajuće reagiraju na to. Za neke ljude, ovaj lijek se činio vrlo učinkovit i postao odličan pomagač u borbi protiv raznih bolesti, a za druge je uzrokovao samo nuspojave.

Stručnjaci objašnjavaju takve nejasne kritike činjenicom da "Bactrim" zaista ima mnogo kontraindikacija, kao i veliki popis nepoželjnih reakcija. U tom smislu, njegovo imenovanje je poželjno samo ako druge metode liječenja ne pomažu pacijentu.

Pregledi ovog sirupa također su različiti. Oni ne pružaju priliku za formiranje konačnog mišljenja o njegovoj sigurnosti i učinkovitosti.

Prema roditeljima, ovaj lijek treba propisati samo pedijatar i to samo nakon temeljitog liječničkog pregleda. Samo u ovom slučaju liječenje će biti učinkovito i relativno sigurno za dijete.

Pluses: puno svjedočanstva, učinkovita, nije skupa, proizvedena u Francuskoj, od 3 mjeseca može se uzeti za djecu

Nedostaci: postoje bočne i kontraindikacije

Po prvi put, "Bactrim" je prepisao moj pedijatar mom sinu kada se nakon 4,5 mjeseca razbolio od bronce. Bila je jesen, prilično hladna, očigledno trčala okolo po specijalistima, stojeći u redovima na klinici među bolesnim, grozničavom djecom i dijete je obavljalo svoj posao.

Prednosti: ne visoki troškovi, učinkovitost, pokazana kod različitih bolesti

Nedostaci: ogroman popis kontraindikacija i nuspojava

Prvi put kad sam naišao na ovaj lijek, kad se dijete razboljelo, on je tada imao 1 godinu i 4 mjeseca. Sve je počelo grčevito grlo i suhi kašalj. Nije bilo hladnoće, nema groznice, samo se pojavio glas i kašalj, s njom.

Rusija, Belgorod - Petropavlovsk Kamč.

Pluses: niska cijena, pristojan učinak!

BAKTRIM Suspenzija za oralnu primjenu dodijeljena je mojem trogodišnjem djetetu od strane pedijatra kada je on čuo strašne zvižduke njezina sina. Liječnik je rekao: "Ovaj antibiotik morat će biti pijan, inače ćete se razboljeti od bronhitisa, ako se ne liječi." Naravno da jesmo.

Nedostaci: ne svijetle ambalaže

Kada nam je liječnik propisao, iz nekog razloga sam imao nepovjerenje u proizvod. Iz nekog razloga, naziv “baktrim” bio je povezan s imenom antibiotika. štetne za crijevnu floru. To je prosjek, pa su ljekarne dostupne, prodaju se bez recepta.

Pluses: Učinkovito, kvaliteta, mišljenja žlica, jeftin

Nedostaci: nuspojave

Kada je moja kćer imala godinu dana, završili smo s bolnicom s bronhitisom Om. Bolest je ozbiljna i zahtijeva temeljito liječenje. Pedijatar je propisao antimikrobni lijek Bactrim. Ljekarna je pronašla bez problema, komercijalno dostupna i pravedna.

Pros: Brz učinak, cijena, okus

Nedostaci: Nisam ih pronašao

Došla je jesen, moja kćerka je otišla u vrtić i sad nam nije dobro. Temperatura se podigla, počele su bale i kašalj. Isprva je liječnik rekao da su pluća čiste, propisane jednostavne pilule za kašalj. I tako je trebalo pola tjedna, ali je moje dijete nastavilo.

Pluses: Pomaže da biste dobili osloboditi od dugotrajnog kašlja.

Nedostaci: Mnoge nuspojave.

Bactrim je bio propisan mom djetetu kad je dugo kašljao. I kašalj je bio suh, trajao je oko dva tjedna i isporučio je mojem djetetu mnogo neugodnosti. To nije skupo, oko stotinu i pedeset rubalja, što se svidi. Aktivna tvar

Rusija, Nižnji Novgorod

Preporučena recenzija: 0 Datum pregleda: 2015-02-11

Pluses: Učinkovito, ukusno!

Imam dvije djevojke i stalno smo bolesni od laringitisa, liječnik je propisao suspenziju "Bactrim", a kada su je počeli uzimati, odmah nakon toga moje su se djevojke popravile. Samo nas je spasila. Osim toga, možete uzeti.

Povratne informacije preporučene: 0 Datum pregleda: 2015-11-10

Pluses: Dobro se bori s bakterijama

Nedostaci: ne mogu svatko priuštiti

Davno se nismo ponovno razboljeli i nazvala liječnika, rekla nam je da je riječ o akutnoj bolesti dišnog sustava, ali smo očito nekoga zarazili iz vrtića i propisali nam lijek "Bactrim". Nakon čitanja uputa priloženih uz ovo.

Nedostaci: labave stolice

Pozdrav svima! Prvi put kada se dijete razbolilo od običnih orvi, liječnik nam je odmah prepisao brojne lijekove, uključujući antibiotik "Bactrim", obično mu je trebalo odmah napisati Linex kako bi se poboljšala probava.

