FURAMAG

Upute za uporabu:

Cijene u mrežnim ljekarnama:

Furamag je visoko učinkovit antiseptički lijek iz skupine nitrofurana. Ovaj lijek je novi oblik doziranja furaginina topiv.

Furamag potvrđuje visoku antibakterijsku aktivnost, širok spektar djelovanja i nisku toksičnost.

Strukturni analozi Furamaga na aktivnoj tvari su Furazidin, Furazol, Furagin.

Oblik i sastav otpuštanja

Prema uputama, Furamag se proizvodi u obliku praška, kao iu obliku želatinskih kapsula (25 mg, 50 mg). Svaka kapsula Furamaga sadrži 25 mg furasidin kalijeve soli, kao i 25 mg magnezijevog hidroksikarbonata, a pomoćne komponente su kalijev karbonat, talk. Magnezijev hidroksikarbonat kao dio lijeka poboljšava bioraspoloživost kalijeve soli furazidina.

Farmakološko djelovanje Furamag

Djelovanje Furamag i Furamag analoga usmjereno je na inhibiranje rasta i razvoja gram-negativnih i gram-pozitivnih mikroba koji su otporni na druge antimikrobne lijekove.

Furamag je aktivan protiv gram-negativnih štapića (Salmonella, Shigella, Aesherichia coli, Klebsiella, Protea, Enterobacteria), Streptococcusa, Staphylococcusa i Giardia.

S obzirom na stafilokoke Aerobacteraerogenes, Proteusmorganii, E.coli, Proteus mirabilis, Bact. Citrovorum Furamag ima izraženiju aktivnost u usporedbi s drugim lijekovima iz skupine nitrofurana, a Furamag ne samo da ne smanjuje imunitet, nego ga, naprotiv, aktivira i stimulira stvaranje leukocita.

Indikacije za uporabu Furamaga

Primjena Furamaga prema uputama indicirana je za sljedeće bolesti:

• infektivni i upalni procesi u mokraćnom sustavu (kronični i akutni cistitis, pijelonefritis, uretritis);

• bolesti dišnog sustava (pneumonija, bronhitis);

• infekcije mekih tkiva.

Osim toga, prema uputama, analozi Furamaga ili Furamaga mogu se koristiti za sprečavanje infektivnih procesa tijekom cistoskopije, kateterizacije i uroloških operacija.

Način primjene Furamag

Lijek se koristi oralno, intratrahealno, intrabronhijalno, intravenozno. U nekim slučajevima, indicirano je davanje lijeka u šupljine i lokalna primjena Furamaga.

Prema uputama, tablete Furamag najbolje se uzimaju nakon obroka s velikom količinom vode. Dnevna doza za odrasle je 15-300 mg lijeka (doza se mora podijeliti u tri doze). Maksimalna dnevna doza Furamaga je 600 mg. Trajanje terapije je sedam do deset dana.

Za djecu od jedne do deset godina, dnevna doza Furamaga prema uputama iznosi 5 mg / kg tijela. Dozu treba podijeliti u nekoliko doza.

Djeci od 30 kg ili više treba propisati 50 mg lijeka tri puta dnevno.

Intravenska 1% -tna otopina lijeka treba primjenjivati ​​polako, kap po kap tijekom tri do četiri sata. Dnevna doza otopine za odraslu osobu je 300-500 ml. Trajanje terapije je tri do sedam injekcija.

100-300 ml 1% otopine lijeka treba primijeniti intratrahealno za terapeutsku i dijagnostičku ili terapijsku rehabilitaciju bronha (od 3 do 14 infuzija).

Kada se bronhofibroskopija unese djelomično u 20-60 ml 0,5-1% otopine Furamaga intrabronhijski. Prilikom ispiranja bronha, 50-100 ml otopine se ubrizgava frakcijalno (ukupna doza je 500-800 ml). Ubrizganu tekućinu treba istodobno isisati. Preporuča se predgrijavanje otopine na 37-39 ° C.

Lokalna primjena Furamaga prema uputama indicirana je za liječenje gnojno-upalnih procesa (peritonitis, gnojenje šupljina zglobova, empijema pleure) i opekotina. Oštećena područja isperu se s 1% otopinom lijeka.

kontraindikacije

• preosjetljivost na bilo koju komponentu lijeka;

• zatajenje bubrega (u kroničnom obliku);

• dob djece do tri godine;

S oprezom Furamag propisan za teške zatajenje bubrega, nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, bolesti živčanog sustava i jetre.

Nuspojave Furamaga

Na temelju pregleda, Furamag pri dugotrajnoj uporabi uzrokuje glavobolju, mučninu, gubitak apetita, vrtoglavicu, alergijske reakcije, abnormalnu funkciju jetre.

predozirati

Simptomi: polineuritis, neurotoksične reakcije, toksični hepatitis u akutnom obliku. Liječenje: otkazivanje Furamaga, uzimanje velikih količina vode, propisivanje antihistaminskih lijekova i vitamina skupine B.

Interakcije lijekova Furamag

Istovremena primjena furamaga i kloramfenikola, ristomicina, sulfonamida često potiskuje proces stvaranja krvi.

Ne preporučuje se uzimanje Furamaga istodobno s askorbinskom kiselinom, kalcijevim kloridom (rizik od promjene pH vrijednosti urina na kiseloj strani).

Tijekom terapije nije preporučljivo piti alkoholna pića (moguće pojačane nuspojave lijeka).

Uvjeti skladištenja

Furamag se čuva na suhom mjestu, zaštićenom od sunčevog svjetla, na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C. Rok trajanja je tri godine.

Furamag: cijene u mrežnim ljekarnama

FURAMAG 25mg N30 kapice.

Furamag kapsule 25 mg 30 kom.

Furamag kape. 25 mg n30

Furamag 25 mg 30 kapsula

FURAMAG kapsule od 50 mg N30.

Furamag kape. 50 mg n30

Furamag kapsule 50 mg 30 kom.

Furamag 50 mg 30 kapsula

Furamag kape 50mg №30

Informacije o lijeku su generalizirane, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službene upute. Samozdravljenje je opasno za zdravlje!

Ako je vaša jetra prestala raditi, smrt bi se dogodila u roku od 24 sata.

Milijuni bakterija se rađaju, žive i umiru u našim crijevima. Može se vidjeti samo uz snažno povećanje, ali ako se spoje, uklopit će se u običnu šalicu za kavu.

Težina ljudskog mozga je oko 2% ukupne tjelesne mase, ali troši oko 20% kisika koji ulazi u krv. Ta činjenica čini ljudski mozak izrazito osjetljivim na oštećenja uzrokovana nedostatkom kisika.

Postoje vrlo znatiželjni medicinski sindromi, na primjer, opsesivno gutanje predmeta. U želucu jednog pacijenta koji boluje od te manije pronađeno je 2500 stranih predmeta.

74-godišnji stanovnik Australije James Harrison postao je davatelj krvi oko 1000 puta. Ima rijetku krvnu skupinu čija antitijela pomažu u preživljavanju novorođenčadi s teškom anemijom. Tako je Australac spasio oko dva milijuna djece.

Alergijski lijekovi u Sjedinjenim Državama troše više od 500 milijuna dolara godišnje. Vjerujete li još uvijek da ćete pronaći način da konačno porazite alergiju?