Ainura, ja sam medicinska sestra po treningu, i zato iz iskustva mogu reći samo jedno: liječnici vole okretati novac, naručivati ​​razne preglede i skupe lijekove, jer oni idu s ovim postotkom. Svi plaćeni medicinski centri i ljekarne i liječnici međusobno djeluju prema ugovoru.

Za mene je najvažnije bilo saznati analizu o mikro-krajoliku, gdje su zasađeni naši bjaki, a dodatna analiza bi dala jasniju sliku, ali vas neće spasiti od problema. Shvatite, crijeva djeteta koje će puzati za kratko vrijeme i sve što povučete u usta neće biti sterilno. Ja osobno ponekad vodim do svih razvoda i počinjem napajati dijete (ako se mene tiče). I svaki preparat, na primjer, intestinalni antiseptik, osim patogene flore, uklanja i je koristan, tj. samo zahvaljujući medicinskim pripravcima nosit ćete se s zelenim kakaom. tj morat ćete se podvrgnuti vrlo dugom i zamornom tretmanu. S ovim sam hranio malo, imamo strašnu posljedicu - sve sam pojeo, nakon tjedan dana liječenja, još manje poslao sve u pakao jer je dijete letargično. Slučajno je razmijenila pisma s prijateljem, savjetovala je KIP-ove, a zatim slučajno razgovarala s liječnikom od strane drugog neonatologa, ona je također savjetovala da nešto pokuša iz nekoliko KIP-ova pa sam pronašao lijek Kipferon. plus je dao laktobakterin, jer Laktobacili su podcijenjeni i odgovorni su za razvoj korisne mikroflore. Da, možda nije uklonio sve stofelokoke, proteus i klibciel prije kraja, ali vidim klinički poboljšanja: imao sam osip, redovito odlazim u toalet sa žutim kakaom (ponekad možete vidjeti zelene stvari, ali to je također varijanta norme, jer ja je imam u mješavinama ili kad ne idemo na zahod za jedan dan, onda sljedeći dan vidimo poznatu zelenu boju), uvedemo sok i pire (nema reakcije), tj. po mom mišljenju imamo problem.

Samo svojim iskustvom shvatio sam da moram početi s minimalnim tretmanom, a uvijek je bilo moguće imati vremena za skupljanje lijekova.

Ali ponovit ću to opet, dijete je za vas, stoga je na vama da odlučite.

Natasha, puno ti hvala na detaljnim odgovorima. Mnogo si mi pomogao! Odlučio sam osobno imenovati KIP za dijete. To neće biti štetno. Otkažite sve ostalo. Jučer smo otišli do liječnika, ona se ne zanima za testove. Rekla je da ako želiš predati za svoju udobnost, ali djetetov želudac više neće biti sterilan. Ako ne postoji posebna klinika, nema potrebe za liječenjem. Imunitet se mora nositi. Ali mi ćemo mu pomoći s bifidobakterijama. Sada ću ga podići na svaki način, s KIP-om. Hvala još jednom. Želim da ne budeš bolestan.

Drago mi je što sam ti pomogao donijeti odluku. I ne razbolite se, sve će sigurno biti dobro za vašeg sina.

Hvala vam! To je najvažnija stvar! Nikad nisam mislio da bilo tko može toliko voljeti!

))))) to je sigurno. Tek nakon rođenja djeteta shvaćate da ste spremni dati život za nečije dobro))))))))

KIPferon je kombinirani pripravak humanog interferona i kompleksnog suhog imunoglobulinskog pripravka. Lacto-i bifidobakterije ne sadrže. Bez prebiotika, korisna mikroflora nećete zauzeti s njima. Neka vrsta gluposti prema vlastitom djetetu prema preporuci medicinske sestre s Interneta. Idi kod liječnika.

Natalia, ovo nije preporuka! Svaka majka odlučuje za sebe, a ako pažljivo pročitate, autor se već obratio liječniku. Napisala sam svoje iskustvo, Kipferon i Lactobacillus u našem slučaju pomogli su s praskom! Ne dajem preporuke i opisujem iskustvo života. to su različite stvari! I ne radi se o obrazovanju, ne možete biti liječnik, ali mnogo je razumnije učiniti...

Hvala Natalia za komentar. Napisao sam da ćemo piti bifido-lakto bakterije, plus KIPferon. I hilak-forte, ali nisam pisao o tome. Bila su tri liječnika. Svi oni ne preporučuju uzimanje antibiotika. Još jedan dodatno imenovani koprogram. Da bi slika bila jasnija.

normalna mikroflora je najbolje naseljena živim bifidusom i laktobacilima. Danas postoji nekoliko takvih lijekova. Jedan od njih je biovestin-lacto (jeftin je, sadrži žive kulture, stoga je proces normalizacije mikroflore mnogo brži, sigurniji). Pogodno za Lyalkam i odrasle.

U svakom slučaju, termin mora biti od liječnika nakon pregleda vašeg djeteta. Nemojte kopirati djevojke s liječenja. I još jednom, ako problem postoji samo u obliku brojeva na papiru, ali nema klinike - nema potrebe za liječenjem testova. Sretno!