Prema istraživanjima, žene koje piju nekoliko čaša piva ili vina tjedno imaju povećan rizik od razvoja raka dojke.

Tijekom kihanja naše tijelo potpuno prestaje raditi. Čak se i srce zaustavlja.

Mnogi lijekovi su se najprije prodavali kao lijekovi. Heroin je, na primjer, prvotno stavljen na tržište kao lijek za kašalj. Kokain su liječnici preporučili kao anesteziju i kao sredstvo za povećanje izdržljivosti.

Ljudski se želudac dobro nosi sa stranim predmetima i bez medicinske intervencije. Poznato je da želučani sok može čak i otopiti kovanice.

Četiri kriške tamne čokolade sadrže oko dvije stotine kalorija. Dakle, ako ne želite bolje, bolje je ne jesti više od dvije kriške dnevno.

Lijek protiv kašlja "Terpinkod" jedan je od najboljih prodavača, a ne zbog svojih ljekovitih svojstava.

U Velikoj Britaniji postoji zakon prema kojem kirurg može odbiti operaciju na pacijentu ako puši ili ima prekomjernu težinu. Osoba treba odustati od loših navika, a onda možda neće trebati operaciju.

Prosječno očekivano trajanje života ljevacima je manje od desničara.

U nastojanju da se pacijent izvadi, liječnici često idu predaleko. Primjerice, izvjesni Charles Jensen u razdoblju od 1954. do 1994. godine. preživio je više od 900 operacija uklanjanja neoplazmi.

Svatko želi najbolje za sebe. Ali ponekad sami ne shvaćate da će se život poboljšati nekoliko puta nakon savjetovanja sa stručnjakom. Slična situacija.

Furamag: upute za uporabu

struktura

FURAMAG kapsule od 25 mg:

Jedna kapsula sadrži aktivnu tvar furagin topljiva (l- [3- (5-nitro-2-furil) -alilidenamino] -hidantoin kalijeva sol) - 25 mg i pomoćne tvari: magnezijev karbonat, kalijev karbonat, talk.

Sastav kapsule: titanov dioksid (E 171), žuti oksid željeznog željeza (E 172) i želatina.

FURAMAG kapsule od 50 mg:

Jedna kapsula sadrži aktivnu tvar furagin topljiva (l- [3- (5-nitro-2-furil) -alilidenamino] -hidantoin kalijeva sol) - 50 mg i pomoćne tvari: magnezijev karbonat, kalijev karbonat, talk.

Sastav kapsule: titanov dioksid (E 171), kvinolin žuta boja (E 104) i želatina.

Indikacije za uporabu

Infekcije uzrokovane osjetljivim mikroorganizmima osjetljivim na furagin: infekcije mokraćnog sustava (akutni cistitis, uretritis, pielonefritis), prostatitis, infekcije kože i mekih tkiva, teške inficirane opekline, ginekološke infekcije. Može se profilaktički koristiti u urološkim zahvatima, cistoskopiji, kateterizaciji, kao iu prevenciji rekurentnih infekcija mokraćnog sustava, itd.

kontraindikacije

Preosjetljivost na aktivnu tvar, druge spojeve nitrofuranske skupine ili pomoćne tvari lijeka.

Teško zatajenje bubrega, polineuropatija (uključujući dijabetes), porfirija. Trudnoća i dojenje.

Trudnoća i dojenje

Primjena tijekom trudnoće i tijekom dojenja kontraindicirana je. Ne postoje odgovarajuće dobro kontrolirane kliničke studije o uporabi lijeka tijekom trudnoće i tijekom dojenja. Nitrofurani prelaze placentarnu barijeru i nalaze se u majčinom mlijeku.

Doziranje i primjena

Kapsule treba koristiti unutar obroka, piti puno vode. FURAMAG kapsule od 25 mg

Odrasli: 50-100 mg (2-4 kapsule) 3 puta dnevno.

Djeca težine 30 kg ili više: 50 mg (2 kapsule) 3 puta dnevno.

Djeca od 1 godine do 10 godina: 5 mg / kg tjelesne težine dnevno, dijeleći dnevnu dozu na 2-3 doze.

Tijek liječenja je 7-10 dana. Ako je potrebno, nakon 10-15 dana pauze, ponovite tečaj.

Da biste spriječili infekciju

Odrasli i djeca težine 30 kg ili više: 50 mg jednom dnevno.

Djeca od 1 godine do 10 godina: 1 do 2 mg / kg tjelesne težine dnevno u slučaju kroničnog cistitisa ili do uklanjanja opstrukcije u slučaju pijelonefritisa.

Značajke uporabe kod djece mlađe od 6 godina

Korištenje kapsuliranih oblika doziranja u djece mlađe od 6 godina popraćeno je rizikom od aspiracije, jer se do šeste godine razvija potpuna kontrola refleksa gutanja. Kada se koristi kod djece mlađe od 6 godina, preporučuje se progutati sadržaj nakon otvaranja kapsule.

FURAMAG kapsule od 50 mg

Odrasli: 50-100 mg (1-2 kapsule) 3 puta dnevno.

Djeca težine 30 kg ili više: 50 mg (1 kapsula) 3 puta dnevno.

Tijek liječenja je 7-10 dana. Ako je potrebno, nakon 10-15 dana pauze, ponovite tečaj.

Da biste spriječili infekciju

Odrasli i djeca težine 30 kg ili više: 50 mg jednom dnevno.

Ako zaboravite uzeti sljedeću dozu, uzmite sljedeću dozu u uobičajeno vrijeme. Ne možete uzeti dvostruku dozu kako biste zamijenili propuštenu.

Nuspojave

Furamag, kao i drugi lijekovi, može izazvati nuspojave koje se ne pojavljuju kod svih pacijenata.

Klasifikacija neželjenih sporednih reakcija prema učestalosti razvoja: vrlo često (> 1/10); često (> 1/100 do 1/1000 do 1/10 000 do • ". 1/1000); vrlo rijetko (

Furamag - službene upute za uporabu

UPUTE
o medicinskoj uporabi lijeka

Matični broj:

Trgovački naziv lijeka: Furamag ®

INN ili naziv skupine: furazidin

Oblik doziranja:

struktura
Aktivni sastojak: Furazidin kalij 25 mg;
Pomoćne tvari - magnezijev hidroksikarbonat, kalijev karbonat, talk.
Sastav kapsule br. 4 je titanov dioksid (E 171), željezni boji žuti oksid (E 172), želatina.

opis
Tvrde želatinske kapsule br.
Sadržaj kapsula: prah od narančasto-smeđe do crvenkasto-smeđe boje, prisutnost čestica bijele, žute, narančaste i narančasto-smeđe boje.

Farmakoterapijska skupina:

ATX: J01XE.

Farmakološka svojstva.

Farmakodinamiku.
Antimikrobni agens širokog spektra koji pripada skupini nitrofurana.
Otpornost na Furamag ® razvija se sporo i ne doseže visoki stupanj. Aktivni protiv gram-pozitivnih i gram-negativnih mikroba, patogenih sojeva Staphylococcus spp. i drugih mikroorganizama otpornih na antibiotike. Učinkovit je protiv gram-pozitivnih koka (strepto-stafilokoka), gram-negativnih štapića (Escherichia coli, Salmonella, Shigella, Proteus, Klebsiella, Enterobacteria), protozoa (Giardia). Što se tiče stafilokoka, E. coli, Aerobacter aerogenes, Bact. Citrovorum, Proteus mirabilis, Proteus morganii Furamag®, aktivniji je od drugih nitrofurana. Furamag® pokazuje veću aktivnost prema Enterococcus faecalis, Staphylococcus spp. u usporedbi s drugim antimikrobnim skupinama.
U odnosu na većinu bakterija, bakteriostatska koncentracija se kreće od 1: 100.000 do 1: 200.000. Baktericidna koncentracija je oko dva puta veća. Pod utjecajem nitrofurana u mikroorganizmima, potiskuje se respiratorni lanac i ciklus tricarboksilne kiseline (Krebsov ciklus), kao i suzbijanje drugih biokemijskih procesa mikroorganizama, što rezultira uništenjem njihove membrane ili citoplazmatske membrane. Kao posljedica djelovanja nitrofurana, mikroorganizmi izlučuju manje toksina, pa je poboljšanje općeg stanja pacijenta moguće čak i prije izražene supresije rasta mikroflore. Nitrofurani, za razliku od mnogih drugih antimikrobnih agenasa, ne samo da ne inhibiraju imunološki sustav tijela, već ga, naprotiv, aktiviraju (povećavaju titar komplementa i sposobnost leukocita na mikroorganizme fagocitoze). U terapijskim dozama nitrofurani stimuliraju leukopoezu.

Farmakokinetika.
Apsorpcija se odvija u tankom crijevu, pasivnom difuzijom. Apsorpcija nitrofurana iz distalnog dijela tankog crijeva premašuje apsorpciju iz proksimalnog i srednjeg segmenta, 2 i 4 puta (treba uzeti u obzir pri istovremenom liječenju urogenitalnih infekcija i bolesti gastrointestinalnog trakta, uključujući kronični enteritis). Nitrofurani se slabo apsorbiraju u debelom crijevu.
Furamag®, koji je smjesa furazjadin kalija i magnezijevog hidroksikarbonata u omjeru 1: 1, kada se daje oralno, ima veću bioraspoloživost od jednostavnog furazidina (nakon uzimanja furamag ® kapsule u kiselom okolišu želuca ne pretvara furazidin kalij u slabo topivi furazidin).
U tijelu se furazidin ravnomjerno raspoređuje. Klinički je važno imati visok sadržaj aktivne tvari u limfi (odgađanje širenja infekcije kroz limfne kanale). Kod žuči je njegova koncentracija nekoliko puta veća nego u serumu, a u likvoru - nekoliko puta niža nego u serumu. U sadržaju sline u furazidinu je 30% njegove koncentracije u serumu. Koncentracija furazidina u krvi i tkivima relativno je niska, što je povezano s njegovim brzim oslobađanjem, dok je koncentracija u urinu mnogo veća nego u krvi. Maksimalna koncentracija u krvi održava se od 3 do 7 ili 8 sati, au urinu se otkriva furazidin 3-4 sata nakon nanošenja.
Za razliku od nitrofurantoina (furadonina), nakon uzimanja Furamaga ®, pH urina se ne mijenja. 4 sata nakon uzimanja lijeka Furamag ®, koncentracija furazidina u urinu znatno premašuje koncentraciju koja se formira nakon uzimanja iste doze Furagina. Izlučivanje kroz bubrege odvija se glomerularnom filtracijom i tubularnom sekrecijom (85%), djelomično podvrgnuta reapsorpciji u tubulima. Pri niskim koncentracijama furazidina u mokraći prevladavaju filtracija i sekrecija, pri visokim koncentracijama smanjuje se sekrecija i povećava reapsorpcija. Furazidin, kao slaba kiselina, ne disocira u kiseloj mokraći, podvrgava se intenzivnoj reapsorpciji, koja može pojačati razvoj sistemskih nuspojava. S alkalizacijom urina povećava se izlučivanje furazidina. Aktivni sastojak lijeka lagano biotransformira (manje od 10% primijenjene doze), uz smanjenje izlučivačke funkcije bubrega, intenzitet metabolizma se povećava.

Indikacije za uporabu
Infekcije uzrokovane mikroorganizmima osjetljivim na furazidin: urogenitalne infekcije (akutni cistitis, uretritis, pijelonefritis), infekcije kože i mekih tkiva, teške inficirane opekline, ginekološke infekcije. Profilaktički se može koristiti u urološkim operacijama, cistoskopiji, kateterizaciji itd.

Kontraindikacije.
Preosjetljivost na lijekove nitrofurana, trudnoća i dojenje. Teška kronična insuficijencija bubrega. Dječja dob do 3 godine (za ovaj oblik doziranja).

Oprez: nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze.

Doziranje i primjena.
Lijek se uzima nakon obroka s velikom količinom tekućine.
Odrasli imenuju 50-100 mg (2-4 kapsule) 3 puta dnevno.
Djeci treba dati 25-50 mg (1-2 kapsule) 3 puta dnevno, ali ne više od 5 mg / kg tjelesne težine dnevno. Tijek liječenja je 7-10 dana. Ako je potrebno, nakon 10-15 dana pauze, ponovite tečaj.
Za prevenciju infekcije tijekom uroloških operacija, cistoskopije, kateterizacije i dr. Lijek se propisuje: odrasli 50 mg jednom 30 minuta prije zahvata; djeci 25 mg jednom 30 minuta prije zahvata. Ako zaboravite uzeti drugu dozu, uzmite sljedeću dozu u uobičajeno vrijeme. Nemojte uzimati dvostruku dozu kako biste zamijenili propuštenu dozu.

Predoziranje.
Kod predoziranja primjećuju se simptomi neurotoksične prirode, ataksije i tremora.
U slučaju trovanja pijte puno tekućine. Za ublažavanje akutnih simptoma korišteni su antihistaminici. Za prevenciju neuritisa moguće je propisati vitamine (tiamin bromid).

Nuspojave
Furamag ® ima nisku toksičnost. Rijetko se uočavaju nuspojave karakteristične za ostale nitrofurane: glavobolja, vrtoglavica, mučnina, povraćanje, gubitak apetita, polineuritis, abnormalna funkcija jetre, alergijske reakcije (osip na koži, papularni osip).
Ako se tijekom razdoblja liječenja Furamagom otkrije nuspojave koje nisu navedene u uputama, potrebno je obavijestiti liječnika.
Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilom nije označen.
Interakcija lijekova. Ne koristite Furamag ® istodobno s ristomicinom, kloramfenikolom, sulfonamidima (povećava se rizik od hematopoeze).
Tijekom razdoblja liječenja poželjno je suzdržati se od uporabe alkoholnih pića nuspojave se mogu povećati.
Ne preporučuje se istodobno propisivanje pripravaka koji mogu "zakiseliti" urin (uključujući askorbinsku kiselinu, kalcijev klorid).

Posebne upute
Kako bi se smanjila vjerojatnost nuspojava, Furamag ® se ispire s mnogo tekućine. S pojavom nuspojava, uporaba lijeka se zaustavlja (toksični učinci se često javljaju u bolesnika s reduciranom renalnom funkcijom).