Puno vam hvala! Danas idem kod trećeg liječnika. Da vidimo što ona kaže

Pa, onda Biseptol, zašto onda stavljate dijete, ako postoji otpor prema svim uobičajenim antibioticima? Oni biljka cijeli probavni trakt. Ovdje možete odabrati ili ne liječiti antibiotike nove generacije. Sve ovisi o klinici. Ako se tolerira - ne liječite testove.

U načelu je podnošljiv, dobro se povećava težina, čini se da je normalna. Ovdje, prema analizama, nema bifidobakterija zbog tog stafilokoka. Da, a laktobacili ispod normale.

Ocjene Bactrim sirupa

Poruka Niksi »Sub Jan 16, 2010 09:09

Poruka Kuzya »Sub Jan 16, 2010 09:12

Poruka Niksi »Sub Jan 16, 2010 09:19

Post stick »Sub Jan 16, 2010 10:52

Poruka sunshine »Sub Jan 16, 2010 11:29

Poruka Kuzya »Sub Jan 16, 2010 11:38

Post stick »Sub Jan 16, 2010 18:03

Poruka NatKa »Sub Jan 16, 2010 19:11

Poruka Len_a »Čet Jan 21, 2010 16:21

Poruka Len_a »Čet Jan 21, 2010 20:53

Poruka SergeyL »Pet Jan 22, 2010 09:43

Poruka Mets Inna »Uto Jan 26, 2010 12:51

Poruka Mets Inna »Uto Jan 26, 2010 13:13

Moj sin je star 2,5 mjeseca. Kašalj i slinavica počela, na drugi dan temperatura porasla na 37,6, temperatura je bila 3 dana, liječnik je žurno propisao antibiotik augmentin (kako ne bi ga još gore), nisam dao, danas gotovo da nema šmrkanja na 8. dan, isprati neke sluzi nakon spavanja, ali bilo je kašlja i jako me brine, kašlje više ili manje (mokar kašalj), uglavnom nakon spavanja, a ponekad i sluzi negdje u ustima. I iz nekog razloga ovo jutro kiselo oči i crvenilo kapaka. Već sam kljucala s tim ABS-om kako bih počela zacjeljivati, a ne početi, ali ne želim takvo takvo dijete. Dao sam toplo piće i počeo masirati drenažu. Ali još uvijek sumnje grizu, jesam li u pravu.

Dodano nakon 5 minuta i 35 sekundi:

Oprostite, nisam odmah shvatio kako pisati ovdje i pokušao. U kući, naravno, vruće je na 23-24 stupnja, ali je mokro i pokušavam ga propuštati, ali sada ne mogu hodati, sada imamo -22

Bactrim

Moja majka od liječenja sulfadimetoksinom tijekom gripe u to vrijeme "zaradila" je ozbiljno oštećenje bubrega i 6 godina kasnije umrla je od kroničnog zatajenja bubrega. Prije toga, "tretman" je bio apsolutno zdrava osoba.

Stoga, osobno, riječ “sulfadimetoksin” u meni uzrokuje paniku i strah od umiranja. Istina je. 01/12/2003 20:11:33, Natasha i Igorek

Nema ništa više za grijeh. Moja majka uopće nije pila nikakve lijekove. I onda je gripa pokupila da joj je liječnik propisao 2 tablete. već 4 puta dnevno. Pa, iskreno ih je vidjela. A onda su počeli grčevi i akutno zatajenje bubrega, hemodijaliza i druge "radosti života". Tada sam bio u 10. razredu. Živio sam 4 mjeseca. Nepoznato na što.

Od tada su bubrezi loše radili. Iako je prve dvije godine vidljivost dobrih testova i dalje bila prisutna.

I Herbalife je, očito, bio posljednja slamka. Vidjela ga je neposredno prije smrti. : ((((

Brrrrrr. Strašno se sjećati.
Stoga se bojim riječi "sulfadimetoksin" i "Herbalife".

Nedavno je crtani film na TV-u pokazao da postoji kutija s logom tipa Herbalife i natpisom "HerbaDeath" u istom fontu 13. siječnja 2003. 00:08:55, Natasha i Igorek

Antimikrobni lijekovi Roche Bactrim suspenzija - pregled

jedan liječi - ostale bogalje.

Iako sam oklijevao da uopće liječi! Sinu su dijagnosticirali akutne respiratorne infekcije i još jedan lijevo-desni otitis, ali sve je bilo nekako ne primjetno i bez vrućice, dijete je bilo samo malo više nemirno od uobičajenog, a šećer je izvađen iz uha. BAKTRIM je propisan (Bactrim se koristi za liječenje zaraznih bolesti dišnih organa, kao što su bronhitis, upala pluća, apsces pluća, gnojni upala pluća, empijem, itd. Lijek se koristi za infekcije mokraćnog sustava: uretritis, cistitis, pijelitis, pielonefritis. - crijevne infekcije: dizenterija, paratifus, tifus, enterokolitis, a koristi se i kod kirurških infekcija, inficiranih rana, septikemije, meningitisa, gonoreje i drugih zaraznih bolesti. Olevanov zbog osjetljivih patogena droge.) Zašto je čitanje gore sam oklijevao, ne znam. (Preporučene doze Bactrim obično dobro podnosi. Najčešće nuspojave su osip na koži i gastrointestinalne poremećaje.

Opisane su reakcije preosjetljivosti. Kao i kod drugih lijekova, bolesnici s preosjetljivošću na sastojke lijeka mogu razviti alergijske reakcije: vrućica, angioedem, anafilaktoidne reakcije, serumska bolest, u rijetkim slučajevima - infiltrati u plućima eozinofilnog ili alergijskog alveolitisa. Mogu se klinički manifestirati kašljanjem i kratkim dahom. U slučaju iznenadne pojave ili povećanja takvih simptoma, bolesnika treba pregledati i razmotriti pitanje prekida terapije Bactrimom. U rijetkim slučajevima došlo je do periarteritis nodosa i alergijskog miokarditisa. Opisani su slučajevi gljivičnih infekcija kao što je kandidijaza.

Redoslijedom smanjenja učestalosti mogu se pojaviti sljedeće nuspojave:

Skin: povlačenje droge. Kao i drugi lijekovi koji sadrže sulfonamide, Bactrim u rijetkim slučajevima može dovesti do fotosenzibilizacije, razvoja multiformnog eritema, Stevens-Johnsonovog sindroma, toksične epidermalne nekrolize (Lyellov sindrom) i Schönlein-Henoch purpure.
Gastrointestinalni: mučnina (sa ili bez povraćanja), stomatitis, proljev, rijetki slučajevi hepatitisa, kolestaza, glositis, izolirani slučajevi pseudomembranoznog enterokolitisa, povećana aktivnost transaminaza i koncentracija bilirubina. Opisani su slučajevi akutnog pankreatitisa tijekom liječenja Bactrimom, ali nekoliko takvih pacijenata je imalo ozbiljne bolesti, uključujući AIDS. Postoje izvješća o nastanku nekroze jetre, rijetkih slučajeva hepatitisa, kolestaze, povećane aktivnosti transaminaza i razina bilirubina, kao i izoliranih slučajeva sindroma "nestanka žučnog kanala".
Hematološke promjene: leukopenija, neutropenija i trombocitopenija (najčešće blage, asimptomatske i nestaju nakon prekida lijeka); vrlo rijetko - agranulocitoza, megaloblastična, hemolitička ili aplastična anemija, methemoglobinemija, pancitopenija ili purpura.
Mokraćnog sustava: u rijetkim slučajevima - disfunkcija bubrega, intersticijalni nefritis, povišeni dušik u serumu, kreatinin u serumu, kristalurija. Sulfonamidi, uključujući Bactrim, mogu dovesti do povećanja diureze, posebno u bolesnika s edemom srčanog podrijetla.
Živčani sustav: neuropatija (uključujući periferni neuritis i parestezija), halucinacije, uveitis, rijetki slučajevi aseptičnog meningitisa ili meningealnih simptoma, ataksija, napadaji, sistemska i nesistemska vrtoglavica.
Dišni sustav: izolirani slučajevi plućnih infiltrata, kao što su oni koji se javljaju s eozinofilnim ili alergijskim alveolitisom. Mogu se manifestirati simptomi kao što su kašalj ili otežano disanje. U slučaju iznenadnog početka ili povećanja ovih simptoma, pacijenta treba ponovno pregledati i razmotriti pitanje prekida liječenja Bactrimom.
Mišićno-koštani sustav: rijetko - opisana je artralgija i mialgija, izolirani slučajevi rabdomiolize.
Metabolizam: Velike doze TMP-a koje se koriste za liječenje pneumocystic pneumonije dovode do progresivnog, ali reverzibilnog porasta serumskog kalija u značajnom broju bolesnika. Hiperkalemija može čak prouzročiti primanje preporučenih doza TMP-a, ako je propisana na temelju povreda metabolizma kalija, zatajenja bubrega ili istovremene primjene lijekova koji izazivaju hiperkalemiju. Serumski kalij treba redovito pratiti u tih bolesnika. Opisani su slučajevi hiponatrijemije. Osobe koje ne boluju od dijabetesa i primaju TMP-SMZ, povremeno ima slučajeva hipoglikemije, obično nekoliko dana nakon početka liječenja. Rizik od hipoglikemije je veći kod bolesnika s oštećenjem funkcije bubrega, bolesti jetre, pothranjenosti ili primanjem velikih doza TMP-SMZ.
Nuspojave u bolesnika s AIDS-om. Učestalost nuspojava, posebno osip, vrućica, leukopenija i povećana aktivnost serumske aminotransferaze u bolesnika s AIDS-om, mnogo je viša od onih u osoba koje ne boluju od AIDS-a. temperatura je počela rasti, pojavile su se labave stolice, a granica svega bila je PEĆNICA. I ovo je sve učinjeno jednom, i nakon otkazivanja ove pripreme kao akumulatorske reakcije. Nakon što je u kuću nazvala drugog plaćenog liječnika, ispostavilo se da je njegovoj djeci zabranjeno uopće ispisati! Dakle, mame i tate, prije nego što liječite dijete s onim što je liječnik ispisao, saznajte više o tom liječniku i lijekovima koje ste propisali, sada je prednost Internet u gotovo svakom domu! Zdravlje vama i vašoj djeci!