Obrazac za izdavanje.
Kapsule 25 mg. 10 kapsula u blister pakiranju. 2,3,4 ili 5 blister pakiranja zajedno s uputama za uporabu se stavljaju u kutiju od kartona.

Uvjeti skladištenja
Na suhom, tamnom mjestu, na temperaturi ne višoj od 25 ° C.
Čuvati izvan dohvata djece.

Rok trajanja
3 godine.
Nemojte koristiti lijek nakon isteka roka valjanosti.

Uvjeti prodaje za ljekarne:

proizvođač
JSC Olainfarm. Adresa: st. Rupnitsa 5, Olaine,
Predstavništvo u Moskvi: 115193, Moskva, 7. Kozhukhovskaya ul., 20.

Furamag - upute za uporabu za dijete ili odraslu osobu, indikacije, sastav, oblik i cijena

Antibakterijski lijek Furamag je derivat nitrofurana koji sadrži aktivnu tvar furazidin. Lijek proizvodi latvijska farmaceutska tvrtka Olainfarm, djeluje antimikrobno. Pročitajte njegove upute za uporabu.

Sastav i oblik otpuštanja

Upute za uporabu Furamag (Furamag) sadrži informacije o sastavu lijeka koji je dostupan samo u obliku kapsula. Opis, sastavni dijelovi i pakiranje znači:

Čvrste želatinozne smeđe-žute kapsule s unutarnjim narančasto-crvenim prahom. Dopušteni su dodaci bijele, narančaste i žute boje.

Koncentracija furazidina kalija, mg po kom.

Pomoćne komponente sastava

Titanov dioksid, kalijev bikarbonat, žuti željezni oksid (boja), magnezijev hidroksikarbonat, želatina, talk

Blisteri od 10 komada, pakiranja od 2, 3, 4 ili 5 blistera s uputama za uporabu

Farmakološka svojstva

Antimikrobni lijek iz skupine nitrofurana pokazuje širok učinak, otpornost na njega razvija se sporo, a ne visoka. Lijek je aktivan protiv Gram-pozitivnih Streptococcusa i Staphylococcusa, Gram-negativnih Proteus mirabilis i morganii, Enterococcus faecali. Alat djeluje na uzročnike salmoneloze, E. coli, Shigella, Klebsiella, enterobacteria, Giardia.

Pod utjecajem aktivne tvari lijeka u mikroorganizmima, inhibira se respiratorni lanac i Krebsov ciklus (trikarboksilne kiseline), inhibiraju se mnogi biokemijski procesi, što dovodi do uništenja membrana mikroorganizama i citoplazmatske membrane. Patogeni emitiraju manje toksina, što dovodi do poboljšanja stanja pacijenta prije nego se rast mikroflore potisne. Nitrofurani ne inhibiraju imunitet, aktiviraju ga, povećavaju sposobnost leukocita na fagocitozu.

Terapijske doze lijekova stimuliraju leukopoiz. Furazidin se apsorbira pasivnom difuzijom u tankom crijevu (distalni dio), što povećava apsorpciju iz proksimalnog i medijalnog segmenta. U debelom crijevu se aktivni sastojak slabo apsorbira, postiže maksimalnu koncentraciju u plazmi nakon 3-8 sati, otkriva se u mokraći 3-4 sata nakon gutanja.

Furamag je mješavina kalijeve soli furazidina i bazičnog magnezijevog karbonata u jednakim omjerima, stoga je više biodostupan nego samo furazidin. Kiseli okoliš želuca ne utječe na pretvaranje furazidin kalija u slabo topivi furazidin. Aktivna komponenta je ravnomjerno raspoređena u tijelu, doseže visoku koncentraciju u limfi, žuči, serumu, slini, cerebrospinalnoj tekućini.

Biotransformacija prolazi kroz 10% doze, lijek ne mijenja pH urina, izlučuje se putem bubrega, glomerularna filtracija i tubularna sekrecija, djelomično se resorbira. Slaba kiselina furazidin se ne odvaja u kiselom urinu, a alkalna reakcija urina povećava izlučivanje sredstava. Ako se izlučiva funkcija bubrega smanji, povećava se brzina metabolizma lijeka.

Furamag je antibiotik ili ne

Pacijenti se često pitaju je li Furamag antibiotik. Prema klasifikaciji, to je antimikrobni lijek s velikim spektrom djelovanja, koji aktivira imunitet u propisanim dozama, poboljšava proces leukopoeze i fagocitoze (leukocitno hvatanje stranih mikroorganizama). Za razliku od antibiotika, alat ne potiskuje korisnu crijevnu mikrofloru.

Indikacije za uporabu Furamaga

Uputa identificira nekoliko skupina indikacija za primjenu lijeka. To uključuje:

 • akutni cistitis, pijelonefritis, uretritis i druge urogenitalne infekcije;
 • ginekološke infekcije;
 • infekcije kože, mekog tkiva;
 • teške opekotine koje su zaražene;
 • prevencija infekcija tijekom uroloških operacija, cistoskopija, kateterizacija.

Doziranje i primjena

Furamag 50 i 25 u kapsulama uzimaju se oralno nakon obroka, ispiru se s puno vode. Za odrasle, poduka uključuje uzimanje 50-100 mg tri puta dnevno, za djecu, 25-50 mg tri puta dnevno, ali ne više od 5 mg / kg tjelesne težine na dan. Tijek liječenja traje 7-10 dana. Ako vam je potreban drugi tečaj, odmor se uzima 10-15 dana. Za prevenciju infekcije, 50 mg se propisuje za odrasle ili 25 mg za djecu jednom pola sata prije operacije, cistoskopije ili instalacije katetera. Pri prijemu recepcije u uobičajeno vrijeme prihvaća se sljedeća doza, zabranjeno je primanje dvostruke doze.

Posebne upute

Prema uputama, kako bi se smanjio rizik od nuspojava, kapsule se ispiru s mnogo vode. S razvojem negativnih reakcija, uporaba lijeka se poništava. Toksični učinci su izraženiji u bolesnika s oštećenom bubrežnom funkcijom. Tijekom liječenja lijekovima nije zabilježen nikakav učinak na sposobnost upravljanja motornim vozilom ili kontrolnim mehanizmima. Kod pojave nuspojava potrebno je odmah obratiti liječniku.

Tijekom trudnoće

Furamag s cistitisom ili drugim urogenitalnim infekcijama u trudnica i dojilja majki je zabranjeno koristiti. To je zbog činjenice da aktivna komponenta furazidina može negativno utjecati na razvoj fetusa tijekom trudnoće ili dojenčeta tijekom dojenja. Ako tijekom dojenja ne možete prestati uzimati proizvod, trebali biste prestati s dojenjem. Prije uporabe savjetujte se s liječnikom.

Kako uzeti lijek Furamag - sastav, indikacije, doziranje, nuspojave, analozi i cijena

Urogenitalne infekcije često se nalaze u oba spola, ali ih žene zbog strukturalnih značajki mokraćnog sustava teže nose. Cistitis, paranefritis i druge bolesti uzrokovane najjednostavnijim bakterijama, brzo napreduju i praćene su ozbiljnim komplikacijama. Liječnici za liječenje pijelonefritisa, adneksitisa, uretritisa i drugih zaraznih bolesti bubrega propisuju Furamag - upute za uporabu ovog antimikrobnog lijeka sadrže kompletan popis kontraindikacija i približnih doza.