plakanje ((((suspenzija baktrim

djevojke, moja slatka bolesna (((

sinoć je tempo porastao na 39, dali su nurofen... U 3 sata ujutro opet je ustala - dali su je opet, ona je odmah povratila (nije joj se svidjelo)... Otišla sam da odnesem nurofena u ljekarnu (

Danas je pozvan liječnik, došla je baka i imenovala:

-morska voda + kapi za nos

Odmah sam odnio Tantum Verde, umjesto toga kupio sam akvalere za grlo. Ali što se tiče suspenzije, pitao sam se. Čitao sam o njemu u Neteu - pisan je analog Biseptola, ali ovo je antibiotik. Ispada da je ova suspenzija također antibiotik.

i koliko ja znam, ako propisuju antibiotike, onda je to kada tempo traje 2-3 dana. I zašto nam je odmah dala ovu suspenziju?

Moja kćer ima curenje iz nosa, temperatura je od 37 do 39, oči se zalijevaju, a vrat crvenkasto. Nema kašlja.

Reci mi, je li ovaj antibiotik Bactrim? Dali ste ga djeci.

ps Moja kći ima drugu temperaturu u svom životu - prvi put je došlo od cijepljenja. Prije smo mirno izdržali mlaznicu (((

Recenzije za Bactrim

Oblik izdavanja: Suspenzija

Analogi Bactrim

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 0 rubalja. Analogni jeftiniji za 257 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 7 rubalja. Analogni jeftinije za 250 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 8 rubalja. Analogni jeftinije za 249 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 21 rubalja. Analogni jeftinije za 236 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 22 rubalja. Analogni jeftiniji za 235 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 23 rubalja. Analogni jeftiniji za 234 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 23 rubalja. Analogni jeftiniji za 234 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 23 rubalja. Analogni jeftiniji za 234 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 24 rubalja. Analogni jeftinije za 233 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 24 rubalja. Analogni jeftinije za 233 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 25 rubalja. Analogni jeftinije za 232 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 26 rubalja. Analogni jeftinije za 231 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 27 rubalja. Analogni jeftinije za 230 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 29 rubalja. Analogni jeftinije za 228 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 30 rubalja. Analogni jeftinije za 227 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 31 rubalja. Analogni jeftinije za 226 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 31 rubalja. Analogni jeftinije za 226 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 32 rubalja. Analogni jeftiniji za 225 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 33 rubalja. Analogni jeftiniji za 224 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 34 rubalja. Analogni jeftiniji za 223 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 37 rubalja. Analogni jeftiniji za 220 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 42 rubalja. Analogni jeftiniji za 215 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 44 rubalja. Analogni jeftiniji za 213 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 46 rubalja. Analogni jeftinije za 211 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 51 rubalja. Analogni jeftiniji za 206 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 53 rubalja. Analogni jeftiniji za 204 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 55 rubalja. Analogni jeftiniji za 202 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 57 rubalja. Analogni jeftinije za 200 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 69 rubalja. Analogni jeftinije za 188 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 82 rubalja. Analogni jeftinije za 175 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 82 rubalja. Analogni jeftinije za 175 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 89 rubalja. Analogni jeftinije za 168 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 97 rubalja. Analogni jeftinije za 160 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 105 rubalja. Analogni jeftinije za 152 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 105 rubalja. Analogni jeftinije za 152 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 113 rubalja. Analogni jeftiniji za 144 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 114 rubalja. Analogni jeftinije za 143 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 116 rubalja. Analogni jeftiniji za 141 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 120 rubalja. Analogni jeftinije za 137 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 124 rubalja. Analogni jeftiniji od 133 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 124 rubalja. Analogni jeftiniji od 133 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 127 rubalja. Analogni jeftinije za 130 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 128 rubalja. Analogni jeftinije za 129 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 128 rubalja. Analogni jeftinije za 129 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 131 rubalja. Analogni jeftinije za 126 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 132 rubalja. Analogni jeftinije za 125 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 138 rubalja. Analogni jeftinije za 119 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 142 rubalja. Analogni jeftinije za 115 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 143 rubalja. Analogni jeftiniji na 114 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 146 rubalja. Analogni jeftinije za 111 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 147 rubalja. Analogni jeftiniji na 110 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 147 rubalja. Analogni jeftiniji na 110 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 147 rubalja. Analogni jeftiniji na 110 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 147 rubalja. Analogni jeftiniji na 110 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 148 rubalja. Analogni jeftinije za 109 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 151 rublje. Analogni jeftinije za 106 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 163 rubalja. Analogni jeftinije za 94 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 166 rubalja. Analogni je jeftiniji za 91 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 166 rubalja. Analogni je jeftiniji za 91 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 168 rubalja. Analogni jeftinije za 89 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 171 rubalja. Analogni jeftinije za 86 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 175 rubalja. Analogni jeftinije za 82 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 177 rubalja. Analogni jeftinije za 80 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 181 rubalja. Analogni jeftinije 76 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 182 rubalja. Analogni jeftinije za 75 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 183 rubalja. Analogni jeftinije za 74 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 185 rubalja. Analogni jeftinije za 72 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 186 rubalja. Analogni jeftinije za 71 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 188 rubalja. Analogni jeftinije za 69 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 189 rubalja. Analogni jeftinije za 68 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 189 rubalja. Analogni jeftinije za 68 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 191 rubalja. Analogni je jeftiniji za 66 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 196 rubalja. Analogni jeftinije za 61 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 197 rubalja. Analogni jeftinije za 60 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 202 rubalja. Analogni jeftinije za 55 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 208 rubalja. Analogni jeftinije za 49 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 208 rubalja. Analogni jeftinije za 49 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 208 rubalja. Analogni jeftinije za 49 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 209 rubalja. Analogni je jeftiniji za 48 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 214 rubalja. Analogni je jeftiniji za 43 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 214 rubalja. Analogni je jeftiniji za 43 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 219 rubalja. Analogni jeftinije za 38 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 223 rubalja. Analogni jeftinije za 34 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 224 rubalja. Analogni jeftiniji za 33 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 227 rubalja. Analogni jeftinije za 30 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 227 rubalja. Analogni jeftinije za 30 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 228 rubalja. Analogni jeftinije za 29 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 229 rubalja. Analogni jeftinije za 28 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 232 rubalja. Analogni jeftinije za 25 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 236 rubalja. Analogni jeftinije za 21 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 237 rubalja. Analogni jeftinije za 20 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 238 rubalja. Analogni jeftinije za 19 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 240 rubalja. Analogni jeftinije za 17 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 247 rubalja. Analogni jeftinije za 10 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 252 rubalja. Analogni jeftinije za 5 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 252 rubalja. Analogni jeftinije za 5 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 259 rubalja. Analog je skuplji za 2 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 264 rubalja. Analogni je skuplji za 7 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 271 rubalja. Analog skuplji za 14 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 273 rubalja. Analog skuplji za 16 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 275 rubalja. Analogni je 18 rubalja skuplji

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 276 rubalja. Analog skuplji za 19 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 278 rubalja. Analog skuplji za 21 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 279 rubalja. Analog skuplji za 22 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 288 rubalja. Analog skuplji na 31 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 289 rubalja. Analog skuplji na 32 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 289 rubalja. Analog skuplji na 32 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 292 rubalja. Analog skuplji na 35 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 294 rubalja. Analog skuplji na 37 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 295 rubalja. Analogni je 38 rubalja skuplji

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 296 rubalja. Analog skuplji na 39 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 298 rubalja. Analogni je skuplji za 41 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 299 rubalja. Analogni je skuplji na 42 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 300 rubalja. Analog skuplji na 43 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 310 rubalja. Analog skuplji za 53 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 310 rubalja. Analog skuplji za 53 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 314 rubalja. Analogni je skuplji za 57 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 314 rubalja. Analogni je skuplji za 57 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 315 rubalja. Analogni je skuplji za 58 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 319 rubalja. Analog skuplji na 62 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 327 rubalja. Analogni je 70 rubalja skuplji

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 328 rubalja. Analogni skuplji na 71 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 336 rubalja. Analogni je skuplji za 79 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 339 rubalja. Analogni više za 82 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 340 rubalja. Analogni više za 83 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 345 rubalja. Analogni je skuplji za 88 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 347 rubalja. Analogni je skuplji za 90 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 353 rubalja. Analogni više za 96 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 359 rubalja. Analogni skuplji na 102 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 408 rubalja. Analog skuplji na 151 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 412 rubalja. Analog skuplji za 155 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 416 rubalja. Analog skuplji za 159 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 422 rubalja. Analog skuplji za 165 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 424 rubalja. Analog skuplji za 167 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 439 rubalja. Analogni je skuplji za 182 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 455 rubalja. Analogni je skuplji za 198 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 461 rubalja. Analog skuplji za 204 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 489 rubalja. Analog skuplji za 232 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 512 rubalja. Analogni je skuplji na 255 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 530 rubalja. Analog skuplji za 273 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 531 rubalja. Analog skuplji na 274 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 540 rubalja. Analogni više za 283 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 656 rubalja. Analogni je skuplji na 399 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 678 rubalja. Analogni je skuplji na 421 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 698 rubalja. Analog skuplji na 441 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 759 rubalja. Analog skuplji na 502 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 1134 rubalja. Analogni više za 877 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 1317 rubalja. Analog skuplji za 1060 rubalja

Upute za uporabu za Bactrim

Recenzent: Tatjana (pozitivna recenzija)