Tablete Furamag

Antibakterijski lijekovi širokog spektra koriste se češće od drugih za liječenje bolesti uzrokovanih patogenim mikroorganizmima. Furamag tablete su skupina takvih lijekova. Glavna aktivna tvar lijeka je furazidin ili kalijeva sol. Otpornost na antibiotik razvija se polako, pa se koristi za prevenciju infekcija. Lijek je dizajniran za borbu protiv sljedećih patogena:

 • E. coli normalna i hemolitička;
 • stafilokoki normalni i hemolitički;
 • uzročnici paratifa B;
 • enterobacter aero geni;
 • tsitrobakter;
 • Protey Mirabilis;
 • salmonele;
 • streptokoki;
 • bakterija morgan;
 • Shigella.

Aktivnost nitrofurana u odnosu na toksine koje proizvode mikroorganizmi je 95%. Lijek boji urin u svijetlo žutoj boji. Moguća negativna reakcija mikroflore želuca. Lijek ima blagi učinak na metabolizam i sintezu leukocita, stoga u slučaju problema s bubrežnom funkcijom nije propisan. Kada se uzima u kombinaciji s lijekovima koji sadrže kalcij, moguća je reakcija urina, praćena promjenom pH od neutralnog do alkalnog.

Sastav i oblik otpuštanja

Lijek je dostupan u želatinskim kapsulama. Lijek spada u skupinu niskotoksičnih lijekova, jer sadrži samo furazidin. U ljekarnama možete pronaći furamag s koncentracijom od 25 mg i 50 mg. Uz furazidinu, pripravak sadrži magnezijev karbonat, kalijev karbonat, talk. Ove tvari tvore ljusku kapsula i ne dopuštaju razgradnju tvari. Pojedinosti o sastavu lijeka mogu se naći u donjoj tablici.

Koncentracija u mg

Furamag je antibiotik ili ne

Furazidin je derivat nitrofurana. Tvari iz ove skupine klasificiraju se kao antibiotici. Oni utječu na crijevnu mikrofloru, uništavajući gram-pozitivne i gram-negativne mikroorganizme. Furamag, kao i svaki drugi antibiotik, uzrokuje smrt korisnih bakterija, pa se nakon njegove primjene preporučuje piti Linex i druge probiotike. Lijek ima aktivirajući učinak na imunološki sustav, prisiljavajući leukocite na uništavanje patogenih mikroorganizama.

Adsorpcija furazidina javlja se u tankom crijevu. Maksimalna koncentracija aktivne tvari doseže se sat vremena nakon uzimanja lijeka i traje 4-5 sati. Preporučuje se uzimanje kapsula nakon obroka kako bi se povećala bioraspoloživost proizvoda. Furamag se može otkriti u mokraći 4 sata nakon što kapsula uđe u želudac. Furazidin se izlučuje putem bubrega. Lijek se može koristiti za stimuliranje sinteze leukocita.

Indikacije za uporabu

Antibiotici se mogu uzimati samo na preporuku liječnika. Za infekcije uzrokovane mikroorganizmima osjetljivim na furazidin propisan je Furamag - upute za uporabu sadrže kompletan popis preporuka za uzimanje ovog lijeka. U kirurškoj praksi, ovaj antibiotik se propisuje za prevenciju neuritisa, sepse, gnojenja rana. Furamag kapsule moguće je uzimati u liječenju infektivnih bolesti dišnog sustava. Indikacije za primjenu lijeka su kako slijedi:

 • urogenitalne infekcije (pielonefritis, akutni cistitis, uretritis);
 • ginekološke infekcije;
 • teške opekline povezane s infekcijom kože.

Kako uzimati Furamag

Upute za uporabu sadrže približne doze izračunate za liječenje zaraznih bolesti. Točan režim antibiotika trebao bi biti liječnik. Doza Furamaga izračunava se ovisno o bolesti i bolesnikovom stanju. Prema uputama, odrasli trebaju uzimati 100 mg lijeka 3-4 puta dnevno. Furamag cistitis uzet u gore navedenoj dozi tjedan dana. Djeci se propisuje 25-50 mg 3 puta dnevno. Dnevna doza ne smije prelaziti 5 mg na 1 kg.

U urološkim zahvatima, cistoskopiji i prevenciji kroničnog cistitisa, odraslim se propisuje 50 mg jednom. Djeca prije operacije trebaju uzeti 30 mg. Ako je tijekom kompleksnog liječenja propuštena sljedeća doza, onda sljedeću treba uzeti kao i obično. Ne možete piti 2 tablete umjesto jedne da zamijenite propušteni lijek.

Posebne upute

Kako bi se smanjila vjerojatnost nuspojava iz želuca i živčanog sustava, lijek se ispire s velikom količinom tekućine. Nije potrebno kombinirati lijekove iz skupine nitrofurana s antihistaminskim lijekovima. Ako se pojave nuspojave, odmah prekinite uzimanje kapsula. Sposobnost vožnje ili upravljanja furazidinom ne utječe na. Za glavobolje kronične prirode, Furamag se uzima s oprezom.

Furamag tijekom trudnoće

Upotreba tijekom trudnoće je kontraindicirana, jer nitrofurani lako prodiru u posteljicu. U vrijeme liječenja lijekovima dojenje se zaustavlja. Duljom primjenom Furamaga može doći do pojave mikroflore želuca i vagine, pa se lijek poništava prije planiranja trudnoće. Ako je žena u potpunosti otkazala dojenje, može uzeti lijek prema standardnoj shemi.

Furamag djeca

Furazidin i drugi pripravci iz skupine nitrofurana nisu propisani bebama mlađim od 3 godine, jer njihovi toksikološki učinci na tijelo vrlo su visoki. Djeci se propisuju 25-50 mg 3 puta dnevno za akutne infekcije urogenitalnog sustava. Dnevna doza ne smije prelaziti 5 mg na 1 kg. Trajanje liječenja ne prelazi 4 dana. Prema uputama za pogoršanje kroničnog cistitisa ili opstrukcije mokraćnih kanala zbog pijelonefritisa, djeci se propisuje 1 mg na 1 kg tjelesne težine.

Interakcije lijekova

Ne uzimajte Ristomycin, Chloramphenicol, Sulfanilamide i Furamag u isto vrijeme - upute za uporabu kažu da tijekom liječenja zaraznih bolesti s ovim alatom treba se suzdržati od uzimanja alkohola. Piće koje sadrži alkohol povećava vjerojatnost nuspojava i pridonosi potiskivanju krvi. Ne uzimajte istodobno s lijekovima Furamag koji povećavaju kiselost mokraće (askorbinska kiselina, kalcijev klorid, itd.).

Furamag i alkohol

Prema uputama furazidin kalij - glavna komponenta lijeka. Etilni alkohol ne može otopiti ovu tvar, pa uzimanje alkohola dovodi do potiskivanja terapijskog učinka lijeka. Osim toga, visokokvalitetna pića povećavaju toksičnost Furamaga. Nakon njihovog prijema, pacijenti počinju patiti od teških nuspojava, među kojima su najčešće:

 • proljev;
 • povraćanje;
 • osip na koži i svrbež;
 • nagli pad krvnog tlaka.