Prednosti: učinkovit lijek, jeftin, dostupnost u ljekarnama

Nedostaci: nisu pronađeni

Prije otprilike dva mjeseca moj je pedijatar s kćeri dijagnosticirao bronhitis: bio je vrlo jak kašalj, liječnik je čuo zviždanje, a bronhitis je otkriven na rendgenskom snimku. Kćeri stare samo 1 godinu. Ja, kao majka, naravno, bio sam šokiran i jako uznemiren. Nismo odvedeni u bolnicu, liječeni kod kuće. Pedijatrij nam je prepisao Bactrim u kombinaciji s drugim lijekovima. Prije nisam čuo ništa o Bactrimu, a kad sam pročitao upute za lijek, bio sam neugodno iznenađen velikim brojem nuspojava. Na kraju, povjerenje u iskustvo liječnika i kupili. To je suspenzija za oralnu primjenu, slatka prema okusu. Dijete je tretman doživljavalo kao igru ​​i pilo sa zadovoljstvom. Lijek ima antimikrobni učinak i to nije važan antibiotik. Lijek nam je mnogo pomogao: kašalj je nestao. Također zadivljujuće, činjenica da je Bactrim proizveden u Francuskoj i cijena, u usporedbi sa sličnim lijekovima, pobjeđuje (oko 155 rubalja). Nismo imali nuspojava.

Autor recenzije: Alla (pozitivna recenzija)

Kapljice za mališane

Prednosti: djelotvorno, ne šteti tijelu djeteta, ugodan okus

Ime ovog lijeka može biti povezano s imenom jednog antibiotika, ali nemojte se bojati. Oni nisu povezani. Ovaj alat nema štetan učinak na rad želuca, pa se tiho prodaje u ljekarnama bez recepta. Pogodan je za djecu od tri mjeseca, a okus suspenzije (a to je ona) je slatka, ugodna. Moja kći ga je smireno progutala i nije se čak ni namrštila. Bactrim je uzimao žličicu dva puta dnevno. Liječnik nam je rekao da je potrebno uzeti ga u roku od tjedan dana, ali kašalj je već prošao nakon četiri dana, a na tom sam liječenju skratio.

Autor recenzije: Alena (pozitivna recenzija)

Izliječio je dijete od bronhitisa

Prednosti: Učinkovitost, ugodan okus.

Nedostaci: nisu pronađeni

Ove godine moja je kći otišla u vrtić, a s početkom sezone ARVI-a smo se razboljeli. Liječnik je rekao da su anaferon, lysobact, kamilica i rhinofluimucil propisali ništa ozbiljno. Savjesno liječiti cijeli tjedan, ali kašalj naprotiv povećao, nakon još jednog posjeta pedijatra, saznali smo da imamo bronhitis. Popis lijekova proširio se i jedan od novo dodanih nazvao je Bactrim. To je bijela suspenzija ugodnog slatkastog okusa, idealna za djecu. Trebate uzeti 1 sat u 12 sati, na mjesnoj je želji prikladna mjerna žlica, na cesti. Učinak lijeka pojavio se na 4-5 dan, dijete prestalo kašljati ujutro, hripanje u plućima nestalo.

Recenzent: Inga (pozitivna recenzija)

Lijek za djecu s bronhitisom

Prednosti: Učinkovitost bronhitisa, cijena, minimalne nuspojave

Nedostaci: nisu pronađeni, ali ne smijemo zaboraviti uzeti sredstva za obnovu flore

Suspenzija Baktirima otpustila je kćer u dobi od dvije godine. Vratili su se iz dječjeg vrtića i kćerka je počela kašljati, a dan kasnije kašalj je počeo zviždati i promuknuti, pa se nastavilo nekoliko dana - ujutro je kćer pročistila grlo, a pilule za kašalj nisu pomogle. Pedijatar je slušao i rekao da postoje znakovi bronhitisa, tako da se nije razvio, propisala je Bactrim, pila i udisala. Nakon prvih dana uzimanja Bactrima, kćer je mirno spavala, bez kašljanja i ujutro. Dijete ga je pilo čak i sa zadovoljstvom - sadrži arome i samu antimikrobnu komponentu. Do danas, kašalj se ne muči, adaptacija na vrt je prošla. Uzgred dodajem, sirup se smije uzimati od 6 mjeseci, a cijena je pristupačna.

Recenzije Bactrime za djecu

Bakrim je antivirusni lijek koji se koristi u liječenju raznih bolesti. Također, lijek je vrlo učinkovit u liječenju tijela, ali liječenje mora biti u skladu sa svim pravilima uzimanja lijeka. Prije nego započnete vlastiti tretman, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom kako biste odredili bolest i odredili ispravno liječenje.

Vaše dijete ima upalu grla

U slučaju upale grla, liječnik obično propisuje djelotvoran tretman za dijete, koji uključuje medicinski proizvod Bakrim. No, neki roditelji imaju sumnje u imenovanje liječnika, a roditelj u takvim slučajevima obično počinje pažljivo pregledati sve lijekove koje je propisao liječnik. Popis tih lijekova nužno uključuje Bakrim. Ako imate bilo kakvih sumnji u vezi s uporabom ovog lijeka, savjetujem vam da proučite pisane recenzije.

U djece, grlobolja je vrlo jednostavna i jednostavna, a nije preporučljivo liječiti ovu bolest antibioticima. A droga bacrim je jedna od vrsta antibiotika.

Postoje i posebna ograničenja za uzimanje ovog lijeka djeci.

U slučaju prijevremenog rođenja, tijelo i imunitet djeteta nisu u potpunosti formirani, te stoga tijelo može odbaciti taj lijek.