Nuspojave i predoziranje

Lijek spada u skupinu niskotoksičnih. Rijetko, nakon primjene lijeka, naišli su na nuspojave tipične za druge nitrofurane: teška migrena, vrtoglavica, nizak krvni tlak, mučnina, povraćanje, anoreksija, polineuritis, problemi s jetrom, alergijske reakcije (kožni osip, svrbež, žuta koža). Ako se tijekom liječenja utvrde nuspojave koje nisu obuhvaćene uputama za uporabu, tada treba obavijestiti liječnika.

Predoziranje je popraćeno klasičnim neurotoksičnim simptomima, ataksijom i tremorom. Kada trovanje antibioticima treba piti puno vode. Upute za uporabu kažu da za sprečavanje neuritisa liječnik može propisati vitamine skupine B (tiamin bromid). Kod jakih toksičnih učinaka potrebno je napraviti ispiranje želuca.

kontraindikacije

U slučaju preosjetljivosti na lijekove iz skupine nitrofurana, ovaj antibiotik širokog spektra nije propisan. Djeca u dobi do 1 mjeseca, terminalni stadij kroničnog zatajenja bubrega, toksični hepatitis, polineuritis u uznapredovalom stadiju su apsolutne kontraindikacije za korištenje ovog lijeka. Nemojte ga piti tijekom trudnoće i dojenja. Upute za uporabu sadrže kompletan popis kontraindikacija.

Uvjeti prodaje i skladištenja

Prema uputama Furamag ne može biti pohranjen više od 3 godine od datuma izdavanja. Kapsule moraju biti na suhom mjestu skrivenom od sunca. Temperatura zraka ne smije prelaziti 25 ° C. Lijek možete kupiti samo na recept. Proizvod se proizvodi u kapsulama 25/50 mg u blister pakiranju od 10 komada. U jednom pakiranju može biti do 5 blistera s tabletama.

analoga

Što se tiče farmakoloških svojstava, tetraciklin je najbliži furazidinu. Ovaj je lijek aktivan protiv Proteus Mirabilis, Proteus Morganii, Staphylococcus, Salmonella štapića. U kombinaciji sa streptomicinom, može se koristiti za liječenje infekcija grla. Najbliži analog Furamaga je Furagin. Djeluje protiv Staphylococcus Spp, Enterobacteriaceae i drugih Gram-pozitivnih i Gram-negativnih bakterija. Standardna doza Furagina sadrži 50 mg aktivnog sastojka. Po analogijama Furamag uključuju:

Cijena Furamag

U uputama za uporabu navodi se da je lijek proizveden od strane latvijske tvrtke OLAINFARM. Ruske farmaceutske tvrtke nisu mogle kupiti licencu za proizvodnju ove antibiotske tablete, tako da ga ljekarne naručuju iz Latvije i Poljske. Cijena Furamag ovisi o koncentraciji aktivne tvari i broju kapsula. Tablica u nastavku prikazuje troškove antibiotika u raznim ljekarnama u Moskvi.

Furamag 50 - učinkovito sredstvo za liječenje upale mokraćnog sustava

Upala bubrega i urinarnog trakta dijagnosticira se ne samo kod žena i muškaraca, nego i kod djece različite dobi. Stoga se lijekovi s bakteriostatičkim djelovanjem često koriste za liječenje. Ova skupina lijekova obično se naziva Furamag 50.

Oblici oslobađanja i sastav

Lijek spada u kategoriju nitrofurana. Dostupno u obliku tableta. Aktivni sastojak je kalazin furazidin. Sadržaj u jednoj kapsuli iznosi 50 mg.
Također u sastavu postoje pomoćne komponente u obliku:

 1. kalijev karbonat;
 2. magnezijev bikarbonat;
 3. želatina;
 4. žuta boja;
 5. titanov dioksid.

Kapsule se razlikuju u duguljastom obliku i tvrdoći. Unutra je narančasti prah. Prisutnost mrlja bjelkaste boje. U konturnoj ćeliji smještenih 10 kom. Ukupan broj kapsula je 20, 30, 40 i 50 kom.

Mehanizam djelovanja Furamag 50

Lijek proizvodi antimikrobni učinak. Ima širok raspon učinaka, često se koristi za liječenje bolesti bubrega i mokraćnog sustava.

farmakodinamiku

Furamag ne pripada skupini antibiotika, ali djeluje antimikrobno. Aktivni sastojak je nitrofuran. Pomaže povećati imunološke snage tijela. U terapijskim dozama stimulira leukopoezu.

Ovisnost o aktivnoj komponenti polako se razvija. Negativno utječe na funkcionalnost gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija. Ne narušava crijevnu mikrofloru.

Učinak lijeka je usmjeren na inhibiranje procesa sinteze nukleinskih kiselina.

farmakokinetika

Aktivna tvar se apsorbira u tankom crijevu. Kada jedete, lijek se aktivnije apsorbira. Počinje raditi za 1-2 sata. Maksimalna koncentracija doseže za 3-4 sata. Lijek u nepromijenjenom obliku izlazi s urinom i potpuno se uklanja u jednom danu.

Indikacije za uporabu Furamag 50

Dizajniran za unutarnju uporabu. Lijek je indiciran za uporabu:

 1. s ginekološkim upalnim bolestima kod žena;
 2. s cistitisom, uretritisom, pijelonefritisom;
 3. s infekcijama kože i mekih tkiva;
 4. pri spajanju sekundarne infekcije na opekotine i površine rane.

Koristi se za liječenje i prevenciju komplikacija nakon dijagnostičkih i kirurških mjera.

kontraindikacije

Lijek ne može uzeti sve pacijente. Upute ukazuju na nekoliko kontraindikacija u obliku:

 1. preosjetljivost na nitrofuranske tvari;
 2. polineuropatija;
 3. teškog zatajenja bubrega;
 4. porfirija.

Koristi se s oprezom pri zatajenju bubrega, oslabljenoj funkciji bubrega i nedostatku glukoza-6-fosfat dehidrogenaze.

Doziranje i primjena Furamag 50

Da bi se smanjila vjerojatnost nuspojava, tablete treba uzimati nakon obroka i piti puno tekućine. Doziranje i trajanje liječenja ovisi o dobi bolesnika i tijeku bolesti.

S cistitisom

Furamag se često koristi za liječenje bolesti mokraćnog sustava. Ima nisku toksičnost i bolju podnošljivost. Odraslim se propisuje 50 mg. Učestalost korištenja - dva puta dnevno. Trajanje liječenja je 7 dana.

Dječje tablete se usitnjavaju u prah i razrjeđuju u maloj količini tekućine. Doza se izračunava na temelju tjelesne težine: 5 mg lijeka na 1 kg mase. Podijeljena je u 2-3 doze.

S uretritisom

Za upalu uretre potrebno je uzeti 100 mg lijeka 2 puta dnevno. Tijek liječenja ne traje više od 7 dana.

S pijelonefritisom

Furamag se smatra jednim od najmoćnijih alata, pa se često koristi za bolesti bubrega. Pojedinačna doza je 100 mg. U djetinjstvu je doza 7,5 mg na 1 kg težine. Učestalost korištenja - 3 puta dnevno. Trajanje liječenja je 1,5 tjedna.