U djece od jednog mjeseca starosti, ovaj lijek može utjecati na tijelo uzrokujući povraćanje, mučninu i vrtoglavicu. To može uzrokovati plakanje djeteta, jer ti simptomi uzrokuju nelagodu. Također se ne preporučuje davanje lijeka djeci ako je dijete pretrpjelo bolesti povezane s jetrom ili bubrezima.

Vrlo je opasno dati ovaj lijek ako dijete ima narušen sustav cirkulacije krvi u tijelu.

Trenutno se ovaj lijek isključuje s popisa preporučenih lijekova za liječenje. Kada liječnik prepiše ovaj lijek, morate ga zamoliti da ga zamijeni drugim lijekom koji ima isti učinak i manje šteti djetetovom tijelu, ili se možete posavjetovati s drugim liječnikom koji može propisati drugi tretman, jer je ova metoda vrlo opasna i ima mnogo kontraindikacija.,

U slučaju primjene ovog lijeka u liječenju, potrebno je strogo pridržavati se načina uzimanja ovog lijeka i njegovog doziranja.

O tome što boli grlo možete saznati iz ovog videozapisa:

Liječenje i kontraindikacije lijeka

Bactrim je protuupalni lijek koji sadrži trimetoprim i sulfametoksazol. Sulfametoksazol. Kada se upotrebljava priaparat, komponente povećavaju učinak sulfametoksazola, što nepovoljno utječe na aktivnu vrstu kiseline, koja je odgovorna za metabolizam proteina i proliferaciju stanica. Bakrim se koristi kao baktericidni lijek koji se koristi u raznim slučajevima.

Ovaj lijek se koristi u liječenju mnogih bolesti. Bactrim tretira:

Bolesti genitourinarnog sustava, kao što su cistitis, prostatitis, uretritis itd. isti lijek se koristi u liječenju dišnog sustava. Takve bolesti uključuju sljedeće bolesti: akutne oblike bronhitisa, vrste upale pluća i druge. Bolesti uha, grla i nosnih prolaza, kao što su otitis, grimizna groznica, tifus, itd.

Ne preporučuje se uzimati ovaj lijek osobama koje su izložene preosjetljivosti, kao i osobama koje boluju od bubrežnih bolesti, različitih vrsta anemije. Također je kontraindicirano uzimati lijek tijekom trudnoće, ljudi koji pate od kronične astme i bolesti povezanih s štitnjačom.

Nuspojave lijeka

Kada koristite ovaj lijek postoji popis nuspojava. Ovaj lijek može utjecati na rad mozga na sljedeće načine: može doći do glavobolje i dezorijentacije, a apatija i znakovi manje depresije pojavljuju se kod pacijenata koji uzimaju ovaj lijek.

Isti lijek može utjecati na rad respiratornog trakta, uzrokujući time bronhospazam. Kada uzimate ove lijekove, morate slijediti dijetu, jer lijek ima negativan učinak na probavni sustav. Može uzrokovati povraćanje, mučninu, gastritis, prateći ga s bolovima u trbuhu.

Isti učinak na rad krvnih žila. Duljom primjenom ovog lijeka, pacijenti su imali simptome trombocitopenije, anemije, leukopenije itd.

Tijekom rada mokraćnog sustava može se formirati sposobnost bubrega, polja, hematurije itd.

Isto se može dogoditi i disarsentacija, osjećaj boli u zglobovima tijela. Lijek uzrokuje svrbež cijelog tijela, osip, povećanje tjelesne temperature.

U rijetkim slučajevima, stvaranje krvnih ugrušaka u tijelu, te osjećaj boli u području gdje je korišten taj lijek.

U slučaju nepravilne uporabe može doći do predoziranja organizma, što može imati vrlo ozbiljne posljedice. Pojavljuju se bolovi u predjelu, bolovi u glavi, refleksi u ustima, dezorijentacija i drugi. Da biste smanjili simptome trovanja ovim lijekom, potrebno je oprati želudac otopinom kalijevog permanganata.

Ocjene Bactrim sirupa

Analogni od poznatog Biseptola. Aktivni sastojak: Co-trimoksazol,
Informacije o aktivnoj tvari
Naslov Co-trimoxazole

Kratke upute
razne bakterijske infekcije dišnog, urinarnog trakta, gastrointestinalnog trakta i drugih organa.
Posebne napomene Antibakterijsko djelovanje lijeka slabije je od antibiotika. Lijek se ne preporučuje djeci.
Posebne smjernice Kada se koristi dulje vrijeme, morate redovito pratiti krvnu sliku, analizu urina. Koristite s oprezom u starijih bolesnika i bolesnika s oštećenjem funkcije jetre ili bubrega. Ako prestanete uzimati lijek prije konačnog iskorjenjivanja izvora infekcije, bakterije mogu postati otporne na ovu skupinu lijekova.
Indikacije angine,
laringitis,
bronhitis,
otitis media;
upala mokraćnog sustava
tifus, dizenterija, kolera;

O čemu svjedoče oksalati u mokraći?

Burning tijekom mokrenja kod žena: uzroci, dijagnoza i obilježja liječenja