Tablete 25 mg i 50 mg Furamaga: upute, cijena i recenzije

U ovom medicinskom članku možete pronaći lijek Furamag. Upute za uporabu objasnit će u kojim slučajevima možete uzimati tablete, od čega pomaže lijek, koje su indikacije za upotrebu, kontraindikacije i nuspojave. Oznaka predstavlja oblik oslobađanja lijeka i njegov sastav.

U članku liječnici i potrošači mogu ostaviti samo stvarne kritike o Furamagu, od kojih možete saznati pomaže li lijek u liječenju cistitisa, uretritisa i pijelonefritisa kod odraslih i djece, za što je propisan. Priručnik navodi analoge Furamaga, cijenu lijeka u ljekarnama, kao i njegovu uporabu tijekom trudnoće.

Antimikrobni agens širokog spektra iz skupine nitrofurana je Furamag. Upute za uporabu pokazuju da kapsule ili tablete od 25 mg i 50 mg imaju izraženu antibakterijsku aktivnost prema gram-pozitivnim i gram-negativnim mikroorganizmima.

Oblik i sastav otpuštanja

Lijek Furamag dolazi u obliku tvrdih želatinskih kapsula za oralnu primjenu. Kapsule se pakiraju u mjehuriće od 10 komada (1-3) u kartonskoj kutiji. Za kapsule su priložene detaljne upute koje opisuju karakteristike lijeka.

Sastav svake kapsule uključuje 25 mg ili 50 mg aktivnog sastojka - Furazidina kalij, kao i brojne pomoćne komponente.

Farmakološko djelovanje

Djelovanje analoga Furamaga i samog lijeka ima za cilj inhibiciju rasta i razvoja mikroba koji su otporni na druge antiseptičke pripravke. Aktivni sastojak pokazuje visoku aktivnost protiv streptokoka, Salmonella, enterobakterija, Shigella, Staphylococcus, Klebsiella, Proteus, Aesherichia if i Giardia.

Pripravci iz skupine nitrofurana suzbijaju respiratorni lanac i ciklus tricarboksilne kiseline (Krebsov ciklus), kao i druge biokemijske procese mikroorganizama. To dovodi do uništenja citoplazmatske membrane mikroba i njihove smrti. Furamag ima visoku antibakterijsku aktivnost, nisku toksičnost i širok spektar djelovanja.

Osim toga, potiče stvaranje leukocita i ima pozitivan učinak na imunološki sustav tijela. Uslijed usmjerenog djelovanja nitrofurana, mikroorganizmi počinju lučiti mnogo manje toksina, što dovodi do poboljšanja ukupne dobrobiti pacijenta i prije izražene inhibicije rasta mikroflore.

Indikacije za uporabu

Što pomaže Furamagu? Tablete se propisuju za liječenje infekcija koje uzrokuju mikroorganizmi osjetljivi na lijek:

 • nekološke infekcije;
 • Zaražene opekline;
 • prostatitis;
 • urogenitalne infekcije (pielonefritis, cistitis, uretritis);
 • infekcije kože i mekih tkiva.

Profilaktički propisana za urološke manipulacije (cistoskopija, kateterizacija) i operacije, kao i za prevenciju recidiva infekcija mokraćnog sustava.

Vidi također: kako uzeti bliski analog Furagina.

Upute za uporabu

Furamag treba uzimati oralno nakon obroka.

 • Odrasli imenuju 50-100 mg 3 puta dnevno.
 • Djeci se propisuje 25-50 mg 3 puta dnevno (ali ne više od 5 mg / kg tjelesne težine dnevno).

Tijek liječenja je 7-10 dana. Ako je potrebno, ponovite liječenje treba uzeti pauzu za 10-15 dana. Za prevenciju infekcije (uključujući i za urološke operacije, cistoskopiju, kateterizaciju), lijek se propisuje za odrasle osobe od po 50 mg, za djecu od 25 mg jednom dnevno 30 minuta prije zahvata.

U slučaju preskakanja lijeka, sljedeću dozu treba uzimati u uobičajeno vrijeme. Nemojte uzeti dvostruku dozu kako biste nadoknadili propuštenu dozu.

kontraindikacije

 • polyneuritis;
 • razdoblje laktacije;
 • preosjetljivost na bilo koju komponentu lijeka;
 • zatajenje bubrega (u kroničnom obliku);
 • toksični hepatitis;
 • djeca do tri godine;
 • polineuropatija;
 • trudnoća.

S oprezom Furamag propisan za teške zatajenje bubrega, nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, bolesti živčanog sustava i jetre.

Nuspojave

Lijek Furamag obično dobro podnosi pacijent, ali u nekim slučajevima, dok uzimaju kapsule, mogu se razviti sljedeće nuspojave:

 • alergijske reakcije - osip na koži, urtikarija, angioedem, dermatitis;
 • na dijelu živčanog sustava - vrtoglavica, glavobolja, razvoj polineuritisa, parestezije, razdražljivosti;
 • na dijelu probavnog sustava - mučnina, povraćanje, žgaravica, bol u desnom hipohondriju, abnormalna funkcija jetre, razvoj zatajenja jetre (kada je doza lijeka premašena).

Kada se pojavi jedna ili više nuspojava, liječenje lijekom treba prekinuti i savjetovati se s liječnikom.

Djeca, tijekom trudnoće i dojenja

Lijek je kontraindiciran tijekom trudnoće i dojenja (dojenje).

Lijek se ne propisuje u djece mlađe od 3 godine.

Posebne upute

Da biste smanjili vjerojatnost nuspojava, Furamag pijte s mnogo tekućine. S pojavom nuspojava lijeka treba prekinuti (toksični učinci često se javljaju u bolesnika s smanjenom bubrežnom izlučivačkom funkcijom).

Pacijent treba obavijestiti liječnika o svim nuspojavama koje se javljaju tijekom liječenja lijekom. Tijekom razdoblja liječenja, pacijentu se savjetuje da se suzdrži od uporabe alkohola i alkoholnih pića, budući da se nuspojave mogu povećati.

Interakcije lijekova

Kombinirana uporaba furamaga i sulfonamida, ristomicina ili kloramfenikola može izazvati potiskivanje procesa stvaranja krvi. Lijek se ne preporuča uzimati u kombinaciji s kalcijevim kloridom i askorbinskom kiselinom, jer ova kombinacija može promijeniti pH urina na kiseloj strani.

Analogi Lijekovi Furamag

Struktura određuje analoge:

Uvjeti za odmor i cijena

Prosječna cijena Furamaga (25 mg tableta br. 30) u Moskvi je 525 rubalja. Kapsule se prodaju u ljekarni bez recepta.

Lijek se čuva na suhom mjestu, zaštićenom od sunčevog svjetla, na temperaturi ne većoj od 25 C. Rok trajanja je tri godine.

Antimikrobni lijek Furamag: upute za uporabu, cijena, mišljenja, analoga antibakterijskog lijeka

Furamag je antibakterijsko sredstvo sa širokim spektrom djelovanja, lijek je učinkovit protiv gram-pozitivnih i gram-negativnih mikroorganizama. Lijek se koristi za liječenje zaraznih bolesti mokraćnog sustava.

Pridržavanje doze i posebne upute opisane u uputama za pripremu pomoći će primiti željeni rezultat. Uzmite Furamag nakon savjetovanja s liječnikom, nekontrolirani lijekovi dovode do neželjenih učinaka. Slijedite preporuke stručnjaka kako biste izbjegli nuspojave.

Farmakološka svojstva

Furamag mnogi nazivaju antibiotikom, zbog toga mnogi ga odbijaju (osobito za djecu). To je potpuno neopravdano, lijek ima antimikrobni učinak, ali ne inhibira rad imunološkog sustava, već aktivira sposobnost leukocita da uhvati patogene mikroorganizme.

Otpornost na lijekove razvija se polako. Za razliku od drugih antimikrobnih sredstava, Furamag ne suprimira crijevnu mikrofloru koja sprječava razvoj disbakterioze.

Mehanizam djelovanja lijeka je narušavanje disanja patogenih mikroorganizama, dolazi do razaranja iz ljuske. U tom kontekstu, bakterije emitiraju manje toksina, a pozitivan učinak vrlo je vidljiv vrlo brzo.

Apsorpcija aktivnih sastojaka Furamaga javlja se u tankom crijevu, unos hrane doprinosi ubrzanju tog procesa. Maksimalna koncentracija Furamaga primjećuje se tri sata nakon primjene, u urinu - četiri sata kasnije. Dnevna doza lijeka prikazana je unutar 24 sata.

Oblik izdavanja sredstava i sastav

Lijek Furamag izrađen je u obliku kapsula, od kojih svaka sadrži 25/50 mg glavne komponente - topivog furagina.

Kako uzeti Reberg test i što analiza pokazuje? Imamo odgovor!

Učinkoviti tretmani za hemoragijski cistitis kod žena opisani su na ovoj stranici.

Pomoćne tvari uključuju:

 • titanov dioksid,
 • magnezijev hidroksikarbonat,
 • dioksid željezne boje,
 • želatina.

Lijek je crveno-smeđe boje, dopušteno je prisustvo žutih inkluzija. Tvrde želatinske kapsule (veličine 3 i 4). Kapsule su pakirane u mjehuriće, kartonske pakete.

Indikacije za uporabu

Furamag se propisuje za liječenje infekcija uzrokovanih mikroorganizmima. Lijek se koristi za uklanjanje sljedećih bolesti:

 • terapija urogenitalnih infekcija (cistitis, prostatitis, pielonefritis, uretritis u kroničnom ili akutnom obliku);
 • ginekološke zarazne bolesti;
 • patologije mekog tkiva infektivne kože, inficirane opekline;
 • sredstvo se također koristi kao profilaksa za urinarne infekcije;
 • za prevenciju komplikacija urogenitalnih infekcija tijekom operacija, druge intervencije u trbušnoj regiji, kateterizacija, cistoskopija.

Doziranje i trajanje terapije navode liječnici, uzimajući u obzir stanje pacijenta, tijek bolesti.

kontraindikacije

Furamag tablete se ne preporučuju za uporabu u sljedećim situacijama:

 • preosjetljivost na furagin topiv, druge pomoćne komponente sredstva;
 • za pacijenta s ozbiljnim patološkim oboljenjima jetre ili bubrega;
 • prisutnost polineuropatije;
 • razdoblje rađanja, dojenja;
 • porfirijom;
 • djeca do tri godine;
 • ne koristi se za bolesnike na hemodijalizi.

Interakcije lijekova

Interakcija Furamaga s drugim lijekovima i alkoholom:

 • lijek se ne preporuča kombinirati s kloramfenikolom, ristomicinom, kloramfenikolom kako bi se izbjegla opasnost od inhibicije procesa stvaranja krvi;
 • pozitivni učinak se povećava kada se kombinira Furamag s antibioticima (penicilini, cefalosporini). Također znači dobro interakciju s tetraciklinom;
 • Ne preporuča se uzimati alkohol tijekom liječenja Furamagom, takva interakcija često dovodi do razvoja rijetko negativnih učinaka.

Moguće nuspojave

Furamag se dobro podnosi u tijelu, u većini slučajeva se ne pojavljuju nuspojave.

Netolerancija pojedinih komponenti alata, prekoračenje doze lijeka može dovesti do nespecifičnih simptoma:

 • Pacijentov živčani sustav može biti osjetljiv na Furamag: glavobolja, pospanost, neuritis, vrtoglavica;
 • na dijelu probavnog sustava, mučninu, povraćanje, osjećaj gorčine u ustima, bol u abdomenu, abnormalnu funkciju jetre, bol u desnom hipohondriju;
 • Imunološki sustav je često akutno osjetljiv na lijekove: alergijska reakcija, svrbež, osip, urtikarija, zapuštene situacije - angioedem. Simptomi nestaju nakon prestanka korištenja sredstava.

Da bi se smanjio rizik od neželjenih učinaka, liječnici preporučuju uzimanje vitamina skupine B, koristeći antihistaminske lijekove (tijekom pojave alergijskih reakcija). Također uzmite mnogo tekućine. Ako se pojave negativni učinci, prestanite s uzimanjem lijekova, obratite se liječniku.

Upute za uporabu i doziranje

Furamag se preporuča piti veliku količinu tekućine, tijekom cijelog tretmana povećati količinu vode do tri litre dnevno.

Uzmite lijek nakon obroka. Upute za lijekove propisuju preporučenu dozu lijeka, liječnici imaju pravo prilagoditi trajanje i količinu lijeka:

 • univerzalna doza za odrasle - 50-100 mg tri puta dnevno, djeci se preporučuje uporaba 25-50 mg tri puta dnevno (ne više od 5 mg po kilogramu tjelesne mase djeteta). Maksimalna dnevna doza za odrasle je 30 mg. Trajanje terapije je oko deset dana, ako je potrebno, ponoviti tijek liječenja;
 • Kao profilaktički lijek, Furamag se preporučuje odraslima i djeci da koriste 1/3 dnevne potrebe. Trajanje terapije nije duže od šest mjeseci;
 • s cistoskopijom, kateterizacijom, prije / nakon obavljanja uroloških zahvata, Furamag se daje odraslima 50 mg tri puta dnevno, djeci 25 mg tri puta dnevno.

Furamag: analozi

Strukturni analozi:

Liječnik je odgovoran za odabir analoga, a ne preporuča se uzimanje bilo kakvih lijekova.

Kako prikupiti analizu urina prema Nechyporenku i što pokazuju rezultati? Imamo odgovor!

Na ovoj adresi pročitajte o pravilima prehrane i prehrani s cistom bubrega.

Slijedite link http://vseopochkah.com/mochevoj/zabolevaniya/tsistit-s-krovyu.html i saznajte o uzrocima cistitisa u žena s krvlju i mogućnostima liječenja bolesti.

Troškovi i uvjeti skladištenja

Cijena Furamag tablete u pakiranju od 25 mg, trideset komada, je oko 520 rubalja, sličan alat s dozom od 50 mg - 750 rubalja. Određene cijene mogu varirati.

Lijek Furamag treba čuvati na mjestima izvan dohvata djece, na temperaturi ne većoj od dvadeset pet stupnjeva Celzija. Trajanje skladištenja lijeka ne prelazi tri godine od datuma proizvodnje alata. Nakon završetka, lijek se ne može koristiti.

Video o uporabi lijeka Furamag s cistitisom:

Uzroci povišenog mikroalbumina u urinu

Povišene crvene krvne stanice kod trudnica i djece: uzroci i načini liječenja